Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Hogyan készítsünk egy emeletes ágyat?

May 20
No comments yet

Az otthon megvásárlása komoly csapást jelent a családi költségvetésre, és ezért ürügyet a megtakarításra. Tehát most, ha szükségünk van egy új bútorra, megpróbálom magam csinálni. Mivel az ünnepek leszáll hozzánk, az biztos, hogy látogasson el a rokonok, könyörgöm az a kérdés, hogyan lehet egy emeletes ágy a kezét (ez az ágy - a legjobb választás egy nem túl tágas szoba).

Úgy döntöttem, hogy nem találok valami újat, hanem hogy reprodukálom a tervet, amit már készítettem, ha emlékem emlékszem, négy vagy öt alkalommal (amelyek mindegyike nagyszerűnek bizonyult). Amit igazán szeretek erről a emeletes ágyról, az az a tény, hogy az összes kötőelem a helyén van. Ez azt jelenti, hogy a nem túl elegáns csavarok vagy csavarok fejei, amelyeket általában az ilyen ágyak külső felületén látnak, el vannak rejtve ebben a modellben. Ezenkívül az ilyen ágyak építéséhez szükséges anyagok listája 5x10 cm-es és 5x15 cm-es lemezekre korlátozódik, ami azt jelenti, hogy az emberek túlnyomó többségének nincs nehézsége a projekt előkészítési szakaszában.

Emeletes ágy saját kézzel fából

Keretek összeszerelése

Tehát most vigyázz: magam is folytatom az építési folyamatot. Remélem, hogy egy emeletes ágyról szóló történetemhez készült kíséret segít megérteni a projekt részleteit, és a lehető legegyértelműbb magyarázatot adni. Nem említem az alvóhelyek méretét, mert az a matrac méretétől függ, amelyet használni fog. Ebben az esetben ügyeljen arra, hogy maguk a matracok könnyen belépjenek az összeszerelt keretekbe, de nem szabad ott lógni.

Az ágykereteket először kell elvégezni, mert szélességük határozza meg a létra lépéseinek hosszát. A szokványos fenyőlapok számára alkalmas keretek gyártásához 5x15 cm.

Borlapok

Szeretném, ha a teremtésem valamivel idősebb lesz, ezért ne próbálj túl keményen csiszolni. Nem kell a fából készült felületeket szuper sima, de itt van, hogy eltávolítsam a gyári jeleket az erdőből, mégis érdemes.

A fa eltávolítása

A folyamat felgyorsítása érdekében úgy döntöttem, hogy nem csiszológépet használok a gyalugép helyett. Több passz, és a gyári bélyegekből nincs nyom.

Gyalogozás géppel

A keretalkatrészeket egy asztalosipari ragasztóval és csavarokkal szerelik össze, ferde összekötő vpotay segítségével. Matracok lesznek elrejtve, és senki sem fogja látni őket. Szögben elhelyezett vak lyukak gyártásához speciális szerszámot használnak. Ezután minden lyukba csavart csavar.

Csatlakoztassa a dobozt a pothoz

A folyófenék megtartása érdekében 5 × 5 cm keresztmetszetű rudak szükségesek, de számomra olcsóbban 5 × 10 cm-es rudakat vásároltak és 5x5 cm-es billetet készítenek.

Aljzat rögzítésére szolgáló alátétek

Ragasztják és csavarják a keretek falához belülről.

Rögzítő rúd a rács aljához

Általában a kivehető alátét 2,5 × 10 cm-es vagy 2,5 × 15 cm-es pántokból készül. Egyetlen matrac esetében az ilyen méretek optimálisnak tekinthetők. De sikerült vásárolni egy 5 x 10 cm tábla kevesebb méterenként mint 2,5 × 10 cm. Annak érdekében, hogy csökkentsék a vastagsága egy kicsit, de ugyanakkor növeli a stabilitást a csíkok a végén minden tettem fokkal. Készítettem néhány olyan eszközt, amellyel egyszerűen kivágásokat készíthetsz csak körfűrész segítségével. Az első eszköz 13 mm mélységű vágást tesz lehetővé.

Késszünk

A második hasznos, ha merőleges propil van. Ez csak egy darab rétegelt lemez, amelynek fából készült tömítése van rögzítve a sín végéhez, ami lehetővé teszi, hogy pontosan állítsa be a fűrészlap pozícióját. Ennek eredményeként pontos és azonos kivágásokat készíthet (és kivághatja a brusochkit, amire szüksége van egy későbbi szakaszban).

Eszköz hosszirányú vágáshoz

Ezt a két eszközt az egyedüli célra készítettem - annak bemutatására, hogy ennek a projektnek a megvalósításához nincs szükség drága eszközök (szalagfűrész vagy táblázatos vágógép) megvásárlására. Az összes szükséges vágást egyszerű körfűrész segítségével lehet elvégezni. Valójában ez csak a lehetőségek bemutatása volt, én is a többi darabot vágtam le a lécek végére a zenekar látásával.

Egy szalagfűrészt használunk

Az első halmozott sáv központi. Ez az egyetlen olyan sáv, amely a kerethez öncsavarró csavarokkal van rögzítve. A többi nem rögzített.

