Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Профилирана фолија за ограду – што је боље одабрати с обзиром на услове рада

May 20
No comments yet

Ограде од валовитог картона - не само популаран хоби, али и практичан и економичан начин да заштитите свој сајт или индустријске зоне, не само износећи при периметар, али и ствара поуздану заштитну зону оптерећења ветром и радозналих очију. Структурно, ограда од таласастог ограде је лим чврста, ојачана уздужно профилисање.

Карактеристике дизајна омогућавају повећање нивоа једра, тако да карактеристике валовитог плафона зависе од издржљивости ограде, његових декоративних и заштитних својстава и, наравно, цијене. Који је валовити лист најбољи за ограду - одређује се специфичним условима рада. Овај материјал карактеришу различите опције које карактеришу различита механичка и атмосферска стабилност.

У овом чланку ћете научити како одабрати најбољи материјал за ограду, који су параметри важни и који су секундарни и зашто је ограда од валовитог плата профитабилнија од већине других опција.

Профилиста за ограду који је бољи и поузданији

Који је најбољи профилни лим за ограду?

У конструкцијама ограде валовитог листова распоређене по вертикали, који одређује дистрибуцију спољних сила - у авиону суштини без ефекта или тежине материјала, било кише или снега оптерећења. Ограде на отвореном простору могу бити предмет винд ефекте, који могу бити веома значајна, с обзиром на чињеницу да је ограда валовитог ствара чврсту препреку кретању ваздушних струјања. Али у зони густог развоја великих оптерецења ветра се не очекује, стога, прекомерна чврстоћа савијања из листа није потребна.

За постављање ограда које се обично користе за зидну плочу, у обележавању ове валовите плоче налази се слово "Ц" - зид. Његова разлика од носача (кровова) се састоји у висини таласа, који делује као оштрина. Висина таласа означава број који прати слово. Што је већа фигура, то је већа ригидност профилисане плоче и веће оптерећење ветра које може издржати.

Профилирана фолија Ц-8

Ова врста профилисане плоче је замишљена као материјал за зидну облогу. Има ниску симетричну висину таласа од 8 милиметара. Овај профилни профил има ниску специфичну тежину и прилично ниску цену, што одређује значајне уштеде у инсталацији ограде. Али јачина оваквог премаза није велика и на великој надморској висини и знатној дужини пролаза може се деформирати од ветра или случајних утицаја.

Профилирана фолија Ц-8

Профилирана фолија Ц-10

Више атрактивније за однос цене / снаге валовитог разреда Ц-10. Карактерише га строг таласни облик и довољна чврстоћа. Са релативно малом тежином конструкције, пружа изврсна заштитна својства ограде. О економским индикаторима, то је нешто скупље од Ц-8, али задржава свој изглед дуже и не одговара на случајне напоре деформације.

Профилирана фолија Ц-10

Профилирана фолија С-14

Следећа снага је профилирана Ц-14. То је један од фенсингс најпогоднији за уградњу на скелете, који су на мјестима гдје су могуће вјетро и механичка оптерећења. Облик профила је трапезан. Изгледа јако лијепо на равни равни и подручја сложене конфигурације. Често се користи за облоге врата.

Профилирана фолија С-14

Профилирана фолија Ц-15

Универзално профилисано фолирање Ц15 је врло лако препознати по карактеристичном широком ребру. Са овим брендом почиње лидер листа, који се може применити једнако успјешно, како на крововима, тако и на фасадама и оградама. На огради изгледа прилично оригиналан и донекле необичан.

Профилирана фолија Ц-15

Профилирани лимови Ц-18, Ц-20 и Ц-21

Најјачи у линији. Погодни су за кровове и ограде, који су у најтежим условима рада. Изгледа се скоро не разликује, али ако желите да направите ограду изнад 2,5 м, онда је боље да не пронађете Ц-21.

