Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Који поликарбонат се најбоље користи за стакленике?

May 20
No comments yet

Тренутно су обојени и транспарентни монолитни и ћелијски поликарбонати различитих дебљина. Номенклатура полимерних материјала овог типа је разноврсна. Потрошач је ценио високе техничке карактеристике и широко користи поликарбонат за пластенике.

Да би се утврдио који је поликарбонат најбољи за стакленика, неопходно је пажљиво проучити особине оба типа прозирне пластике. Са истим хемијским саставом, они имају другачију структуру и значајно се разликују по својим техничким карактеристикама. Избор материјала за премазе за пластенике врши се узимајући у обзир услове за изградњу таквих конструкција.

Који поликарбонат за стакленика је бољи за употребу

Који поликарбонат је бољи за стакленик - сатом или монолит

Главна функција стакленика је обезбеђивање оптималног режима температуре и влаге неопходних за узгој усјева у значајним количинама. Да би се решио овај задатак, неопходно је изградити структуре које покривају прилично велика подручја. Могуће је направити такву ствар само када користите материјале са ниском специфичном тежином, иначе снажне и као последица тога ће бити потребан тежак оквир.

Најбољи начин за испуњавање ових захтева је целуларни поликарбонат који има шупљу структуру. У поређењу са монолитним материјалом, овај материјал има много мању специфичну тежину са истом дебљином листова. Дакле, један квадратни метар од 10 мм плоча од ћелијског поликарбоната је више него један ред лакше него један лист истог хемијског састава. Осим тога, ћелијски поликарбонат, због своје шупље структуре има нижу топлотну проводљивост. Ова околност је пресудна када се одлучује о избору превлаке за пластенике.

Монолитни поликарбонат
Листови монолитног поликарбоната.

Ћелијски поликарбонат
Листови целуларног поликарбоната.

И тако смо одлучили да је за стакленик потребан ћелијски поликарбонат, али шта је боље од броја који је доступан у широком опсегу на тржишту? Овај слој је одабран на основу комплекса различитих својстава и карактеристика, а листа садржи следеће:

  • механичка чврстоћа;
  • отпорност на нестабилно окружење;
  • топлотна проводљивост;
  • пролазност светлости;
  • присуство заштите од тврдог ултравиолетног зрачења.

Ћелијски поликарбонат има високе параметре за све горе наведене ставке, информације о техничким карактеристикама панела приказане су у табели:

Карактеристика поликарбоната Јединица. изменити. Параметри
Дебљина панела мм 4 6тх 8тх 10 16
Специфична тежина кг / м2 0.8 1.3 1.5 1.7 2.5
Дужина и ширина листа м 2.10 × 6.00
Минимални радијус савијања м 0.8 1.3 1.5 1.7 2.5
Пролазност светлости % 82 78 75 72 62
Термичка проводљивост В / м2 ° Ц 3.6 3.4 3.0 2.7 2.0
Радна температура ° Ц -40 - +130
Мак. линеарна експанзија мм / м 3

Карактеристике ћелијског поликарбоната зависе од два главна фактора: квалитета сировине и строгог поштивања технологије производње материјала. Панели се производе екструзијом користећи специјалну опрему. Различите компаније користе различите материјале за различита својства, а њихова материјална структура може се разликовати.

Наведени фактори узети су у обзир при избору одређене марке целуларног поликарбоната за постављање стакленика. Поред ових параметара, трошак панела је пресудан, што директно зависи од дебљине и квалитета листова. Јефтини материјали се обично врше у супротности са техничким условима и нису у стању да издрже дугорочни рад.

Која је најбоља дебљина поликарбоната за стакленик?

Следећи фактори утичу на избор дебљине ћелијског поликарбоната за сакривање стакленика:

Корак лајсни за стакленика

обресхетка-теплицу

Облик и углови косина коришћене стакленике

форма-теплицу

Режим оптерећења и температуре снега у регији

снеговаиа-нагрузка

Тип усева који треба узгајати

култура

Корисник је често у искушењу добијања уштеде и куповину најмањих и јефтинијих листова за покривање стакленика. Овакво решење ће довести до потребе за повећањем носивих елемената рама како би се компензовала недовољна чврстоћа панела, која током операције пролази кроз знатно оптерећење ветра и снијега. Поред тога, јефтини материјал често не одговара декларисаној дебљини, што такође не доприноси побољшању његових техничких карактеристика.

