Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Vse vrste profilov in komponent za mavčne plošče: dimenzije, uporaba, izbira

May 20
No comments yet

Vsak izdelek, izdelan iz drywall nujno ima "hrbtenico" - okvir trdnih delov. To so profili in vodila različnih oblik, ki jih povezujejo različni pritrdilni elementi. Na kakovost so lahko drugačni. Žal - včasih se lahko naučite o kupljeni poroki le pri namestitvi in ​​celo pri uporabi končne strukture. To je težava za razvijalce, ki nimajo izkušenj. Če izberete vrste profilov za drywall, ne vedo, kako najti kakovostne izdelke. Ampak to ne more biti narobe, tako da poglej, kaj so vrste profili, dodatki in vijaki za drywall, upoštevati merila za izbiro podatkovne elemente.

Vrste profilov za mavčno ploščo in njihove komponente

Kakšni so profili iz mavčnih plošč: vrste in velikosti

Za izdelavo profila se uporablja hladno valjana pločevina, obdelana s pocinkanim premazom. Izdelki so močni, praktični in zanesljivi. Po pocinkani površinski koroziji ni nevaren, zato je tak profil namenjen zelo dolgemu življenju.

Okvir iz kovine, ki se uporablja za vgradnjo suhih zidov, je preprost v gradbeništvu. Vključuje vodoravne in navpične dele. Slednje imenujemo nosilec ali elementi. Pravokotno na njih se nahaja usmerjanje ali začetek, elementi. Izberite pravi profil za particije iz mavčne plošče ni tako težko. Prvič, navaja vse njihove vrste.

Rack profil (profil CD ali PP)

Rack profilov (imenovan tudi strop) so med najbolj priljubljenimi. Po oznakah Knaufa označujeta črki CD. Podobni izdelki blagovne znamke Giprok imenujemo PP profile. Zahvaljujoč njihovim optimalnim dimenzijam se prostor uporablja racionalno in ekonomično. Kadar delate v prostorih katere koli velikosti, praktično ni odpadkov.

Rack CD profil
Ta profil se uporablja za izdelavo okvirja pri stenah in visečih stropih.

Mere profilov:

 • Dolžina - od 2,5 do 4 m;
 • Širina - 60 mm;
 • Višina polica je 2,7-2,8 cm.

Vodilna tirnica za oblogo (UD ali PPN)

Profili UD (ali PPN) so vodilni elementi okvira. Če pokrivate steno z mavčno ploščo ali sestavite podplat, morate takšne podrobnosti namestiti po celotnem obodu letala. Ker pri montaži teh profilov svedrka poteka neposredno skozi njih, je zaželeno, da so perforirane. Navsezadnje bodo luknje v vrtini veliko lažje vstopiti.

Vodilni profil
Uporablja se kot vodila, v katera so vstavljeni profili za montažo.

Mere vodil za suhi zid:

 • Dolžina - 3 m;
 • debelina - 0,55 mm;
 • širina - 2,7 cm;
 • višina - 2,8 cm.

Profili za particioniranje - UW ali PN

Vodilni profili za particioniranje so označeni z UW ali PN. Ti deli so izdelani z veliko linijo standardnih velikosti, še posebej širine, da bi lahko naredili pregrado katere koli debeline, ki je potrebna.

UW profil
Uporablja se v okviru kot vodilo pri ustvarjanju particij.

Mere profilov:

 • Dolžina - od 2 do 4 m;
 • višina police - od 3,7 do 4 cm;
 • širina - 4,2; 5; 6,6; 7,5; 10; 12.5; 15 cm.

Profili za particije - CW ali PS

Rackovi profili za particije so označeni s črki CW ali PS). V širini se ujemajo z začetnimi elementi. Kakovostni izdelki vedno imajo posebno zarezo, da olajšajo polaganje komunikacij. Profil profila PS iz Giprok ima dodatno ojačitev, ki ustvarja upognjeni rob.

CW profil
Uporablja se za ustvarjanje okvirja pri nameščanju particij.

Mere profila za drywall:

 • Dolžina - od 3 do 4 m (posebne dolžine po naročilu);
 • višina polic - 5 cm za Knauf in 4 cm za Giprok;
 • širina - glede na profil UW ali PN.

Oblikovani profili

Posebni ukrivljeni profili imajo lahko konveksno in konkavno površino. Uporabljajo se, ko je potrebno narediti konstrukcijo kompleksne oblike, z zavoji in ukrivljenimi ravninami (npr. Loka). Vendar pa so se naši mojstri, če je potrebno, naučili, da se ne bodo odpovedali profilom za montažo.