Központ lap csatolása

Ezután a támasztó rudak vannak ragasztva és leszegelt parketta szegfű kis ékek - kárpitozás után fennmaradó üres az alsó csík. A távtartó tömbök célja az ágyak alját képező sínek elmozdulása.

Mi megvertük a rudakat a rack alján

Az ágy lábai készítése

A keretek készen állnak, most a lábaidra összpontosíthatsz. Ahhoz, hogy az egyes lábak L alakúak legyenek, 5 × 10 cm és 5 × 15 cm, a táblák 90 fokos szögben vannak összekötve. A rögzítő csavarok közötti távolság, egy szögben csavart, fontos, bár a szerkezet erőssége nem különösebben érintett. Csak rendezze ezeket a csavarokat, hogy később rejtett lépcsők legyenek.

A lábak készítése

Amikor a lábak már készen voltak, rájöttem, hogy az olcsó 5 × 15 cm-es táblán vásárolt asztalok messze a legjobb minőségűek. A legtöbbjüknek számos befogadása volt, melyeket mechanikus hengerek hagytak el, amelyek a fűrészmalomban fűrésztesteket mozgatnak. Az eltávolításhoz használtam az arcomat (bár most rájöttem, hogy le kell vágnom a vágógép hibás oldalát).

Távolítsa el a táblák hibáit

A következő szakaszban munkadarabokat készítettem a létra lépcsőire. Az alvóhelyek csontvázát alkotó táblák felületének összehangolásával ténylegesen 3 mm-rel a létra szélességét elvesztettem. A lépéseket a láb szélesebb részéhez rögzítik, és elrejti a két láb lábát képező csavarok lyukakat. Néhány távtartó tömböt használtam, hogy meghatározhassam, hol fúrja le a lyukakat.

Fúrásvezető lyukak

Az ágy lábához a lépcsőket ragasztóval és csavarokkal rögzítik. A legfontosabb dolog ebben a szakaszban - ne felejtsd el meggyőződni arról, hogy a lépcsők szigorúan merőlegesek a lábakra.

A lábak rögzítése a lábakhoz

Most meg kell rögzíteni a lábakon a kis fából készült rúdakat, amelyek az összeszerelés során az alvóhelyek megfelelő kereténél fogva tartják. A keret minden sarkában egy ilyen sávra van szükség.

A fából készült blokkok rögzítése

A keret összes elemének összeszerelése

Azt hittem, hogy a keret összeszerelésénél sokat kell fújnom, de kiderült, hogy nagyon könnyű volt. Először is, az alsó keret egyik oldalát helyeztem a helyére, és egy gyors működésű szorítóval rögzítettem, hogy a kívánt helyzetben tartsam. Aztán ugyanezt a másik oldalon.

foto17

Mivel ebben a szakaszban az ágy alsó keretét csak bilincsek tartották, könnyen felhelyezhettem a felső keretet, váltakozva fellazítva az egyik vagy a másik alsó bilincset. A felső keretet, én is ideiglenesen rögzített helyen bilincsekkel.

foto18

Mindegyik belső sarok ágy keret volt kapcsolva a lábakhoz 8 csavarokkal - két becsavarva 5 × 10 cm-es fedélzeti és hat 5 × 15 cm-es tábla. Ez kissé feleslegesnek tűnhet, de biztosítja, hogy a keret nem lazul idővel. Természetesen bontásra az ágy szállítani ezeket a sok csavar kell kicsavarni, de mivel 99,99% -a, amikor a bútorok nem a közvetlen funkció, de nem úgy, ahogy, ez nem olyan ijesztő.

Szerelő keret a lábakhoz

Elkezdheti a lábazat lefektetését. Azt kell mondanom, elég erősek voltak: mindegyik könnyen ellenáll a 85 kg-os súlynak. Fogalmam sincs, mi a legnagyobb megengedett terhelés az általam készített emeletes ágyhoz, de elég nagynak kell lennie, mert a hazugság súlya egyenletesen oszlik meg az állványok között.

A padlólemezek összeragasztása

Mivel mindkét vége egy létra, nem számít, hogy hogyan rendezi az ágyat - mindkét végén elérheti a felső szintet. Nem csináltam kerítést a felső emeleten, de ha úgy érzed, hogy szükséged van rá, könnyen hozzáadhatod ezt az elemet.

Kész ágy

Még nem végeztem befejezni a fa felületeket. Egy fémszivacsot, ecetet és a BRIWAX faanyag színezést szeretnék kísérletezni, de egy kicsit később lesz.

Remélem, hogy ihletet tehetsz a projekt leírásából, és készen állok arra, hogy a saját kezével fából készült emeletes ágyat készítsenek. Hidd el nekem, nem nehéz építeni egy megbízható építést, amely sok éven át szolgál majd. A bútorok saját kezűvé tétele lehetővé teszi, hogy pontosan azt tegye meg, amit csak akart, és nem azt, amit a bútorgyártó tervez, és ugyanakkor sok pénzt takarít meg. Függetlenül attól, hogy úgy döntöttél, hogy ugyanazt a emeletes ágyat építem, mint nekem, vagy saját ötleteimet lefordítottam, szerencsét kívánok!

Fordítás forrása: https://jayscustomcreations.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8