Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Wat zijn de soorten verven voor buiten- en binnenwerken

May 20
No comments yet

Het gebruik van verf in de constructie-, reparatie- en ontwerptaken is extreem breed. Fabrikanten LKM creëerde honderden soorten verf, vernissen en andere coatingmaterialen, die in verschillende groepen kunnen worden verdeeld. Classificatie kan op verschillende gronden worden gemaakt - samenstelling, type substraat (filmvormende substantie), doel, type afwerkingsoppervlak.

Verscheidenheid aan verven voor decoratie werkt

Typen verf door het type filmvormende basis

Alle verscheidenheid van verf op basis van verschillende soorten basen - vloeibare complexe samenstelling, die na droging vormen een vaste film, waarbij gelijkmatig verdeelde alle andere bestanddelen - .. pigmenten, UV-beschermers, conserveermiddelen, corrosieremmers etc. De filmvormende basiscomponenten definieert meeste operationele eigenschappen van een bepaald verf, dus de classificatie is het handigst om op deze basis te produceren.

In de familie van gebouwen en speciale verven zijn de meest voorkomende vier groepen verf:

 • emulsie;
 • alkyd;
 • lijm;
 • silicaat.

Op hun beurt worden ze verdeeld volgens het type oplosmiddelen, bijvoorbeeld olie, nitrocellulose, in water oplosbaar, enz. Maar de eerste vier klassificatiegroepen zijn voldoende om de omvang van de verf, de belangrijkste eigenschappen en mogelijkheden ervan te bepalen.

Verven, emulsie en gedispergeerd, oplosbaar in water

Dit soort verf behoort tot de meest milieuvriendelijke. Feit is dat de basis voor hen zuiver water is, dat, verdampend, niemand schade berokkent tijdens het werk of tijdens het drogen. Een eigenschap van deze kleurstoffen is hun interne structuur - acrylharsen en derivaten daarvan, of polyvinylchloride moleculen niet oplosbaar zijn in water, worden zij gesuspendeerd in de vorm van emulsies of dispersies (kleine korrels).

Nadat ze op het oppervlak zijn aangebracht, worden deze ballen erover besmeurd, worden ze samengevoegd en vormen ze een monolithische film die mechanisch sterk is en bestand tegen externe invloeden van een andere soort. Na drogen zijn de filmcomponenten onverschillig voor water en lossen ze er niet meer op. Sommige verven kunnen echter worden afgewassen met gewone huishoudproducten en warm water, maar de meeste verven op waterbasis creëren oppervlaktecoatings die gemakkelijk kunnen worden gewassen, sommige zelfs met lichte schuurmiddelen.

Opgemaakt wateroplosbare emulsie, dispersie en latexverf voor vrijwel alle materialen: baksteen, beton, hout, gipsplaat, stopverf en gips, metaal, multiplex en platen, OSB, OSB.

Het verschil tussen een emulsie en een dispersie is nogal illusoir - en de ene en de andere toestand bepaalt het mengen van twee of meer vloeistoffen die geen interactie hebben op chemisch niveau. Dat is de reden waarom zowel disperse als emulsieverven vóór gebruik grondig moeten worden gemengd.

Op eerder geverfd met glanzende verven en vernissen, maar ook gecompliceerd in termen van afwerking van het oppervlak van glas, tegels, keramiek, moeten ze met enige zorg worden aangebracht - alleen als de instructies voor een specifiek type verf, deze materialen zijn aangegeven. In de meeste gevallen worden emulsieverven gebruikt om redelijk poreuze materialen te schilderen. Deze verven kunnen worden gebruikt als basis voor het verven met alkydverven en vernissen.

Afhankelijk van de stoffen gewogen in water, zijn de emulsieverven verdeeld in:

 • acryl;
 • polyvinylacetaat;
 • latex;
 • silicone.

Alle kleuren van deze groep zijn vrijwel geurloos, snel droog en brandveilig.

Emulsieverven worden toegepast, zowel voor interne als externe werken. Maar let voordat u koopt op hun doel: met interieurverf voor de gevel kunt u na enkele maanden opnieuw beginnen met afwerken. De belangrijkste soorten verven voor interieurwerkzaamheden - acryl, latex, polyvinylacetaat.

Acrylverf op basis van copolymeren van acryl minder dicht en laat het materiaal ademen. Hoewel ze ook worden toegepast op droge stof, zijn de voorwaarden voor het gebruik ervan vereenvoudigd. Zelfs als de stopverf of pleister niet volledig is opgedroogd, zal de verf het in de nabije toekomst doen.

Acrylverf

Latex-inkten hebben in hun samenstelling, naast acrylcopolymeren, rubberverbindingen, waardoor ze een dichte, sterke film vormen die enkele duizenden keren kan worden gewassen met behulp van textiel en zachte borstels. Dergelijke verbindingen worden gebruikt voor wandafwerking in natte ruimtes, keukens, gevelwerken. Uitstekende blik op behang, hout, metaal, sommige merken latexverven kunnen geverfd glas, tegels, plastic zijn.