Arched profil

Dimenzije obokanih profilov:

Concave Konveksni
Radij, mm. Dolžina, mm. Radij, mm. Dolžina, mm.
500 - 1000 2600, 3100, 4000 - -
1001-2000 1001-2000 2600, 3100, 4000
2001 - 3000 2001-3000
3001 - 4000 3001-4000
4001 - 5000 4001-5000
> 5000 > 5000

Katere dodatne elemente potrebujete?

Obstaja veliko pomožnih komponent za drywall - obstaja več kot ducat. Nekatere od njih, razen v katalogu, je mogoče videti, ker imajo poseben namen. In upoštevamo tiste elemente, ki se najpogosteje uporabljajo - dovolj je za vsakega mojstra.

Dvonivojski profilni priključek SD

Za zaščito teh profilov na različnih ravneh se uporablja dvodelni priključek za CD profil. V tem primeru so navodila pravokotna drug na drugega. Ker se ta del prodaja v obliki sweep, bo pred delom dobil obliko črke "P", pri tem se upogibati. Za namestitev boste potrebovali posebne vijake (2 kosi - ena na vsakem robu).

Rakovica za povezavo CD profila na eni ravni

Enojni priključki za CD profil se imenujejo "rakovice". Zasnovani so tako, da pritrdijo dele na isti ravni. Kot v prejšnjem primeru, so postavljeni navzkrižno, pravokotno drug na drugega. Če obremenitev na kvadratni meter ni večja od 20 kg, se samorezni vijaki ne zahtevajo - samo zaskočni profili. V nasprotnem primeru potrebujete dva vijaka - eno in drugo stran.

Ravno vzmetenje

Neposredna suspenzija za profil CD se uporablja za vgradnjo spuščenih stropov. Ta del je pritrjen neposredno na stropni površini. Preden se pridruži profilnemu elementu, je vzmetenje ukrivljeno v obliki črke "P". Nato privijte 2 vijaka na robovih. Dolžina tega produkta (standard) je 12,5 cm Na voljo so tudi druge možnosti -. 7,5-30 cm obremenitev, ki je pripravljena, da prenese suspenzijo 40 kg ..

Sidrna suspenzija

Sidrna suspenzija, imenovana tudi suspenzija z vlekom, služi tudi za povezavo površine stropa in profila CD-ja. Potrebno je, če ravna suspenzija ni dovolj dolga. Sama suspenzija je vstavljena v profil, njen potisk pa mora potekati skozi posebne luknje, ki so na voljo v spomladi. Višina je lahko dolga 25, 50 in 100 cm. Največja obremenitev je 25 kg.

Podaljšanje profila CD-ja

Podaljšanje profila CD-ja (drugače, vzdolžni konektor) lahko podaljša profil profila. Ta del je vstavljen vanj s sprednje strani, medtem ko morajo biti izbokline, podobne rogovom, usmerjene navzgor. Kot ponavadi na robovih privijemo dva vijaka za dodatno togost.

uglovoi-soedinitel

Pri vgradnji spuščenih stropov z enim nivojem lahko vogalni priključek za CD profil dobro zamenja element "vrste rakov".

Pritrditev za sisteme mavčnih plošč

Samozaporni vijak TN 25

samorez-tn-25

Za varno pritrditev mavčne plošče na kovinske površine uporabite vijake s pogostim navojnim tipom TN25 (dolžine 25 mm). Če je koža v več plasteh, potem vzemite vijake za samoprezanje 35 - 40 mm. Za pritrditev GKL na košček lesa uporabite samorezne vijake s široko dolžino navoja 35 mm.

Samozaporni vijaki LB 9, 11, 16 in LN 9, 11, 16

samorezy-ln-9

Pritrditev neposredno vzmetenje, podaljšalo in združujejo različne vrste profilov za mavčne plošče vpisati dolgočasno vijaki LB 9, 11, 16. Suit in LN piercing vijaki 9, 11, 16. Številke kažejo dolžino vijaka v milimetrih. Najmanjši vrtalni vijak LB 9 ima dolžino 9 mm. Vse majhne pritrdilne elemente imajo pomanjkljivost - jih je težko zasukati. Klobuk močno štrli in preprečuje oprijem mavčne plošče.

Samoprezni vijaki s pralnim strojem

samorez-s-press-shaiboi

Uporabiti je univerzalne vijake s podložkami, ki jih lahko delate s katero koli površino. Izdelujejo tako piercing kot vrsto vrtanja. Dolžina je od 9 do 100 mm, včasih več. Najpogostejše dimenzije so 16 in 14 mm, ki jih je mogoče uporabiti skoraj povsod.

