Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Pro i kontra gradnje keramičkih opeka

May 20
No comments yet

Izrađena od prirodne keramičke keramike od opeke, pro i kontra koje ćemo danas razmotriti, odavno je popularan materijal za izgradnju zidova. Danas još uvijek ne odustaje od svojih pozicija - potrošač cijeni njegovu zaštitu okoliša i pouzdanost. Zidane cigle su jake, tople i mogu stajati više od stotinu godina - provjerene vremenom.

Prednosti i nedostaci keramičkih opeka u građevinama

Upoznavanje s materijalom

Prije nego što razmotrimo sve prednosti i nedostataka keramičkih opeka, potrebno je razumjeti kakav je to materijal i kakva je njegova svojstva. Temelj keramičkih opeka je glinena masa. Manja i homogena frakcija, kvalitetniji je proizvod. Najbolja glina dobiva se s jednim kaveznim bagerom koji ga može izvaditi iz jednog sloja, bez miješanja s drugima. To zahtijeva posebnu karijeru koja je već postala rijetkost, stoga češće koriste rotacioni bageri. Onda se glineni slojevi miješaju, a dobra keramika postaje sve teža.

U tom slučaju izvrstan rezultat dobiva se odgovarajućim pečenjima. Izlivena masa je postavljena u pećnicu s temperaturom iznad 900 stupnjeva. Istodobno, komponente gline koje nestaju na taljenju drže one koji se rastu dulje. Omjer tih komponenata može biti različit - utječe na strukturu proizvoda. Prilikom izrade, važno je pridržavati se svih normi i tijekom oblikovanja i sušenja.

Struktura keramičkih opeka

Vrste, veličine i marke keramičkih opeka

Još je neotkrivena cigla (inače, adobe), koja se suši jednostavno u zraku. Ali sada se praktički ne radi, pa razgovarajmo o spaljenim proizvodima. Svi njihovi parametri moraju biti u skladu s GOST 530-2007 i GOST 7484-78.

Keramička opeka po svrsi

Obična (ili zgrada) opeka širi zidove van i unutar kuće. Ova vrsta opeke može biti čvrsta ili ima čašice.

Obična cigla
Obična keramička opeka.

Opekline lica (inače, okrenute) podliježu povećanim zahtjevima na vanjskom rubu. Trebao bi izgledati dobro i biti visokokvalitetan, sposoban izdržati kišu, sunce, hladnoću. Površina tih proizvoda može biti glatka ili valovita. Također se koristi bojenje. Ova se opeka koristi za bilo koju vrstu vanjskog rada, uključujući obnovu i oblaganje.

Okrenuta ciglama
Okrenuta keramičkoj ciglu.

Posebne vrste cigle se koriste u posebnim uvjetima. Na primjer, čamota cigla je potrebna za kamina i peći. Učinite to uz dodatak posebne gline - kamilice. Spaljena je na gubitak plastičnosti, a potom tlo.

Kako struktura keramičke opeke

Struktura keramičkih opeka može biti čvrsta i šuplja.

Čvrsta opeka zove se čvrsta komad bez rupa. Njegova težina je od 3 do 4 kg, a toplinska vodljivost je od 0,45 do 0,8 W / m² · ° C. Za gradnju (posebno niskog porasta) se sve manje i manje, ali ima vremena kad je nemoguće bez monolitne opeke. Na primjer, kod postavljanja peći ili kamina, kao i podruma, podrumskih zidova ili pristaništa. Također je potrebno za proizvodnju jakih unutarnjih pregrada i nosivih zidova.

Pune cigle
Potpune keramičke cigle.

Šuplja cigla je proizvod koji je probušen rupama (okrugli ili kvadratni). Često su prolazili. Vagati jednu opeku od 2 do 2,5 kilograma, toplinska vodljivost je manja (od 0,3 do 0,55 W / m² · ° C). Unutarnje šupljine mogu biti od 15 do 55%. Ovaj materijal pogodan je za izgradnju vanjskih zidova do tri kata, unutarnjih svjetlosnih pregrada.

Šuplja cigla
Šuplja keramička opeka.

Dimenzije keramičkih opeka

Proizvod može biti jedan, jedan i pol ili dvostruki. A u posljednja dva slučaja, cigla je dužna imati šupljine. Standardna duljina (inače, žlica) je 25 centimetara, a širina (pod nazivom šipka) je 12 cm. To je pogodno za polaganje, jer dvije širine plus žbuka čine dužinu.

Samo je visina drugačija:

  • Cigla 1 NF (single) - 6,5 cm;
  • Cigla 1.4 NF (jedna i pol) - 8.8 cm;
  • Cigla 2.1 NF (dvostruka) - 14 cm;

Često su korištene opeke koje su primile oznaku 0,7 NF ​​(inače "Euro"). Njihova visina je standardna 6,5 ​​cm, ali širina je nešto smanjena i jednaka je 8,5 cm.

