Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Milyen ütést vásárolni a házhoz – válassza ki a legjobb háztartási eszközöket

May 20
No comments yet

Punch - szükség van a háztartásban. Különösen, ha a ház falai betonból vagy téglából készülnek. Nem könnyű feladat ezeknek az anyagoknak egy hagyományos fúróval történő átfúrása, még egy ütköző mechanizmus segítségével is. És csak akkor, ha szükség esetén szétszereljük egy darab falat, és egyáltalán nincs perforátor, akkor nem fog megjelenni. De vajon milyen házban vásárolni a házat - könnyű vagy nehéz, háztartás vagy szakember? A kérdésre adott válasz az új anyagunkban található.

Melyik ütés a legjobb otthonra vásárolni

Jellemzői elegendőek a háztartási szúnyoghálók számára

Határozza meg az eszköz osztályát

Annak érdekében, hogy navigálhassuk az eszközök sokféleségét, nézzük meg az osztályozásukat. Ez segít kiválasztani a lyukasztót a megfelelő tulajdonságokkal.

Azonban kevés osztály van - csak három:

 • A könnyű osztályú perforátorok súlya legfeljebb 4 kg. Gyakran vásárolnak háztartási igényekhez. És ha valaki megemlít egy házat, akkor rendszerint egyszerű eszköz. Főleg lyukasztási célokra használják.
 • A középosztályhoz tartozó perforátorok "lenyűgözőbbek" lesznek. Ezek súlya 5-8 kg. Rendkívül jó ütőerővel rendelkeznek (akár nyolc Joule), képesek akár egy szilárd acélrácsot is megsemmisíteni. Vagy simítsa a beton felületén fellépő szabálytalanságokat, egyszerűen vágja le a feleslegeseket.
 • A nagy teljesítményű szúróeszközök a "pro" szerszámok. 8 kg-nál nagyobb súlyúak, kitűnő funkcionalitással rendelkeznek. Egy ilyen erőteljes eszköz lyukakat nyithat bármilyen, még a legnehezebb felületen is.

Az erő, amellyel sztrájkol

Ez a jellemző, amelyet úgy is neveznek, hogy az ütközéses energiát Joule-ban méri, és meghatározó tényező az ilyen eszközök számára. Attól függ, milyen mélységben képes a fúró bejutni az anyagba. Háztípusú könnyű perforátor esetén ez az érték nem haladja meg az 1-2 Joule értéket. Ne feledje, hogy az alacsony ütésállóságnál az energiát megfelelően be kell fejezni, ahogy nem tud. Végtére is, a lyukasztó fog működni, mint egy fúró.

Lengéscsillapító rendszer

Három rendszer van a fúró csatlakoztatásához a készülékhez. Ezek befolyásolják a készülék viselkedését a használat során, valamint megbízhatóságát.

Lengéscsillapító rendszer

A rendszer - az SDS plus - kis szúrókban (legfeljebb négy kilogramm súlyban) használatos. Az ilyen eszköz legfeljebb három centiméter átmérőjű lyukakat készíthet. Kényelmes és kompakt, ezért a mindennapi életben gyakran használják háztartási modellekben.

lakott,
Továbbá az ilyen típusú rögzítés a fúróberendezés lehet megvásárolni, mint mondják minden utcasarkon, szemben a pillanat a ritka SDS max rendszer, amely néhány kisebb üzletek nem tud eleget tenni.

A perforátor teljesítményéről

Ez a mutató nem alapvető. Még az otthoni legjobb perforátor teljesítménye is alacsonyabb, mint bármilyen fúró. Végül is, amikor a lyukak átszúrása során az energia sokkal kisebb, mint fúráskor. A fúró perforátor nem forogjon olyan gyorsan, mint a fúró fúrója. És hogy nagy forgási sebességet érjen el, sok energiára van szüksége. A könnyű perforátorok 400 és 800 watt közötti teljesítményűek, alkalmasak házi javításra. Ezek a legkedveltebbek.

Válassza ki az üzemmódok számát

Ezeknek a módoknak a száma ismét három. Vannak perforátorok, akárcsak egy üzemmódban, két vagy három üzemmódban.

 • A perforátor egy működési móddal hasonló a fúró funkciójához hasonlóan. Egyszerűen fából vagy fém felületből fúr.
 • A két üzemmóddal ellátott forgókalapácsok több munkát végezhetnek. Képesek nem csak fúrni, hanem a munkadarab axiális transzlációs mozgásaival (ütésekkel) összekötni a fúrást.
 • A háromféle móddal rendelkező bélyegző rendelkezik az előző típusú eszközök összes képességével. Ezenkívül támadást is végezhet a kötélzet elforgatása nélkül. Ebben az esetben a harmadik üzemmód aktiválódik - tiszta ütés.

Az adott modell kiválasztásakor gondosan tanulmányozza az utasításokat. Megmutatja, hogy hány üzemmód érhető el egy adott eszközhöz. Végül is, minden modellnek lehetnek különbségei ezen a paraméteren.

Működési módok
Véleményem szerint az optimális 3 működési mód jelenléte.

ergonómia

A perforátor lehet egyenes vagy hajlított, derékszögben, az "L" latin betű formájában.

L alakú perforátor
A szögletes modellekben a motor függőleges, és a hűtés csökkenése miatt intenzívebb a hossza.

Ezeknek a tervezési jellemzőknek köszönhetően az ilyen típusú eszközök folyamatos üzemideje hosszabb, mint a közvetlen alakú modelleknél. És az erőforrásra, amit vezetnek. A szögletes perforátorok azonban nem hátrányok, amelyek szilárd tömeg és méretek.

