Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Vilken tapeter att välja på korridoren eller korridoren i lägenheten – de viktigaste aspekterna

May 20
No comments yet

Redan i planeringsstadiet för framtida reparationer, när värdarna mentalt måla en bild av framtiden för uppdaterad interiör, surfa alla typer av kataloger och strövar omkring butikerna material är mest uppmärksamhet ägnas åt vardagsrum är hallen området oförtjänt bortglömd.

Men korridoren är ansiktet på lägenheten, enligt vilken gästerna får första intrycket av hela bostaden. Som en följd, för korridoren, tapetet är billigare, det enklaste, är det viktigaste kriteriet att välja inte marsch. Detta tillvägagångssätt kan förstöra hela intrycket av reparation. Låt oss försöka ta reda på vilken tapeter som ska väljas för korridoren, så att det skulle vara en värdig plats för att möta gäster.

Vilken tapeter att välja på korridoren eller korridoren i lägenheten - 3 viktiga aspekter

Vilka typer av tapeter är bäst för korridoren

Väggarna i korridoren är mest utsatta för förorening, vilket kan bidra till att damm och smuts införs från gatan, husdjur, små barn. Förr eller senare på korridorns väggar finns obehagliga fläckar, fläckar och droppar. Därför bör man välja valfri typ av tapeter när det gäller tvättbara typer.

Enligt graden av vattenbeständighet kan tapet skilja sig åt i tre typer. För att bestämma det, kolla bara på ikonerna på etiketten.

  • Bakgrundsbilder med en våg på etiketten - kärleksfull försiktighet. Torka dem bäst med en mjuk duk av mikrofiber eller mocka.
  • Två vågor - innebär att tapeten är fuktbeständig, de kan torkas med en fuktig trasa vid rengöring.
  • Tre vågor - tvättbar tapeter, du kan ta hand om dem med hjälp av rengöringsprodukter. Den starkaste tapeten på etiketten har en penselikon.

1. Ett utmärkt alternativ för en korridor kan vara vinyl tapeter. Ytan på dessa bakgrundsbilder är mycket stark och tolererar enkelt olika slags mekaniska influenser. Strukturen av vinyl tapeter gör att du kan dölja ojämnheten i väggarna och förhindra att sprickor uppstår, vilket är viktigt för nya byggnader. Grunden för vinyl tapeter är vanligtvis non-woven. Det är ett non-woven material som är resistent mot inflammation och sprickbildning.

2. En annan variant av hallway tapet är silkscreen. Denna vinyl tapet på en pappersbas med ett topplager av starka silketrådar. Dessa bakgrundsbilder kännetecknas av en lång livslängd och lätt underhåll.

3. Om du är en supporter till innovativa lösningar och undrade vilken tapeter du vill välja på korridoren, kan du vara uppmärksam på den flytande tapeten. De är en torr blandning, som späds med vatten och appliceras på väggen med en spatel.

4. Den moderna marknaden för efterbehandlingsmaterial erbjuder en ganska stor variation i färg och konsistens av flytande tapeter. De främsta fördelarna med detta material - antistatisk effekt, ökad ljud- och värmeisolering, enkel vård. I korridoren med flytande tapeter på väggarna kommer det att räcka för att avlägsna det förorenade området med en spatel och applicera ett nytt lager som torkar upp och smälter samman med basskiktet.

5. Ett annat innovativt material bland bakgrundsbilder är glasmosaik. De ser vackra på väggarna. Huvudfunktionen är att de kan målas i vilken färg du vill efter limning. Och du kan göra det flera gånger, med varje förorening, vilket är särskilt viktigt för korridoren. Du kan också ändra färg på väggarna när som helst och utan stor kostnad. Föråldrad färg kan avlägsnas med lösningsmedel, och glasmosaik kan enkelt överföras till mekanisk borstning.

6. Inte så vanligt, men det finns en typ av tapeter som framgångsrikt används i korridoren - bakgrundsbilder från naturmaterial (kork, bambu, palmblad). De kan användas som tapeter för en korridor i en lägenhet med en miljövänlig inredning. Deras största nackdel är det höga priset, så du kan använda dem, kombinera med andra, fler budgettyper av efterbehandlingsmaterial.

