Vodič za odabir grijanog ručnika

U Europi početkom 1900-ih, vodovod prestao biti privilegija elita, udobnost suvremenog života postala dostupna sve više i više ljudi. Govoreći o Rusiji, za mnoge njezine regije postoji prilično vlažna klima, što je vjerojatno razlog zašto je tako važno da stanovnici objesi odjeću na radijatoru tako da se osuši. A netko se samo umorio od brbljanja hladnoćastim zubima, izlaska iz kupaonice i dobivanja novog razočaranja u obliku hladnog, mokrog i vjerojatno ne najugodnijeg mirisa ručnika. Možda je to bila zamišljena akcija, a možda je ručnik nekad bio slučajno ostavljen na radijatoru, ali u jednom je trenutku rođena ideja grijaćeg ručnika.

Od tada je mnoštvo vode proteklo ispod mosta, a ručnici su se okrenuli luksuznoj stavci koju su samo luksuzni hoteli mogli pohvaliti pristupačnim elementom svakodnevne udobnosti. Ljudi su pronašli grijače za ručnike korisnim izumom, a ne samo za sušenje ručnika. Grijači za ručnike više nisu "lancani" u kupaonici: oni se sve više nalaze u kuhinjama, spavaćim sobama, predvorjima i podrumima gdje pružaju dodatnu toplinu, smanjuju vlažnost zraka i time spriječavaju pojavu plijesni.

Postignuća u području dizajna i inženjerstva dala su nam ne samo lijepe, već i vrlo učinkovite uređaje dizajnirane za svaki ukus i namijenjene raznim namjenama. Nadamo se da će naša uprava pomoći u pronalaženju vaših ležajeva na brojnim tržišnim ponudama. Možete pronaći savršeni topliji ručnik, koji će vas pitati kako ste uspjeli bez njega prije!

Kako odabrati ručnik za kupaonicu, električni ili vodeni model

Prije nego što odaberete ručnik toplije, pokušajte odgovoriti na sljedeća pitanja:

  • Koliko novca želite potrošiti na ovu kupnju?
  • Trebate li dizajnerski model ili jednostavnu opciju proračuna?
  • Poznajete li prednosti električnih i vodenih ručnika?
  • Koji se ručni filtar najbolje odgovara vašim potrebama - fiksiran na zid ili slobodno pomičan?
  • Želite li dati prednost jednostavnim, glatkim linijama ili biste trebali odabrati još više ekscentrični dizajn?
  • Koji dizajn grijanog ručnika treba bolje uklopiti u unutrašnjost vaše kupaonice?

Raspon cijena

Današnje tržište vam omogućuje da odaberete iz širokog raspona cijena. Bez obzira tražite li ne previše skupi uređaj ili naprotiv, s jedinstvenim, izuzetnim dizajnom, sigurni ste da ćete moći pronaći ono što vam je potrebno. Sušila za ručnike sada su dostupna za gotovo svaki proračun.

Cijena grijanih ručnika može varirati ovisno o njihovom stilu, veličini i vrsti. Mnogi proizvođači nude proračunsku liniju grijanih ručnika koje su dostupne za manje od 300 dolara, kao i impresivne, prvoklasne uređaje s dizajnerskim završetkom, čija cijena može premašiti 4000 dolara. Prvi korak u odabiru toplih ručnika je pokušati procijeniti iznos koji ste spremni za sudjelovanje.

Što odabrati električni ili vodeni grijač ručnika

Nakon utvrđivanja iznosa kupnje potrebno je utvrditi vrstu grijalice. Postoje dvije osnovne vrste grijanih ručnika - električna i vodena - i obje su vrlo učinkovite.

Električni ručnici

Električni grijač ručnika, u pravilu, ne troše puno struje, mnogi od njih su usporedivi na vlast uobičajene žarulje. Unutar takvih grijaćih ručnika, postoji suha tan ili zagrijan tekućina, obično mineralno ulje. Mnogi električni grijač za ručnike opremljeni su gumbom za uključivanje / isključivanje, a za pokretanje možete koristiti samo ovaj gumb i uvijek nemojte priključivati ​​utikač u utičnicu. Kada instalirate takve uređaje, sve ožičenje može biti skriveno od znatiželjnih očiju. Neke velike jedinice mogu stvoriti dovoljno topline za zagrijavanje prostorije, iako za najučinkovitije grijanje zraka u prostoriji, električni grijač ručnika obično se koristi u kombinaciji s drugim izvorima toplinske energije.