профнастил ц18

профнастил ц20

профнастил ц21

За правилан избор бренда профилисаног листа, потребно је узети у обзир терен, терен и климатске карактеристике терена. Ако је ограда ниска и под условима је малог оптерећења вјетра, онда се може користити профилирана фолија Ц-8-Ц-10. Али на оградама велике висине на отвореном простору, где могу бити присутне веће оптерећења ветра, боље је користити листу од оцена Ц-14, Ц-15, Ц-18. Ако вам је потребна прекомерна чврстоћа, онда је неопходно користити Ц-20 - Ц-21 таласасте табле.

Да бисте разумели који је профил најбољи за ограду, знати само његов бренд није довољно - морате се запамтити о другим функцијама. На пример, да је цео профилирани лим направљена од јединственог ширина -. 1,25 м Хе хладно ваљане на специјалним машинама, а укупна ширина листа се смањује појаве ивица савијања. Што је профил већи, уже је листа.

Хладно ваљана таласаста плоча

На једном елементу то није много приметно, а на огради од 50-100 м дужине је врло опипљива. Потребно је више материјала са вишом ивицом него низак. Узимајући у обзир и разлику у цијени, трошкови могу расти прилично озбиљно. Такође је важно израчунати ширину размака како би се осигурало да је преклапање минимално могуће - у једном таласу. Препоручена бртвена ограда од валовите плоче није препоручљива, осим привремених и преносних ограда.

Какав заштитни слој профила је боље за ограду

Профилирана фолија је сложена вишеслојна структура, свака од чијег саставног дела врши своју посебну функцију. Али највећи ефекат се постиже комбинованим акције - ако се примени најскупљи премаз на лошег квалитета челика, или обрнуто - да користи метал високе чистоће по јефтином бојом онда идентично профилисана окренути лоше. Да бисте утврдили који је бољи профил профилиран у ограду, морате знати шта је челична база покривена уопште.

Цинк премаз

Најјефтинији и најмање поуздани лим од једноставног поцинкованог челика. Ретко се користи за заштиту домаћинстава, комерцијалних објеката или паркских подручја. Али врло често се види на оградама индустријских предузећа, грађевинских објеката, складишта, привремених ограда. Изузетно се издваја, али је издржљив и издржљив. Ако је потребно, ограђивање дугачког периметра је једна од најбољих опција.

Премаз цинкове валовите плоче

Алузинц премаз

Профилирана фолија, превучена алузинцима - хемијски премаз од алуминијума и цинка (45% Зн и 55 Ал), више видљив, али се такође користи у индустријским оградама. Може се насликати алкидним, уљним или акрилним бојама за метал, али таква ограда је скупља од оне направљене од профилисане плоче са полимерним премазом. Висококвалитетне боје су веома скупе.

Профилирани Алузинц

Полиестерски премаз

Ако је ограђена ограда око куће или виле, најбоље је одабрати валовиту плочу са полиестерским премазом. То је врло временски отпоран материјал, хемијски инертан, не посједује дјеловање растварача и има отпорност на прљавштину. Ако се на њој појављују прскалице или мрље, лако се могу опрати кишом или млазом из пумпе. Сјајна површина увек изгледа чистом и уредном.

Полиестерски премаз
Профилирани лим је прекривен полиестром.

Пластисол или Пурала премаз

Профилиста, покривен пластисолом или пуралом, је отпорнији на све врсте спољних утицаја, али и најскупље. По правилу се користи у елитној конструкцији. Површина изгледа скоро читавог живота, која је дизајнирана десет година. Ако прекинете трошак такве ограде у годинама рада, онда може бити јефтиније од изградње јефтиних материјала.

Пластисол премаз
Профилисани пластисол превучени.

Квалитативни лист валовитог плоча за ограду треба да садржи следеће слојеве:

1. ниски легирани челик;

2. слој цинка (топла или хладна метода);

3. антикорозивна заштита;

4. земљиште;

5. слој обојеног полимера.

