Polyfoam som värmare är dess fördel och omfattning

Av alla värmeisoleringsmaterial som finns i deras arsenal väljer byggare vanligen skumplast. Som isoleringsskum har man använt ganska lång tid för värmeisolering av både stora byggprojekt och för enskild konstruktion.

Många tror att detta är ett av de bästa materialen för värmeisolering av hus och andra lokaler. Praktiskt taget alla material har sina fördelar och nackdelar, med tanke på dem kommer vi att förstå om skummet är det bästa alternativet för uppvärmningsrum.

Polyfoam som värmare är dess fördel och omfattning

Egenskaper för skumplast som värmare

Polyfoam är en skummad massa. Plattor av skumplast skiljer sig åt i sin låga vikt, eftersom inuti det är mestadels fylld med luft. Råmaterialet, från vilket skummet tillverkas, har en ännu större densitet än det ursprungliga materialet. Huvuddelen av skummet består av stillastående luft, vilket är en bra värmeisolator.

Fördelar med polystyren som värmare

1. Enligt tillverkarens hygieniska slutsatser och i enlighet med statens standard är polystyren ett miljövänligt material. Det är harmlöst för människor, eftersom det inte släpper ut giftiga ämnen i luften.

2. Dessutom har detta material nästan ingen hållbarhet, eftersom den inte attackeras av mikroorganismer och sönderdelas inte. Den har låg värmeledningsförmåga och har höga ångspärregenskaper.

3. Polyfoam är brandbeständig och brandbeständig. När temperaturen i rummen ändras, ändras inte dess fysikaliska och kemiska egenskaper. Skum av hög kvalitet innehåller ett brandskyddsmedel med självslukningsmedel, vilket innebär att det inte stöder förbränning.

4. Vikten av detta material är väldigt lågt, och detta är ett extra plus, eftersom det inte väger strukturen och påverkar inte krympningen av grunden.

5. Det bör noteras att detta är ett billigt material, lätt att montera i en struktur och mycket hållbart.

Nackdelar med skumplast

Med alla skumets positiva egenskaper har det ett antal nackdelar.

1. Polyfoam har en låg mekanisk styrka, i samband med vilken det är nödvändigt att skapa ytterligare skydd för det.

2. Dessutom kan den bryta ner när nitrofärger eller färg-och-lackmaterial med en sådan komposition appliceras på den.

3. Nackdelen med skumplast är dess oförmåga att passera luft.

4. Det kan vara mottagligt för gnagareattack, så du måste täcka det med ett slitstarkt plaster.

Värmeisolering av väggar med skumplast

Polyfoam, är en bra isolering för väggar. De producerar isolering av väggar med skumplast, både inom och utanför. Men oftast gör de isolering från utsidan. När det isoleras från utsidan är det möjligt att flytta den största fryspunkten till väggens utsida, så att förkylningen inte kommer in i rummet.

Att producera inre isolering av väggar som går ut på gatan är inte korrekt. Faktum är att den vägg som kommer ut ska värmas upp, tack vare intern uppvärmning. När du lägger skummet på väggens inre yta, värms väggen från två sidor, det vill säga att väggen inte bara isoleras från utsidan, utan även isoleringen isoleras från insidan av rummet vilket förhindrar uppvärmning genom uppvärmning.

Som ett resultat kommer "daggpunkten" att röra sig in i väggen, eller den här punkten kommer att ligga mellan väggen och skumskiktet. På dessa ställen kommer fukt att ackumuleras och suga upp väggen, dessutom kan denna fukt frysa i frost, det är allt detta kommer att leda till ett brott mot värmeväxling, och så småningom kommer väggarna att kollapsa.

Därför är det bästa alternativet att isolera väggarna från utsidan, men det kommer att vara nödvändigt att toppa skummet med ett lager av starkt gips. Skumplast har inte ökad mekanisk hållfasthet, så det är absolut nödvändigt att stärka väggarna för hållbarhet av strukturen.

Värmeisolering av väggar med skumplast
Uppvärmning av väggarna från utsidan med skumplast. Foto av lpinists.com.ua

Uppvärmning av golvet med skumplast

Värmeisolering av golvet, utförs också med hjälp av skumplattor. Användning av skum för att isolera golv är en mycket effektiv metod för att hålla varma golv och minska bullret när du går på golvet eller rörliga möbler. I detta fall används polystyrenplattor med en tjocklek på upp till 50 mm för värmeisolering av golvet. De läggs på ett lager av material med isolerande egenskaper. Därefter förseglas sömmarna, och först då är allt fyllt med ett screed.

Uppvärmning av golvet med skumplast
Uppvärmning av golvet med skumplast. Bilder - epsfoamprodotcom.sharepoint.com

Tak värmeisolering

När tak är isolerade i hus och byggnader för olika ändamål används två metoder: oventilerat (varmt tak) och ventilerat (kallt) tak. I det första fallet, när man skapar ett oventilerat (varmt) tak, är hela taket täckt med plåtar av skumplast med en tjocklek av 70 mm och toppen hälls med ett bituminöst skikt. Vid användning av den andra metoden installeras skumplattorna på baksidan av taket, och en ventilerad yta förblir för att förhindra bildandet av vattenånga. Det är väldigt viktigt att ta ut värmeisoleringen på taket på vinden.

Värmeisolering av stiftelsen

Isolering av fundamentet med skumplast kräver ökat skydd, eftersom inte bara marktrycket uppstår, utan också belastningen på skumskum ökar under vintern under jordens stansning, vilket uppstår vid frysning. Det är nödvändigt att starkt stärka, för detta görs murverk eller betong hälls.

Värmeisolering av stiftelsen
Uppvärmning av fundamentet med skumplast. Foto - plaforamaconstruye.com

Värmeisolering av tekniska system

Polyfoamstål används ofta för värmeisolering av tekniska system. Till exempel, för isolering av vattenrör och avloppsrör under vinterns frysning, är användningen av skum helt enkelt oersättlig, eftersom det kommer att bidra till att undvika katastrofen att bryta rör på vintern. Skum används också för isolering av vattenledningar med kallvattenförsörjning. Värmeisolerad med skum och ventilationskanaler, telefonlinjer och begravda kanaler.

Video: Lektion om isolering av väggar med skumplast

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

42 + = 43

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map