Samoprezni vijaki z najlonskimi mozniki

dubelya

Za pritrditev na steno vodilnih profilov za mavčne plošče tipa UW ali UD je najbolje uporabiti plastične moznike.

Klin sidro

anker-klin

Neposredne ali sidrne suspenzije se lahko pritrdijo na strop s posebnimi pritrdilnimi elementi sidra. Ne vzbuja korozije, ni nagnjena k izsušitvi, zato služi impresivno dolgo časa. Pri izdelavi stropa ne smete shranjevati. Zadrge morajo biti kovinske in trajne. Poleg tega lahko uporabite stropni moznik.

Dowel - žebelj

dubel-gvozd

Če okvirju (obešala in vodilni profili) pritrdimo na podporne elemente betona, opeke ali blokov, potem vzamemo posebne moznike. Primerni plastični pritrdilni elementi s premerom 6 mm in dolžino 40 do 60 mm. Lahko jih udarite neposredno s kladivom. Pred delom morate založiti različne vrste pritrdilnih elementov, da lahko priključite vse dele, na primer votle. Če uporabljate palice namesto suspenzij, vzemite TDN sidra ali njihove analoge.

Nasveti za izbiro kvalitetnih pritrdilnih elementov in profilov

Pred nakupom se prepričajte, da so elementi profila ravni, imajo ustrezno velikost in nepoškodovano pocinkano prevleko. Če ste zainteresirani za izbiro profila za mavčne plošče, ne pozabite, da je njegova debelina manjša od 0,55 mm ni dovoljena. Ne pozabite, da ne vse, kar se prodaja na trgu in v trgovini, izpolnjuje standarde.

Obstajajo naslednje vrste zakonskih zvez:

# 1. Kovina ima nezadostno debelino - to je velika pomanjkljivost. Pravzaprav se pri sami vijaki pri delu pomikajo, saj se nit hitro zlomi. Preverjanje debeline je najlažje s pomočjo orodja (čeljusti). Če ni pri roki, lahko kot možnost izberete tudi profile različnih proizvajalcev.

# 2. Sledovi rdeče bi vas zagotovo opozorili. Ko se bo postopek korozije začel, se bo nadaljeval. In še vedno: če snop profilov sije z obilnim mazivom, potem je to nezaželen znak. Prodajalec je najverjetneje skušal prikriti dejstvo, da je kritje podstandardno.

# 3. Nepravilno zvijanje je vidno skoraj takoj - dovolj je, da izvlečete ločen del iz pakiranja. Če pogledate skupaj, lahko vidite, da je profil zasukan in da je njegova oblika, da bi jo blago dajala, daleč od idealne. Nedvoumno morate zapustiti nakup, nato pa ste mučeni, da razkrijete profile. Mimogrede, tudi če so shranjeni nepravilno, obstajajo podobne težave - podrobnosti so ukrivljene in deformirane.

# 4. Netočne velikosti so ena izmed najbolj nesprejemljivih vrst zakonskih zvez. Še posebej, če je začetni profil višine police manjši kot je potrebno. In to je neprijetno za delo, in okvir se bo izkazalo tako-tako. Za gladke dele, kot je CW, mora biti višina police ravno 5 cm, za grobo SS Gyproc-Ultra pa je dovoljena nekoliko nižja vrednost. In tudi, če so dimenzije profila za mavčno ploščo nekoliko manjše od potreb (2,58 m, namesto 2,5 m, kot nekateri proizvajalci počnejo), tega ne dovolite.

# 5. Če se zareze izvajajo redko ali premalo, se vijaki težko privijačijo. Plesali so dolgo na površju in niso hoteli iti na pravo mesto. In če so robovi na policijskih profilih CD-ja preveliki, potem je težko priviti vijake LN. Njihov stožek je vedno na nagnjenih ravnih.

# 6. Ko kupujete pritrdilne elemente, preverite točko - za to lahko poskusite celo vijak v kovino. Vizualno preverite, ali je v snopu, čigar točka je pokvarjena, ali pa so kovinski ostanki. Vodje tudi preverijo - imeti morajo jasne reže, dobro izrezane. V nasprotnem primeru se bit ne zadrži na vijaku za samoprezanje. Reževke za sklenitev zakonske zveze lahko sestavljajo vlivanje slabe kakovosti ali kovine, ki je udaril. Ne sme biti sledi rje.

# 7. Ne vzemite profila z zatiči - vse roke bodo izrezane. Zelo nevarno in ostro.

# 8. Preverite plastične čepe na moznikih. Če imajo veliko hitrosti, potem je težko potisniti takšne čepe v luknjo. Pluta se slabo drži v luknji in slabo odpre.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 77 = 83