Ipak postoje i modularni pojedinačni proizvodi (1.3 NF), koji također imaju standardnu ​​visinu od 6,5 cm, a preostale dimenzije su čvršće (dužina - 28,8 cm, širina - 13,8 cm).

Koje su marke keramičkih opeka proizvedene

Cigla je označena slovom "M" i brojevima od 50 do 300. Oni karakteriziraju maksimalni dopušteni tlak u uvjetima kada na proizvod utječu tri sile odjednom. To se istezanje, stiskanje i savijanje. Ovaj se tlak mjeri u kilogramima po kvadratnom centimetru. Što je više, to je jača opeka.

Proizvodi M 50 su prikladni samo za ograde i male pregrade. Zidovi (bilo koji, osim nosača) mogu se staviti oznakama M75 i M100. Ako želite preklopiti luk ili potporni zid, morate kupiti proizvode branda koji nisu niži od M125. Podnožja s temeljima položeni su opekom od M175, M150 i izdržljiviji.

Prednosti keramičkih opeka

+ Raznolikost boja

raznui-Cvet

Uz tradicionalnu crvenu, možete nazvati breskvu, čokoladu, bež, žutu i sve vrste nijansi. Posebno bogata rasponom boja okrenutih opeka - jer je često obojena.

+ Raznolikost oblika i veličina

kirpich-raznoi-formu

Kao što je spomenuto, osim jednog, postoji dvostruka, jedna i pol cigla, kao i dodatne varijacije.

+ Ključevi ne uzrokuju komplikacije

prostaya-kladka

Polaganje keramičkih opeka nije osobito teško - glavno je stjecanje početnih vještina.

+ Dugi vijek trajanja

Bolshoi-srok-sluzhbu

Dobri pokazatelji čvrstoće čine zidane građevine vrlo izdržljivima.

+ Ekološki prihvatljiv materijal

ekologicheski-chistui-materijala

Clay je ekološki prihvatljiv materijal, tako da cigle od nje su sigurne za ljude i okolnu prirodu.

+ Dobra zvučna izolacija

zvukoizolyaciya

Zidovi od opeke zvuče dobro.

+ Nisu loši pokazatelji toplinske vodljivosti

teploprovodnost

Keramičke cigle čuvaju toplinu dobro (posljednja kvaliteta je osobito karakteristična za šuplje proizvode).

+ Niska cijena

nizkaya-cena

Na keramičkoj ciglu cijena je niska (na primjer, u usporedbi s klinkerom).

Nedostatke keramičkih opeka

- Naišli su na proizvode s netočnom geometrijom

m-netochnaya-geometriya

Ponekad geometrija proizvoda ostavlja mnogo želja, zbog čega zidarstvo postaje teško (to je na savjesti proizvođača).

- Može se brzo razbiti zbog sirovih sirovih materijala

m-dutiki

Kad se sirovi materijali slabo prerađuju, vapnenac, koji je uvijek prisutan u glini, ostaje u masi za ciglu. Tada su "lutke" skočile u ciglu. Na tim mjestima proizvod upija vlagu i urušava.

- Cigla se može raspasti

m-osupaetsya-kladka

Keramika se može izbaciti zbog pogrešnog izbora otopine ili marke proizvoda (nema dovoljno snage).

- Lakše oštećeni tijekom transporta

m-povrezhdaetsya-pri-perevozke

Tijekom prijevoza do gradilišta, cigla može biti oštećena - rubovi se prekidaju - potrebno je odbiti neki materijal. Češće se to događa s jeftinim sortama, koji su samo pomaknuti.

- Visoka upijanja vode

m-vodopogloshenie

Apsorpcija vode keramikom (osobito poroznih proizvoda) vrlo je visoka - do 10 posto. Zbog toga se smanjuje broj ciklusa smrzavanja i odmrzavanja.

- Pojava visina

m-vusolonu

Na cigleni zid s vremenom se mogu pojaviti ružne bjelkaste mrlje - visoki su. Postoji takva nesreća zbog kemijske korozije - kad je kuća u blizini kemijske tvornice, na primjer. Ili se u sastavu cigle dodaje "kemija".

Jedan od razloga za pojavu visokih temperatura je dodavanje kemijskih komponenti u sirovinama za proizvodnju keramičkih proizvoda. Istovremeno, teško je govoriti o okolišu.

Kao što možete vidjeti, neke od minus ovog materijala prisutne su samo u proizvodu beskrupuloznih proizvođača. Kada sirovine, na primjer, nisu standardne. Ili se tehnologija ne poštuje. Stoga pažljivo i pažljivo izaberite keramičku opeku, kupujući ga od pouzdanih dobavljača i proizvođača.

Video: Keramička cigla ima svoje pro i kontra

Sudjelujte u anketi:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 59