Koristite električni grijač ručnika u sljedećim slučajevima:

  • Radite velike popravke, ali ne želite upasti u postojeći sustav vodoopskrbe.
  • Želite imati još jedan topliji ručnik, koji će vam pomoći čak i tijekom sezonske zaustavljanja vode.
  • Morate koristiti ručnik ne samo u kupaonici, već iu drugim sobama. U ovom slučaju, trebat će vam mobilni, prenosivi ručnik topli, o čemu ćemo razgovarati dalje.

Električni ručnici

Grijači za ručnike za vodu

Modeli vode proizvode toplinu pomoću tople vode koja prolazi kroz grijanu ručnu tračnicu. Priključak se može obaviti na jedan od dva načina - opskrbu toplom vodom vašeg stana ili kuće (otvoreni sustav) ili autonomnom sustavu grijanja (zatvoreni sustav). U većini slučajeva, ručnik za vodu može biti najučinkovitiji način uštede energije. Međutim, to može biti teško instalirati, ako nije uključeno u sustav u početku tijekom izgradnje kuće ili u procesu preuređenja prostora, a to bi trebao biti zapamćen razmišljajući o tome kako odabrati vodu ručnik za kupaonicu.

Spajanje grijanog ručnika na sustav grijanja ima određene nedostatke. Na primjer, tijekom razdoblja kada je grijanje isključeno, izgubit ćete ovaj izvor topline. Stoga, u tim slučajevima kada koristite plinski kolonu za zagrijavanje vode, ima smisla pogledati električne modele.

Ako je uređaj spojen na samostalni sustav grijanja ili opskrbu toplom vodom u vašem domu, nema posebnih zahtjeva za rad grijaće ručice. Glavni i jedini pokazatelj koji trebate obratiti pažnju je maksimalni tlak za koji je uređaj namijenjen. U autonomnom sustavu grijanja privatne kuće, pritisak nije visok, pa je u ovom slučaju izbor vrste toplih rucnika prilično opsežan i možete instalirati bilo koji model koji vam se sviđa.

Međutim, ako se namjeravate povezati s centraliziranim sustavom za opskrbu toplom vodom, velika većina uvezenih grijalica za ručnike neće raditi. Činjenica je da pritisak u sustavima opskrbe toplom vodom stambenih zgrada iznosi 8-10 atmosfera, iako u većini zdanja starog fonda ne prelazi 5-7 atmosfere. U ovom slučaju, debljina stijenke cijevi, to je zagrijavanje ručnika, samo 1-1,25 mm. i svi imaju mali radni pritisak. Ovisno o agresivnosti tople vode u sustavu PTV-a, vijek trajanja takvog uređaja bit će 1.5-2 godina. U najboljem slučaju, samo trebate zamijeniti uređaj, u najgorem slučaju popraviti poplavljene susjede s dna.

Vodeni ručnik

Kako odabrati vodeni ručnik za centralizirani sustav tople vode

Izbor materijala za izradbu

Postoje tri najčešća metala koji se koriste u proizvodnom procesu:

Nehrđajući čelik

nerzhaveika

Unatoč njenom imenu, ona se brzo sruši. Izuzetak su radijatori s debljinom stjenke od 2-2,5 mm. Njihov je trošak mnogo veći.

Bakar i mjed

latun

Od svih modela imaju najveću disipaciju topline. Može se uspješno primijeniti ako certifikat o proizvodu ukazuje na to da je unutarnja površina cijevi pocinčana i da se može spojiti na sustav PTV-a.

Crni čelik

chernui

Crni čelik s antikorozivnom unutarnjom prevlakom. Ovo je najpouzdaniji i izdržljiviji izbor za protočni topli grijač ručnika spojen na sustav PTV-a.

