Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Ецовоол – техничке карактеристике и својства грејача

May 20
No comments yet

Данас се термоизолациони материјали производе толико да се оци распршују. Неки од њих послују дуго, други не. Они се међусобно разликују по техничким параметрима и структури. Заједно са најсавременијим грејачима је да су направљени од вештачких супстанци. На њиховој позадини посебно се разликују еколог, његове техничке карактеристике одређују природно порекло материјала. Укључује само влакнасте пулпе пулпе и природне антисептике са ретардантима - у супротном, дрво и минерали. Осим тога, ековоол нема порозну структуру, као и остали топлотни изолатори, већ капиларни.

Техничке карактеристике еколога

Шта је ецовоол: почетне компоненте и апликација

За производњу еколога користе се неколико врста сировина.

1. Производња отпадног папира и картона. Ово, посебно, може бити:

 • Записи у производњи картонских валовитих производа.
 • Вјенчање које остаје након штампања књига и часописа.
 • Отпад од производње сировина од картона, као и неисправних делова од картона.

2. Старе новине и часописи, књиге, папир, картон. Такве сировине се сматрају другоразредним, јер је више загађено. Поред тога, рециклирани папир је веома хетероген - може садржати различите врсте папира.

80% запремине еквулума заузима целулозна влакна направљена од рециклираних материјала. Још 12 процената припада борној киселини, природном антисептику. Ова супстанца је дизајнирана да заштити грејач од бактерија и гљивица. Преосталих 8% је фракција ретардантног натријум тетрабората. Не само да повећава отпорност материјала на ватру, већ и додаје инсектицидне особине. Када се влакно превуче, екволе се постају лепљиве. То је због лигнина садржаног у њима.

Као изолација ековоол-а данас се често користи. Користи се за топлотну изолацију индустријских просторија, канцеларија, складишта, куповинских павиљона, као и стамбених зграда. Веома је практично изоловати са овим материјалом оне просторије где је опасност од кондензације константно влажна и одлична.

Топлотна изолација помоћу еколога може се извршити на три начина:

1. Примена сухом методом - у основи се примјењује у викендицама. Тако топли поткровни простори, унутрашње кровне стијене, подови и зидови са подом. У ту сврху се користи специјална опрема која храни материјал кроз цријево и мајстор га лагано полије на под. Ако је неопходно попунити унутрашњост зида помоћу гријача или нагнутог плафона, онда поново користите црево, лагано заспајући постојеће жлебове.

Сува апликација
Примена екосуља сув начин на површину поткровља.

2. Влажна метода се користи када је потребно додатно изолирати изоловани зид. Вода се додаје почетном материјалу. Смеша, када се осуши, ствара довољно густи слој.

Влажна апликација
Мокри начин примене. Током рада, таква велика количина прашине није створена.

Уклањање вишка
Уређај за уклањање вишка еколога.

3. Адхезивни метод се користи у случају да је потребно изоловати металне или армиранобетонске конструкције. На пример, изолујте плафоне и зидове хангара. Адхезивна својства лепљиве смеше су врло добра, тако да се премаз савршено држи површине. Испада да је чврста, споља није потребна.

Ецовоол: техничке спецификације

Својства материјала као топлотни изолатор

Врућина еколога је врло добра. Ово се може проценити по вредности коефицијента топлотне проводљивости - у распону од 0.032 до 0.041 вати по метру по степену Целзијуса. Поред тога, због одсуства шавова, "хладни мостови" се не појављују на премазу. Ецовоол може испунити све, чак и најмању, пукотине и празнине, што га разликује од других топлотних изолатора.

Површине било које врсте могу бити покривене, покривене или поплочане изолацијом на бази целулозе. Монолитни премаз еко-вуне, упркос његовој малој тежини, има одличне термичке изолације. И то се дешава из следећих разлога:

 • Грејач се састоји од влакана од природног дрвета.
 • Влакна имају капиларну структуру, тако да могу задржати ваздух.
 • Већина запремине материјала (од 85 до 92 процента) заузима ваздушни слој који савршено чува топлоту.
 • Када се изолују, све рупе, шавови и пукотине се попуњавају у потпуности.

Заштита од буке

А овде су карактеристике еколога у најбољем случају. Апсорбује вањске звуке "са бангом" - ово се више пута тестирало искуством. Дајемо пример: постављањем Ецовоол-а са слојем од десет центиметара, можете смањити ниво буке за 60 децибела.

Као што знате, звучни таласи пролазе кроз празнине, зглобове зидова, плафона и пода, као и пукотине и празнине. Пошто су влакна еквулума способна да густо запечатају ове врло пукотине, звук на крају се сусреће са непоправљивом препреком. Због тога, уколико постоји бучна институција у стамбеној згради на првом спрату, могуће је преузети еко-вуну. Она неће пружити музику из ноћног клуба или караоке бар-а како би узнемирила мирни сан становника куће.

Видео: Звучно тестирање

Еколошка компатибилност

Сад се много говори о екологији и стварању таквих материјала који неће штетити живој природи. Наравно, не би требали угрозити људски живот и здравље.