Latex verf

Verven op basis van PVA (polyvinylacetaat) uitsluitend voor interne werken. De film die ze vormen, hoewel erg decoratief, heeft een lage dichtheid en is bang voor water en een hoge luchtvochtigheid. Uitstekende passerende stoom en gratis gasuitwisseling, laat het echter binnen en vocht. Gebruik het alleen in kamers met een droog en normaal microklimaat.

Polyvinylacetaat verf

Siliconenemulsies en dispersies op basis van siliconenharsen. Ze zijn uitstekend tegen water, maar zijn tegelijkertijd dampdoorlatend. Door de buitengewone elasticiteit kan de verflaag bestand zijn tegen aanzienlijke en snelle temperatuurveranderingen en mechanische belastingen. Ze hebben een uitstekende hechting op de meeste minerale materialen en metalen, evenals op oude coatings van elke soort verf. Het enige nadeel is de hoge prijs.

Siliconen verf

In zuivere vorm zijn de basen van emulsie- en dispersieverven zeldzaam. Meestal in één verf die je kunt vinden en siliconen, en acryl, en latex en verschillende andere polymeren. Van welk onderdeel het meeste is en de naam gaat en bepaalt de belangrijkste eigenschappen van de verf.

Alkyd Paints

De meest voorkomende verven voor buitenwerkzaamheden en bescherming van oppervlakken die zich onder de blote hemel bevinden. Op grote schaal gebruikt in de decoratie van interieurs, in het bijzonder voor het schilderen van vloeren, trappen en andere oppervlakken die onder aanzienlijke mechanische belasting staan.

Het belangrijkste bindmiddel is alkydhars in verschillende variëteiten. Oplosmiddelen - drogende olie, terpentine, oplosmiddel, een andere organische. Na drogen vormen ze zeer sterke waterbestendige en chemisch inerte oppervlakken met variërende glans. De bijzonderheid van dergelijke verven is dat ze bij langdurig gebruik onder direct zonlicht van kleur veranderen en bedekt kunnen worden met een netwerk van microscheuren. Op basis van alkydharsen kunnen olieverf of email worden gemaakt.

Olieverf op basis van alkydharsen worden vervaardigd met behulp van natuurlijke of synthetische vernis. Een onderscheidend kenmerk is de lange (tot enkele dagen) droogtijd. Tegelijkertijd verdampen matig giftige stoffen van het oppervlak, waardoor olieverf wordt gebruikt voor werkzaamheden buiten of in goed geventileerde ruimtes. Vorm na droging, zeer sterke coatings op alle soorten minerale materialen, hout en metaal. Niet bang voor ultraviolet en water, zeer lage damppermeabiliteit.

Olieverf

emaille - Bijna dezelfde samenstelling, maar met toevoeging van lak. Dientengevolge wordt een glanzend of semi-glanzend oppervlak met een hoge dichtheid verkregen, waardoor geen vocht kan binnendringen, geen chemische reacties aangaat en gedurende vele jaren niet van kleur verandert.

Alkyd-glazuur

Silicaatverven

Silicaatverven worden gemaakt op basis van vloeibaar glas en hebben unieke eigenschappen. Ze hebben een gemiddelde dampdoorlatendheid, ze zijn bestand tegen temperatuurveranderingen, maar de oppervlaktelaag is vrij los en biedt geen bescherming tegen het binnendringen van vocht in het basismateriaal. Het wordt meestal gebruikt voor pleisterwerk, omdat het gemakkelijk een sterk alkalisch medium verdraagt. Metalen en keramiek om te schilderen met silicaatverf worden niet aanbevolen, behalve voor speciale hittebestendige composities.

Silicaatverf

Zelfklevende verven

Ze zijn qua eigenschappen en toepassingen vergelijkbaar met acrylemulsies, maar zijn minder bestand tegen vocht en zijn alleen geschikt voor droge ruimten. Meestal verkocht als droge mengsels, die voor gebruik worden verdund met water. In ruimten waar het zelfs mogelijk is om op korte termijn de luchtvochtigheid te verhogen, moeten de wanden behandeld worden met antiseptica en schimmelwerende preparaten voor het schilderen. Volgens de soorten lijm kunnen ze worden verdeeld in caseïne en dextrine.

Casein schildert. Ze onderscheiden zich door een voldoende hoge sterkte van de coatinglaag en zijn zelfs geschikt voor gevelwerkzaamheden.

Caseïneverf

Dextrine verven. Ze zijn ontworpen voor interieurs, ze tolereren geen hoge luchtvochtigheid, maar onder normale bedrijfsomstandigheden zijn ze behoorlijk duurzaam en handig.

De laatste jaren zijn acryl- en latexsamenstellingen bijna volledig verdrongen uit het dagelijks leven, zowel caseïne als dextrine.