Izbor gradnje

Osim klasičnih, postoji nekoliko vrsta grijanih ručnika i dizajn radijatora koji rješavaju problem priključenja na toplovodnu vodu, zahvaljujući originalnom dizajnu. Takvi uređaji za grijanje su puno skuplji nego inače, ali njihov je vijek trajanja gotovo neograničen, oni su puno bolji od zagrijavanja kupaonice i mogu se koristiti za tu namjenu tijekom cijele godine. Govorimo o dvokružnim modelima grijanih ručnika.

Ponešto su teški za povezivanje i razliku u dizajnu, ali su učinkoviti u upotrebi. Jedan od krugova takvog uređaja spojen je na sustav PTV-a. Ima zaštitu od visokih temperatura, tlaka i ima posebnu zaštitnu, antikorozivnu prevlaku. Toplina koja prolazi kroz prvi krug prenosi se na drugi krug. Dostupni modeli različitih veličina i dizajna. Uvezeni proizvođači često prekrivaju zidove cijevi iznutra s zaštitom polimera. Takvi uređaji ne mogu se povezati lemljenjem ili korištenjem bilo kojeg drugog utjecaja na visoki temperaturu.

kombi

Postoje ti uređaji i neki drugi uređaj, koji se sastoji od činjenice da je dizajn radijatora od cijevi s tankim stijenkama ima svoj gravitirajući izmjenjivač topline. Spojen je na čelični cijevi od debelih cijevi od jednog komada, koja se presijeca u sustav tople vode. Na taj način, rashladna tekućina koja cirkulira kroz radijator grijanog ručnika zagrijava se toplom vodom koja teče kroz unutarnju cijev, ali cijeli uređaj štiti od štetnih učinaka "agresivne" vode iz vruće vode i vodenog čekića. To donekle smanjuje temperaturu cijevi radijatora na izlazu. No, zbog činjenice da je površina toplinskog zračenja radijatora mnogo veća od standardnih zavojnica, temperatura u kupaonici će ostati prilično visoka.

Uz sve navedeno, potrebno je obratiti pažnju na ono što je opskrba cijevi i udaljenost između tih cijevi. Pristup može biti manji ili bočni. Bočni pristup može biti desno ili lijevo. Stoga, prije nego što odaberete određeni model u trgovini, trebate pojasniti ovu točku.

kolica

Što se tiče razmaka između cijevi, to je obično 500 mm, ali postoje iznimke, pa pripazite na to.

VAŽNO! Prilikom kupnje grijanog grijalice za ručnike, koji se planira povezati s sustavom PTV-a, svakako potražite informacije o putovnici uređaja o dopuštenosti takvog zahtjeva. Inače, financijski troškovi uklanjanja posljedica probojaka cijevi mogu biti mnogo značajniji.

Odabiremo način za popravak i ugradnju grijane ručničke tračnice

Još jedna važna točka za gledanje je instalacija metoda. Iako je ugradnja bilo ručnik toplije, u pravilu, nije najteži zadatak za pravilnu instalaciju često zahtijeva uključenost kvalificirani električar ili vodoinstalater (barem zadržati jamstvo proizvođača), a to će povećati troškove u početku planirano.

Najlakše instalirati, pogotovo kada je riječ o radu laika, električni su modeli s utikačem. Većina ih koristi standardni priključak i može se utaknuti u utičnicu napajanja, baš kao i svaki drugi kućanski aparat. S ove točke gledišta, oni koji su zbunjeni pitanjem kako odabrati električni ručnik za kupaonicu, možda se kreću na pravom putu.

Postoje tri glavne vrste ugradnje grijanih ručnika:

Zidno montirano

Zidno montirano

Na zid može biti i električna i ručnik za vodu.

kat

kat

Ovo, u pravilu, vodeni ručnik.

prenosiv

portativnui

To su električni uređaji koji se mogu slobodno pomicati.

Svi grijač za ručnike za vodu montirani su na zid ili pod, budući da moraju biti priključeni na postojeći vodovod.

Trake za ručnike za zidove izvrsne su opcije za prostorije s ograničenim prostorom, gdje mogu zauzeti mjesto konvencionalnog držača ručnika. Zidni modeli dostupni su u vodi i električnim izvedbama.