Keskeny kalapács
Ezért gyakran kevésbé kényelmes ilyen perforátort működtetni, mint egy egyenes alakú eszközt.

A hazai perforátor optimális jellemzői

Annak érdekében, hogy könnyebben megbirkózhassunk az eldobható betonokkal, 1,6 - 2,0 cm átmérőjű, gyorsan lyukasztó falakkal, olyan eszközre van szükségünk, amely a következő paraméterekkel rendelkezik:

 • Teljesítmény - 500 és 800 watt között van.
 • Az ütőszilárdság 1,2 és 2,2 között van.
 • A működési mód három. Ez egy egyszerű forgás, forgatás fúvókkal, valamint fúvókkal, amelyeket forgatás nélkül hajtanak végre.
 • A motor fordulatszámának módosításához külön szabályozónak kell lennie.
 • A szerszám speciális védőérintkezővel van ellátva, amely megakadályozza a fúró megakadályozását a felületen a feldolgozáshoz.
 • Nagyon kényelmes, ha speciális kulcsok nem szükségesek ahhoz, hogy a fúrószárat a szerszámtartóhoz rögzítse és eltávolítsa. Ezt a követelményt az SDS-Plus rögzítő rendszer teljesíti.
 • Nagyon jó, ha a készlet tartalmaz egy patront a hagyományos fúrókra való átálláshoz, akkor a fúróként használható fúrógépet különböző fúvókákkal felszerelve.

Márkaválasztás

Még a boltban lévő lyukasztókra pillantva gyakran láthatja azonnal, hogy hol vannak a hazai eszközök, és ahol - szakmai. Végtére is, a kényelem a gyártók által festett két különböző színben. Annak megállapítása, melyik jobb otthoni lyukasztók vásárlására (vagyis háztartásra) való tekintettel, jobban megvizsgálja az alábbiakban felsorolt ​​márkákat. Ez a MAKITA, BOSCH, Hitachi, STERN. És most elmondjuk többet az egyes gyártókról.

Perforátorok MAKITA

A japán Makita cég hazai perforátorai könnyű, kényelmes és megbízható eszközök. Ha az irodában vagy otthon kisméretű javításokat kell végrehajtania, tegye a polcokat, és a kábelezéshez hornyokat készítsen, akkor a Makita tökéletesen elvégez minden feladatot. Az üzemmódkapcsoló (a normál fúrásból a fúráshoz ütközéses üzemmódban) ezen eszközök hátulján található. Van is egy fogantyú a hátsó löket.

Makita Forgó Kalapácsok
A legnépszerűbb a mindennapi élet modelljeihez: Makita HR2450 (a képen volt), Makita HR2470 és Makita HR2470FT.

Főbb jellemzők:

 • Teljesítmény - legfeljebb 700 W;
 • ütéserő - 3 J;
 • a motor sebessége egy perc alatt - legfeljebb 4500.

Forgó kalapácsok BOSCH

A Bosch német perforátorai, a legújabb technológiával készültek, nagy megbízhatósággal és magas színvonalon különböztetik meg. Az idővel bizonyított, jól működő elektronikája gyakorlatilag nem megy. Ez biztosítja a vetőgép forgási sebességének legpontosabb beállítását. Ha kéken látsz egy szerszámot ebben a boltban, akkor tudd, hogy ez a bélyegző profi mestereknek készült.

Bosch kalapácsok
Azok számára, akik otthoni használatra szánják a készüléket, figyelmet kell fordítani a zölden festett modellekre. Milyen konkrét modelleket nem fogok tanácsot adni, elég sok, és mindegyikük megfelelő minőségű szinten.

Rotációs kalapácsok Hitachi

Ezek a perforátorok Japánból származnak. Ha csak meg kell csinálni a munkát a lyukak a kötőelemek, akkor figyeljen a kis teljesítményű könnyű modell Hitachi DH22PG. Két módja van, könnyű, mint egy toll, és a háztartási feladatok nagy részével szembesül. Elvileg, és néhány szakmai munka ezen a "gyerek" a vállán. Végül is jó nyomatékot alakít ki, leküzdve a legnehezebb akadályokat.

Rotációs kalapácsok Hitachi
Vele nem leszel fáradt - rendkívül kényelmes fogantyúk és könnyű súly nem teszi ezt lehetővé.

Itt vannak a jellemzői:

 • Teljesítmény - 620 W;
 • az ütközés ereje - 1,4 J;
 • a fordulatszám percenként 1500;
 • Súly 1,9 kg.

Forgó kalapácsok STERN

Ez egy osztrák márka. Megbízható és szilárd, de csak azok számára, akik magabiztosak a képességeikben. Végül is nagyon nehéz szúróeszközöket gyárt. Ez egyaránt professzionális és háztartási modellek, amelyek teljesítménye 620 és 1250 watt között változik. A Stern cég nem szereti a feleslegeseket, sztrájkjait szigorúság és minimalizmus jellemzi. Nekik van egy gombjuk, hogy bekapcsoljuk, miután megfulladtuk, hosszú ideig dolgozhatunk, valamint egy módkapcsolót (ezek közül három van erre a modellre), és ez az. Nincsenek további részletek az ügyben.

Stern lyukasztó
Azonban néha van egy frekvenciavezérlő is.

Videó: A legjobb otthoni vágó kiválasztása

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1