Профилирана фолија за ограду

Још један важан параметар који утиче на корозивну отпорност фолије је дебљина цинкинског премаза. Издржљивост материјала и његових антикорозивних својстава зависе од дебљине слоја цинка и начина његове примјене. На тежину плоче, цинк не утиче битно - од једног до три квадратна метра учествују 100 до 300 грама превлаке. Са тежином од 7 - 10 кг / м2 ово практично није запажено. Али техничке карактеристике и потрошачке особине листова количина цинка има врло снажан ефекат. Овдје зависност је директна - што више цинка, боље је за здравље листова. Минимална могућа количина цинка у оградном листу треба да прелази 150 г / м2.

Квалитет и дебљина челичног лима од којег се прави валовита плоча

Снага целокупне конструкције зависи од дебљине плоче. Вертикална позиција валовитог плоча у структури одређује правац оптерећења на тачкама причвршћивања на конзолу. Ако је дебљина метала мања од 0,45 мм, може се једноставно деформирати под утицајем ветра и отворити отворе за вијке или заковице. Важно је напоменути да се овде подразумева дебљина поцинкованог лима без полимерног премаза, јер ће се наносом наносити увек већи. Ако се претпостави да ће ограда функционисати дуго времена, онда је дебљина лима мања од 0,45 мм неприхватљива.

Профилирана фолија 0,3 - 0,35 мм. Има веома ниску еластичност и деформираће се са малим оптерећењем ветра или механичким шоковима. Проверити дебљину материјала са тачношћу од 0,01 мм је прилично тешка, чак и наоружана микрометром. Неопходно је да се ослоните на интегритет произвођача.

Да не бисте били у губитку уз изборе који је валовити лист бољи за ограду свих предложених опција, покушајте пронаћи или наручити метал из Европе. По правилу, водећи произвођачи познатих брендова не варају како у дебљини, тако иу облику спољашњег премаза. Већина фабрика означава своје производе и одређује да квалитет неће бити тешки.

Очекујте изненађења ако купите јефтинију валовиту плочу из Кине (иако правите веома добар метал) или материјал непознатог поријекла.

У том случају, затражите пратећа документа и сертификате о квалитету. У њиховом одсуству, боље је да не купујете метал, већ да уштедите новац за скупље, али је гарантовано да буде високог квалитета.

Бојење и дизајн валовитог плоча за ограду

За ограде користи се профилисана фолија са обојеним полимерним премазом скоро читавог РАЛ спектра. Ово су најприкладније боје за сврху, које се хармонично уклапају у околни пејзаж.

Основне боје валовите плоче

Недавно, индустрија је савладала сликање са прилично уверљивом имитацијом дрвета, зидова или природног камена. Можете одабрати ограду за ограду за било који дизајн куће или чак цијелу улицу, ако је то заједничка кућа. У сваком случају, можете наручити најприкладнији материјал за потребе архитектуре. Његова главна карактеристика је да снага и поузданост ограде практично не зависи од изгледа.

Децкинг за дрво
Профилирано испод дрвета.

Профилирано испод камена
Профилирано испод камена.

Профилирана цигла
Профилирана цигла.

под рвануи камен

Важно је само правилно монтирати носаче, не заборављајући да се ограда од валовитог плоха разликује од других врста врло великим једрима. Ако је ограда или кованог гвожђа обухвата колоне само да закопају и јачање камена допунила, затим испод палубе морају бити сигурни да копају до дубине веће замрзавања земљишта и бетона.

То не треба занемарити да је ограда је направљена од валовитог картона - једини комад конструкција и оштећења једног дела може да деформише поред. Монтажа ограде од валовитог картона, рачунати на чињеницу да ће стајати дуги низ година, тако близу њега да не саде дрвеће, које се одликују великим висинама и густе дебла - са растом могу да оштете челичног лима. Боље је поставити грмље дуж ограде или оставити траку травњака широк метар.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 + = 35