Pri odabiru između fiksiranja ručnika na zid ili pod, bolje je davati instalaciju na zid. To se posebno odnosi na male kupaonice gdje se i na katu može nalaziti mnogo uređaja i namještaja. Ako je u kupaonici samo donji dio zida popločan, morate odlučiti želite li topliji ručnik biti iznad ili ispod granice, a možda ćete moći pronaći uređaj koji se može montirati na zid s razinom razlike.

Prijenosni rashladni toplijer pruža veću fleksibilnost u postavljanju i uporabi. Osim toga, njegova instalacija je vrlo jednostavna: čak i osoba koja nikada nije držala alate u rukama će se moći nositi s tim! Svi prijenosni grijač ručnika su električni, samo utaknite utikač u utičnicu kako biste ih spojili.
Ako se radi o instalaciji sofisticiranijih grijača za ručnike, onda bi ovaj posao trebao biti delegiran profesionalnom električaru ili vodoinstalateru. Električni proizvodi su potencijalno izloženi opasnostima od požara i stoga se moraju ugraditi u skladu sa zahtjevima proizvođača.

Veličina i dizajn

Za svaku kupaonicu možete odabrati grijanu ručnu tračnicu koja savršeno uklapa u unutrašnjost! Popis stilova je opsežan - od klasične do ultramodernog.
Ne i posljednji ulogu u odabiru ovog elementa privlači pažnju kao ručnike daje svoj vanjski poklopac. Neki proizvođači vole koristiti kao pokriće za najčešće danas, polirani mesing ili krom, ali se može lako naći i modeli registraciju dizajna, uključujući učinak dobi bronce, antikni zlato, mat nikal, i još mnogo toga. Najvažnija stvar je da vaš grijač za ručnike odgovara stilu vaše kupaonice.

krom pločicama
Velika kromirana ogrtač ručnika.

Višebojni dizajnerski radijatori
Izradite radijatore oslikane u raznim bojama.

U starom stilu
Sušilo za ručnike u starom stilu.

Neke grijane trake za ručnike mogu uključivati ​​dodatne predmete, kao što su police za pohranu i kuka za ogrtače. Razmislite o tome koliko od tih dodataka stvarno trebate jer će odbacivanje nepotrebnih funkcija omogućiti spremanje određene količine.

U obliku polica
Ručnik za sušenje rublja u obliku dvije police, na kojima možete staviti i objesiti ručnike i druge stvari.

Obratite pozornost ne samo na stil grijača ručnika, već i na njegovu veličinu. Koliko će ručnika biti istovremeno sušeno? Neće li pretjerano težak uređaj plijeniti estetiku vaše sobe? Treba zapamtiti da što je veća površina toplijeg ručnika, brže se ručnici grije i osuše na njemu. Ako želite ne samo sušiti ručnike već i dodati toplinu u svoju kupaonicu, trebali biste dati prednost većem modelu.

Velike veličine
Veliki ručnik omogućava vam jednostavnije vješanje stvari koje trebate.

Malnky dizajn radijatora
Malo manji radijator može se postaviti u mali prostor.

Dodatne funkcije - brojila i sklopke

Moderni grijači za ručnike vrlo su energetski učinkoviti, a najučinkovitiji način njihova korištenja je stalno ih ostaviti. To je zbog činjenice da je energija potrebna za zagrijavanje u početku hladan ručnik toplije, mnogo više nego što je potrebno za održavanje topline je nekad grijani uređaj. Proizvođači, međutim, pokušavaju uzeti u obzir želje svih korisnika i opremiti svoje proizvode sa zapornim vremena i prekidača.

Zahvaljujući vremena, možete odrediti uključivanje njegovog ručnik toplije dugo prije nego što kadu ili tuš na svoj ručnik je bio ugodno topao, kada ste završili oprati. Neki proizvođači ugrađuju ugrađene timere ili sklopke, a drugi ih nude kao zasebnu opciju. Neki su modeli također opremljeni termostatom koji održava temperaturu grijalice ručnika prema vašim željama.

Pokušali smo vam dati opće ideje i pomoći odgovoriti na pitanje kako odabrati topliji ručnik u kupaonici. Nadamo se da će vam ovaj vodič pomoći u procesu donošenja odluka, a vi ćete na kraju pronaći svoj idealni topliji ručnik.

Sudjelujte u anketi:

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

39 − = 37

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map