Speciale verven

Het kiezen van de soorten verf voor binnen en buiten decoratie kan niet uit het oog, en composities verliezen voor speciale doeleinden, waaronder de structurele, die in staat is het creëren van een ongewone textuur van het oppervlak en de verfijnde schaduw en decoratieve verven, het simuleren van de verschillende soorten natuurlijke en synthetische materialen.

Structurele verven

Na het coaten met dergelijke verven van het gegronde gladde oppervlak, wordt een reliëffilm met hoge sterkte verkregen. Het kan ruw zijn, eruit zien als een door een kever geslagen boom, waterrimpels imiteren of bedekt zijn met een complexer volumetrisch patroon. Dergelijke verfstoffen kunnen bovendien na drogen worden bedekt met acryl- of latexverven of doorschijnende azuren. Maar meestal zijn ze volledig getint en dienen ze als een kleurdecoratie.

Structurele verf

Decoratieve verven

Decoratieve verven zijn ontworpen om imitatie-oppervlakken te creëren voor: oud hout, leer, zijde, matten, natuursteen. Vaak creëren ze een metaal- of parelglans, een regenboogoverloop.

Dioratieve verf

Speciale verven

Verschillende soorten speciale inkten kunt u ook een aantal innovatieve effecten, zoals tl-licht in het incident en gereflecteerde stralen van externe bronnen te creëren, en zijn zelf een fluorescerende lichtbron, waardoor de opgeslagen energie per dag in de vorm van een bleke gloed over enkele tientallen minuten.

Fluorescerende verf

Geleidelijk aan worden kleuren met verschillende smaken modieus, maar ze kunnen als exotisch worden beschouwd - de geur houdt slechts enkele dagen na het schilderen aan. Ook niet al te gewone en magnetische verven gedragen zich na het drogen als metaaloppervlakken, echter alleen ten opzichte van decoratieve magneten.

Markering van kleuren en de decodering ervan

Een zeer handig en praktisch systeem van indexen en aanduidingen is ontwikkeld, wat het op het eerste gezicht mogelijk maakt om het type verf en zijn basiseigenschappen te bepalen. De gegevens van de meest voorkomende formuleringen worden weergegeven in de tabel.

aanwijzing Filmvormende basis
Bloeddruk polyamide
AK acryl
AS Copolymeren van acryl
AC acetaat
VA Polyvinylacetaat
HV Vinylacetaat
GF Gliftal
MA Drogen van olie en natuurlijke oliën
MS Styreen en alkyden
NC nitrocellulose
PE polyester
PF pentaphthal
UR polyurethaan
SHL schellak
EF Epoxyhars
ET polyethyleen
FP fluorkunststof
EC Ethyl-cellulose
FA Fenolalkidy

Vetgedrukt worden de meest voorkomende composities geïdentificeerd, die moeten worden behandeld in zowel professionele constructie als in huishoudelijke reparaties.

Niet minder belangrijk zijn de cijfers direct na de alfabetische index. Het eerste cijfer geeft het bereik van de verf aan, de nummers die volgen zijn het serienummer.

1 Weerstand tegen verwering.
2 Voor interne werken.
3 Voor metaal.
4 Het wordt niet beschadigd door heet water.
5 Special.
6 Het is bestand tegen brandstoffen en smeermiddelen.
7 Voor gebruik in een agressieve omgeving.
8 Hittebestendig.
9 Elektrische isolatie.
0 Primers.

Olieverf (MA) heeft ook een extra digitale index, die het type oplosmiddel aangeeft.

 • 1 - drogende olie, natuurlijk,
 • 2 - oxoil;
 • 3 - glyptal;
 • 4- pentaphthal;
 • 5 Synthetische en gecombineerde samenstelling.

Het doel van verven is om het oppervlak te decoreren en het te beschermen tegen externe invloeden. Deze dubbele taak, de meeste kleuren presteren slechts in één geval op "uitstekend" - als u de juiste compositie kiest. Hij moet:

 • een hoge mate van hechting (hechting) hebben aan het materiaal dat is gekleurd;
 • na drogen, zoveel mogelijk voldoen aan de omstandigheden van de werking van het oppervlak;
 • Niet degraderen onder invloed van atmosferische factoren en vocht;
 • blijvend de kleur behouden;
 • geen giftige stoffen afgeven.

Bij het kiezen van een verf voor binnen- of gevelversiering, maar ook voor het schilderen van andere constructies, moet allereerst aandacht worden besteed aan het toepassingsgebied van verf en de overeenstemming ervan met de bedrijfsomstandigheden. Wanneer u een compositie voor eerder geverfde oppervlakken kiest, moet u ervoor zorgen dat deze geen ongewenste reacties oploopt met de vorige deklaag. Wanneer de componenten met elkaar in conflict komen, moet u een andere verf vinden die beter geschikt is voor werk.

Vervolgens, met gelijke parameters, de fabrikant. De moderne markt is vol kleuren, maar er zijn er niet veel van kwaliteit. Het is het beste om producten van bekende merken te kopen, zelfs als de prijs iets hoger is dan gemiddeld.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 59 = 64