Video: Korridoren i japansk stil av naturmaterial

Välj färger, färger och tapeter för korridoren

En viktig roll spelas av bakgrundsbildens färg. Så älskad av många nyanser av vitt kommer inte vara lång att glädja ögat på korridoren, snabbt bli smutsigt och ta en smutsig look. De mörka väggarna i korridoren utan fönster kommer i sin tur att ge rummet ett dyster och obekvämt utseende.

Här är det viktigaste att inte gå till ytterligheter och plocka upp en neutral färg, till exempel - lila, djupblå, brun-orange. För att säkerställa att damm och smuts inte förstör utsikterna på väggarna, kan du tillgripa fläckig tapeter. I det här fallet bör bakgrunden vara ljus och bilden - kontrast-mörk.

Ljus bakgrund och mörkt tapetmönster
Ett exempel på en korridor med tapet med en ljus bakgrund och mörk kontrast, ett abstrakt mönster. Foto - www.trendir.com

Bakgrundens färg och mönster kan också väljas beroende på önskad effekt. För en liten hall bör du välja tapet med ett litet mönster, en stor prydnad kan visuellt minska utrymmet.

Fin tapeter
Hallen är täckt med tapeter med fint mönster.
Foto - lovelifelivingquarters.blogspot.com

Du kan också använda två typer av tapeter, de nedre och övre delarna av väggarna klistras med olika tapeter och lägger en kantning mellan dem. I det här fallet bör tapetet ha samma färg och struktur, men botten ska vara mörkare än toppen. Vid låga tak väljer du tapet med vertikala ränder, och för högt - med horisontella. Tydliga horisontella linjer kan visuellt expandera det smala rummet på korridoren.

Horisontell väggdelning i korridoren
Ett exempel på en anteroom med horisontell kombination av väggar i korridoren.
Foto - thepinkhousereno.blogspot.com

Det finns också speciella typer av tapeter med ett metallmönster, som har en slät spegelyta. Reflekterande mönster på väggarna kommer att expandera den smala korridoren och ge den kammaren lyx.

Ett annat bra alternativ för tapeter, som du kan välja för en liten hall - bakgrundsbilder. De kan avbildas i staden, eller landskapet. Se bra ut i korridoren av tapeter med bilden av trappor, alla slags vägar och broar som går in i avståndet.

Foto bakgrundsbilder på korridoren
Tillämpningen av fotobilder i korridoren.
Foto - www.yelp.com

Med hjälp av färger och mönster på tapeter kan du betona fördelarna med rymden och uppmärksamma sina brister. Upprepade geometriska motiv i form av remsor eller figurer kan betona väggågrävningar, snedställda vinklar och ojämnt tak. Samma effekt kan ge ljusa monokroma väggar.

Om du vill dölja bristerna på väggarna och taket använder du tapetet, vilket visar ett icke-upprepande stort tryck med oväntade färgeffekter. Utmärkt mottagning för visuell expansion av en smal korridor - klistra motsatta väggar med olika tapeter. Låt samtidigt färgskalan antingen kombinera eller kontrastera. Men tapetets struktur är bättre att välja samma för båda väggarna.

Valet av tapeter beroende på hallens övergripande utformning

När du väljer tapeter för korridoren, bör du också överväga den övergripande utformningen av lägenheten.

1. Om rummen är planerade att vara utformade i en klassisk stil, ska korridoren ges ett strikt och konservativt utseende. Här är ett naturligt träd, soliga väggar och ett ljust tak lämplig.

2. Om lägenheten använder jugendstilen, kommer korridoren att vara lämpliga speglar, metallsken på belysningsarmaturer, dörrar och möbler av metalltillbehör.

3. Miljövänliga beundrare kommer att använda naturmaterial som används i korridoren. Som en matta under dörren kan du använda en grundlåda med småstenen i den. Tapeten kan likna en natursten. I den här korridoren kan du också använda naturlig tapeter, markera dem som separata zoner. Till exempel kan entréområdet dekoreras med bambu eller sten. Det är mycket lämpligt att dekorera väggarna med hängande blomkrukor med några opretentiösa plantor som föredrar skuggade utrymmen.

I ett ord är hallen den plats där alla som kommer till ditt hus kommer att få sitt första intryck av dig och ditt hem. Därför är det värt att ägna mer uppmärksamhet åt den här zonen och försöka göra den unik, med betoning på lägenhets individualitet och karaktären hos invånarna.

Video: Korridor - inredning

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1