Као што је већ поменуто, основа ецовоол је високо квалитетна целулозна влакна, импрегнирана антисептичним и ватросталним супстанцама. Ове супстанце - борна киселина и борак - у њему не више од 19 процената. Па, преосталих 81 одсто је рециклирана новина, картон, књиге и други отпадни папир. Иначе, сјајни папир, који има пластичну композицију, није погодан за производњу еквивалената. Ово, на пример, покрива ламиниране књиге, као и сјајни папир са слојем воска или полиетилена.

Потребно је напоменути да су сировине чисте - папир за производњу влакана не садржи штетне нечистоће, а адитиви у виду ретардантног и антисептичког средства нису штетни. Тако можемо закључити да је ова изолација еколошки прихватљива. Ни у амбалажи нити у раду изолованих зграда никаква опасност по живот и здравље не може бити.

Ватроотпорност

Ретарданти који повећавају пожарну сигурност еквивалената су соли борове киселине. Они не дају гријач да запале ватру од отворене ватре - у ватри еквоула не само да не гори, већ се и не топи. Према ГОСТ 30244, додељена је група запаљивости Г2 (тзв. Умерено запаљивим материјалима), а према ДИН 4102 - Б1. Ако уклоните извор ватре, онда ће изолација изаћи самостално без тровања ваздуха са отровним гасовима.

Принцип ретарданта је следећи: омогућавају организовање процеса сагоревања са минималним запаљивим супстанцама. Само је угљеник отпуштен који не узрокује штету.

Састав супстративних адитива је такав да се, када се загреје, из њих излази вода из еколога. Он се хлади и ватра не може наставити на путу без приступа кисеонику. Дакле, долази само споро пропадање, које се зауставља када се температура смањује. Отровни гасови су одсутни.

Видео: Ватроотпорност еко-вуне

Густина

У производном процесу, папирна еко-вуна је израђена од веома танких влакана, а материјал је довољно густ, способан да задржи ваздух у себи добро. Међутим, фиксни ваздушни слој је један од најбољих топлотних изолатора. Слој изолационог премаза од екосуума може бити мање или више густо - све зависи од начина његове примјене.

 • Када се изолују подови доњих пода, густина материјала варира од 35 до 42 килограма по кубном метру.
 • Загријавање нагнутих површина, примити премаз с густином од 45 до 55 килограма по кубном метру.
 • На вертикалним зидовима и преградама, густина термичког слоја лежи у опсегу од 55 до 65 килограма по кубном метру.
 • Приликом наношења влажне методе еквоула, добија се премаз са густином од 65 до 75 килограма по кубном метру.

Способност проласка ваздуха

С обзиром на то да је густина екосуља висока, а њена влакна су танка, ваздух пролази кроз то лоше. Узимање гријача овог типа са густином од 35 до 42 килограма по кубном метру добијамо зрачну пропустљивост од 75к10-6тх Кубични метри по метру у секунди на Пасцалу до 120к10-6тх кубних метара по метру у секунди на Пасцалу.

Отпорност на влагу

Пошто су целулозна влакна израђена од дрвета, могу, као и остали дрвени материјали, упијати воду, а затим их однети. Тако да можемо рећи да овај грејач "дише" као лог или бар.

А промјена влажности ваздуха на било који начин не смањује очување топлоте еко-вуне. На крају крајева, може апсорбовати воду за 5 или чак 6 пута више него што се тежи. Стога, унутар куће не улази капљица влаге, а кондензација се не појављује.

Када улица постане сува, вишак влаге (која може да апсорбује до 30 процената масе) лако оставља изолацију. После ове имовине, еквиваленти остају исти. Треба напоменути да влага овог материјала, попут дрвета, одговара влажности ваздуха око себе. Што се тиче пропусности пара, његова вриједност лежи у опсегу од 0,3 до 0,54 милиграма по метру на сат за Пасцал.

Отпорност на штетне супстанце и деструктивне факторе

Говорећи о предностима ецовоол-а, није непотребно напоменути да савршено штити особу од опасних материја емитованих од азбеста, фибергласа, пене и других модерних материјала. Осим тога, сам ецовоол не садржи никакве штетне нечистоће, не изолујући их у процесу експлоатације. Осим тога, захваљујући борним минерали, метални слој са еквоулором не рђе у влажном окружењу. На крају крајева, пХ-фактор воденог раствора ових минерала је 9, а након интеракције са осталим компонентама постаје близу 8. То значи да алкална компонента превладава и не дође до корозије метала. Минвата, иначе, не даје такав ефекат.

Сервисни век

Након неког времена, особине еквулума остају апсолутно непромењене. Произвођачи одређују свој вијек трајања најмање једног века. Енглески, њемачки и амерички стручњаци то су већ доказали искуством. На крају крајева, целулозна влакна су изолована код куће од давнина. Постоје примери зграда изолованих са овим материјалом још 1900. године. Они стоје до данас, савршено чувају топлоту. Што се тиче домаћих истраживања, они и даље могу говорити о петнаестогодишњем животу овог материјала.

Адхезивна својства

Целулозна влакна, лагана и груба, савршено држите било који материјал.

Али није све тако добро у области еколога и то је као и други гријачи који смо раније разматрали има своје недостатке, које смо посветили посебном чланку: Ецовоол - недостаци и предности грејача.

Видео: грејач еквивалент

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1