Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Poli pena kot grelnik je njegova prednost in obseg

May 20
No comments yet

Iz vseh materialov za toplotno izolacijo, ki so na voljo v svojem arzenalu, gradbeniki ponavadi izbirajo penasto plastiko. Ker so izolacijske pene dolgo časa uporabljene za toplotno izolacijo obeh velikih gradbenih projektov in za individualno konstrukcijo.

Mnogi verjamejo, da je to eden najboljših materialov za toplotno izolacijo hiš in drugih prostorov. Praktično vsak material ima svoje prednosti in slabosti, ob upoštevanju njih, bomo razumeli, če je pena najboljša možnost za ogrevanje prostorov.

Poli pena kot grelnik je njegova prednost in obseg

Značilnosti penaste plastike kot grelnika

Polyfoam je penasta masa. Plošče iz penaste plastike se razlikujejo po majhni teži, saj je v notranjosti večinoma napolnjena z zrakom. Surovina, iz katere nastaja pena, ima še večjo gostoto kot izvirni material. Večina pene sestoji iz mirujočega zraka, ki je dober toplotni izolator.

Prednosti polistirena kot grelnika

1. Po higienskih ugotovitvah proizvajalcev in v skladu z državnim standardom je polistiren okolju prijazen material. Za ljudi je neškodljiv, ker ne sprošča strupenih snovi v zrak.

2. Poleg tega ta material nima skoraj nobenega roka uporabnosti, saj ga mikroorganizmi ne napadajo in se ne razgrajujejo. Ima nizko toplotno prevodnost in ima visoke lastnosti parnega pregrada.

3. Polyfoam je ognjevarna in ognjevarna. Ko se temperatura v prostorih spremeni, ne spremeni svojih fizikalnih in kemijskih lastnosti. Visokokakovostna pena vsebuje zaviralno sredstvo z lastnostmi samougasenja, zaradi česar ne podpira izgorevanja.

4. Teža tega materiala je zelo nizka, in to je dodaten plus, saj ne uteži strukture in ne vpliva na krčenje temeljev.

5. Treba je opozoriti, da je to poceni material, enostaven za sestavljanje v strukturi in zelo trpežen.

Slabosti plastične pene

Z vsemi pozitivnimi lastnostmi pene ima številne pomanjkljivosti.

1. Polyfoam ima nizko mehansko trdnost, v zvezi s katero je potrebno ustvariti dodatno zaščito.

2. Poleg tega se lahko zlomi, če nanjo nanesejo nitro-barve ali barve in laki s takšno sestavo.

3. Pomanjkljivost penaste plastike je njena zmožnost prenosa zraka.

4. Lahko je dovzeten za napad na glodalcem, zato ga morate pokriti s trajno plastjo ometa.

Toplotna izolacija sten s plastično peno

Polyfoam, je dobra izolacija za stene. Izdelujejo izolacijo sten s plastično peno, tako znotraj kot zunaj. Najpogosteje pa izolacijo od zunaj. Ko je izolirana od zunaj, je mogoče premakniti največjo zmrziščnico na zunanjo stran stene, s čimer preprečuje vstop mraza v prostor.

Za izdelavo notranje izolacije sten, ki gredo na cesto, ni pravilna. Dejstvo je, da mora biti stena, ki gre na zunaj, se ogreti, zaradi notranje ogrevanje. Pri polaganju peno na notranji površini stene, bo izolacija stene na obeh straneh, da je stena ne bo izolirana samo od zunaj, vendar bo njegova izolacija iz notranjosti prostorov, ki jo bodo preprečili, da ogrevanje z ogrevanjem.

Posledično se bo "rosišče" premaknilo v steno ali pa bo ta točka med steno in plastjo pene. Na teh mestih se bo vlaga nabirala in namakala steno, poleg tega pa se lahko ta vlažnost zamrzne v zmrzali, kar pomeni, da bo to povzročilo kršitev izmenjave toplote in postopoma se bodo stene zrušile.

Zato je najboljša možnost izolacija sten z zunanje strani, vendar bo potrebno peno z vodo preliti s plastjo močnega ometa. Penasta plastika nima večje mehanske trdnosti, zato je krepitev stene nujno potrebna za vzdržljivost konstrukcije.

Toplotna izolacija sten s plastično peno
Ogrevanje sten od zunaj s penasto plastiko. Foto: lpinists.com.ua

Gretje tal s plastično peno

Izvaja se tudi toplotna izolacija tal, s pomočjo pene. Uporaba pene za izolacijo tal je zelo učinkovita metoda za vzdrževanje toplih tal in zmanjšanje hrupa med hojo po tleh ali gibanjem pohištva. V tem primeru se za toplotno izolacijo tal uporabijo polistirenske plošče z debelino do 50 mm. Postavljeni so na plast materiala z izolacijskimi lastnostmi. Nato so šivi zapečateni, in šele potem se vse napolni z estrihi.

Gretje tal s plastično peno
Gretje tal s plastično peno. Fotografije - epsfoamprodotcom.sharepoint.com

Stropna toplotna izolacija

Ko so strehe izolirane v hišah in zgradbah za različne namene, uporabljamo dve metodi: neoblikovana (topla streha) in prezračevana (hladna) streha. V prvem primeru je pri izdelavi neizvršene (tople) strehe celotna streha prekrita s ploščami iz penaste plastike debeline 70 mm, vrh pa se vlije z bitumensko plastjo. Pri uporabi druge metode so pene plošče nameščene na hrbtni strani strehe in ostane prezračevana površina, da se prepreči tvorba vodne pare. Zelo pomembno je, da pravilno izvajamo toplotno izolacijo streh na podstrešju.

Toplotna izolacija temeljev

Segrevanje temeljev pene zahteva izboljšano zaščito, ker je ne samo zemeljski pritisk, ampak tudi poveča obremenitev na peno v času zimske zmrzali Nebo, ki se pojavi med zamrzovanjem. Treba je okrepiti trden proizvajati ta zid ali beton polnjenja delujejo.

Toplotna izolacija temeljev
Ogrevanje temeljev s penasto plastiko. Fotografija - plaforamaconstruye.com

Toplotna izolacija inženirskih sistemov

Jeklena pločevina se zelo pogosto uporablja za toplotno izolacijo inženirskih sistemov. Na primer, za izolacijo vodovodnih in kanalizacijskih cevi v zimskem zamrzovanju je uporaba pene preprosto nenadomestljiva, saj se bo v zimskem času izognila katastrofi cevnih cevi. Pena se uporablja tudi za izolacijo vodovodnih cevi za oskrbo s hladno vodo. Toplotno izolirana s peno in prezračevalnimi kanali, telefonskimi linijami in pokopanimi kanali.

Video: Lekcija o izolaciji sten s plastično peno

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 82