Не идите у другу екстрему и користите поликарбонат максималне дебљине за постављање стакленика. Дебела плоча је четири слоја са сложеном структуром ојачаница, што знатно смањује пренос светлости. Поред тога, већа специфична тежина плоче ће такође захтевати ојачање носне структуре рама.

Пракса показује да је оптимална дебљина поликарбоната за покривање пластеника између 4 и 10 мм. Важно је узети у обзир да при избору панела треба обратити пажњу не само декларисаним техничким карактеристикама већ и квалитету материјала. Ово мора бити потврђено доступношћу потврде о усклађености са захтевима националног стандарда издатог од стране акредитоване лабораторије за одређену серију производа.

Препоручени корак мреже за стакленик израђен од поликарбоната са сатом је 700 мм или 1050 мм, овај корак је једнак пола или трећини ширине плоче и омогућава смањење потрошње материјала.

Зависност дебљине лима сатомовог поликарбоната, на димензијама ћелије кутија са стаклеником при оптерећењу од 180 кг / м.ск .:

Дебљина листа, у зависности од оквира

Када се конструишу закривљени пластеници, треба узети у обзир и максимални могући радијус савијања материјала. Овај индикатор такође зависи од дебљине материјала (види табелу изнад), али може се разликовати у зависности од произвођача (погледајте табелу испод).

Угао нагиба крова такође ће утицати на потребну дебљину плоче. Али овај индикатор је релевантан само за косу стакленика. Због тога су често у космичким стакленицима зидови направљени од поликарбоната дебљине 4 мм, али је кров дебљине 6 - 10 мм. Најбоље је користити стакленике у облику заклопка или теардроп у подручјима са великим снегом, што не доприноси акумулацији снијега на крову стакленика.

карта-снегового-покрова
Снег оптерећења у различитим регионима Руске Федерације.

У подручјима са умереним оптерећењем снијега најчешће се користе лимови целуларног поликарбоната дебљине 4-6 мм.

Зависи од дебљине материјала и сврхе стакленика. Ако се будућност стакленика планира користити за сакупљање садница, најбоље је узети поликарбонатни сат са дебљином од 6 мм, али за поврће раног поврћа ће бити довољно и 4 мм.

Који боју боје поликарбонат боље изабрати за стакленика

Произвођачи нуде лакиране и потпуно транспарентне полимерне плоче. Приликом избора боје целичног поликарбоната за изградњу стакленика, потрошач треба поступити из два разлога. Пре свега, премаз треба да обезбеди максималну просудност панела, а осветљење унутар структуре треба да буде ближе природном соларном спектру.

Овакве захтеве испуњавају транспарентни поликарбонатни панели, који имају највећу пролазност светлости на нивоу од око 80%. Истовремено, листови опал боја задржавају и расипају до 40% сунчевих зрака, а панели модерне бронзане боје у потпуности упијају до 60% зрачења. Ова околност ће имати штетан утицај на биљке и отежати њихов нормалан раст и развој.

Између осталог, обојени листови имају селективни пренос светлости. Радијација тог дела спектра, која је неопходна за пољопривреду, једноставно не дође до њих. Ова ситуација не може допринети високим приносима. Експерти препоручују да се користе као провидни панели покривача који омогућавају да стакленика буде светлија и топла.

Прозирни поликарбонат
Транспарентни полиикарбонатни сат.

Поликарбонат са УВ заштитом и без њега

У процесу дуготрајног рада, прозирна пластика је изложена интензивном сунчевом светлу. Ултраљубичасти део његовог спектра је способан да покрене процесе фотоелектричног уништења, на површини се почетно формирају микроракреви. Временом, они се шире, што на крају доводи до крхких плоча и његовог постепеног уништења.

Да би се заштитио од ових процеса, на спољни слој поликарбонатног сока нанијети посебан премаз. Технологија коекструзије уз међусобно увођење материјала омогућава искључивање одвајања заштитног слоја са подлоге. На већини врста материјала овај премаз је доступан само са једне стране. Да би информисао корисника на филму за паковање, постављена је етикета која показује како монтирати панел.

У одређеним врстама поликарбоната, на обе стране листа се наноси премаз за стабилизацију слике. Такви панели се користе за спољне рекламне структуре или екране који апсорбују буку, који се постављају дуж великих путева у близини насељених подручја. Њихова употреба за изградњу стакленика је бесмислена, јер је у овом случају само једна страна изложена ултраљубичастом зрачењу.

Произвођачи такође нуде поликарбонат, који нема слој стабилизације светлости. Такви панели се користе искључиво за унутрашње радове и нису погодни за пластенике. Деструктивни процеси ће довести до уништења панела након једне године рада. За стакленике препоручује се употреба висококвалитетног ћелијског поликарбоната са једностраном заштитом од ултраљубичастог материјала познатих робних марки. Типично, такви листови се залијевају филмом на којем постоји ознака на којој страни је заштитни слој.

Стицање јефтиних материјала произведених од стране компаније која нема име или не наводи, највероватније ће значити губитак новца. Таква пластика, по правилу, неће служити успостављеном термину и она ће у блиској будућности морати да се промени на бољу. Приликом избора ћелијског поликарбоната за стакленик треба водити сопствене финансијске могућности и избегавати неподобне производе.

Ћелијски поликарбонат са УВ заштитом

Упоредне карактеристике популарних произвођача поликарбоната

На руском тржишту постоје многе врсте прозирне пластике које производе домаћи и страни произвођачи. Размотрите најчешће брендове целуларног поликарбоната, представљени од стране различитих произвођача. За погодност анализе података, чланак ће описати двослојне плоче дебљине 4 мм са ојачањима која су окомита на његову површину.

СафПласт Инновативе

новаттро

Један од највећих произвођача ћелијског поликарбоната у нашој земљи, компанија СафПласт Инновативе производи своје производе под заштитним знаком Новаттро. Производи ове компаније добро су се показали потрошачима и уживали у сталном потражњи.

Баиер Материјал Наука

макролон

Други произвођач Баиер Материал Сциенце нуди потрошачку поликарбонат под заштитним знаком Макролон. Овај производ је највишег квалитета и има одличне карактеристике.

Полиграл

полигал

Руско-израелска компанија Полигал снабдева ћелијски поликарбонат под истим именом на тржишту. Релативно јефтин и издржљив материјал са дугим веком трајања.

ПластиЛук

пластилук

Производи кинеске компаније "ПластиЛук" робне марке Суннек спадају у категорију најприступачнијих материјала и популаран је код купца.

Главне карактеристике поликарбонатних панела дебљине соје од 4 мм наведених произвођача су резимиране у табели:

Техничке спецификације Јединица. изменити. Произвођач и заштитни знак
СафПласт
Новаттро
Баиер
Макролон
Полигал ПластиЛук
Суннек
Удаљеност између ребара мм 6тх 6тх 5.8 5.7
Специфична тежина кг / м 2 0.75 0.8 0.65 0.79
Пролазност светлости % 84-87 81 82 86
Минимални радијус савијања мм 700 750 800 700
Отпорност на пренос топлоте М2° Ц / вати 5.8 4.6 2.56 3.9

Из приказаних података може се закључити да су декларисане карактеристике материјала од различитих произвођача отприлике на истом нивоу. Пракса и проучавање повратних информација купаца, након што је купио одређени тип поликарбоната, показује следеће:

1. Најјефтинији заштитни знак Панелс оф Суннек-а служе не више од 3 до 4 године са тврдњом да је животни век од 8 година.

2. Ћелијски поликарбонат из компаније "Полигал-Восток" осигурава инваријантност својих карактеристика за око 10 година, под условом да је исправно инсталиран. Истовремено, материјал је прилично крут и издржљив, током инсталације потребно је добар облик оквира.

3. Панели «Новаттро» руског произвођача СафПласт су се показали позитивном. Прихватљива цена са максималним веком трајања од најмање 8 година.

4. Највеће техничке карактеристике поликарбонатне ћелијске марке Макролон. На основу резултата рада у условима средњег опсега, лист одржава интегритет и основна својства не мање од 12 година.

С обзиром на горенаведено, може се сигурно тврдити да производи кинеске компаније имају најкраћи радни век, а немачки панели су најдужи.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 20 = 21