Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Wat is beter om een ​​huis te bouwen – kies het materiaal voor de muren van het huis

May 20
No comments yet

In een oud sprookje betoogden drie varkens enthousiast, waarvan het beter is om een ​​huis te bouwen. Sprookjes sprookje, maar nu debatteren veel ontwikkelaars vaak over hetzelfde. Het is vooral belangrijk, van welk materiaal de buitenmuren gemaakt zullen worden. Zij zijn tenslotte degenen die een gebouw solide, mooi en lang leven kunnen maken.

Wat is beter om de muren van het huis te bouwen

Waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een materiaal voor de muren van het huis

Muren nemen tot een kwart van alle bouwkosten thuis. En als u deze keuze achteloos behandelt, kunt u in de toekomst ernstige verspilling veroorzaken. Daarom houden we rekening met en houden we rekening met de belangrijkste criteria en factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van het materiaal voor de montage van de wanden van het huis.

# 1.Het probleem van de prijs. De kosten kunnen worden verlaagd als u lichtgewicht materiaal voor muren neemt. Dan hoef je geen krachtige en dure basis te bouwen.

# 2.Thermische isolatie. Koude muren kosten te veel in de winter. Voordat u een materiaal kiest, moeten daarom alle berekeningen worden gemaakt, waarbij de nadruk ligt op de lokale klimatologische omstandigheden. Om de noodzakelijke mate van thermische isolatie te bereiken, kunt u een beroep doen op de hulp van kachels. Als u een materiaal neemt met goede thermische isolatie-eigenschappen, kunnen de wanden niet geïsoleerd worden, maar dit hangt allemaal af van het constructieoppervlak.

# 3.Loonkosten. De kosten van tijd en moeite kunnen worden verminderd door muren van grote blokken toe te voegen in plaats van kleine stukjes. Dergelijke muren worden 3 - 4 keer sneller en gemakkelijker opgezet. De hoogste snelheid - met de constructie van framepaneelwanden.

# 4.Latere kosten voor afwerking. Moderne gladde en esthetische materialen vereisen geen extra wandafwerking. U kunt hier op besparen.

Om te bepalen welke van de beste om de muren van het huis te bouwen, overweeg de belangrijkste soorten geschikte bouwmaterialen, bepalen hun kenmerken van waardigheid en tekortkomingen.

Traditionele baksteen

Een bakstenen huis kan 100 tot 150 jaar standhouden. Hij zal perfect overleven en regent met orkanen en hagel, strenge vorst en verdroogde hitte. Leg de muren van baksteen uit de oudheid, dus de technologie van hun erectie wordt tot in het kleinste detail doorgewerkt. Daarom is het gemakkelijk om een ​​goede meester te vinden.

Keramiek of silicaat

De keramische steen is rood. Het is gemaakt van gebrande klei, daarom is het zeer duurzaam en heeft het een hoge ecologische compatibiliteit. Dergelijk materiaal is niet bang voor kou en laat geen water door. Het is solide (niet meer dan 13% holtes) en hol (tot 49% holtes). De vorm van de gaten in de steen kan rond, vierkant, ovaal, met een horizontale of verticale opstelling zijn. Met een toename in hun hoeveelheid, zijn de thermische isolatie-eigenschappen verbeterd.

Keramische steen
Rassen van keramische stenen.

De silicaatsteen is wit. De belangrijkste componenten zijn kalk, zand en een kleine hoeveelheid additieven. Dit soort baksteen wordt ook geproduceerd als zowel solide als met holtes erin. Dit laatste is lichter en de wanden ervan zijn veel warmer (omdat de lucht een uitstekende warmte-isolator is). Maar een stevige silicaatsteen kan de ontwikkelaar met een verscheidenheid aan kleuren verwennen. Voor de sterkte van een steen maakt het niet uit of het massief is of met holtes erin.

Kalksteen
Silicaat baksteen.

Particuliere en gezichtsbakstenen en hun doel

Beide soorten stenen hebben verschillende doelen:

  • Gewone baksteen wordt ook bouwsteen genoemd - het wordt gebruikt voor muren met inwendig metselwerk. Voor hem worden kleine scheuren niet als een huwelijk beschouwd. Het maakt niet uit of de hoeken of ribben enigszins afstoten, er zijn inkepingen in de hoeken.
  • Geconfronteerd met (tegenover) baksteen moet een onberispelijke uitstraling hebben, geen insnijdingen en gebreken.

Soorten gevelstenen
Sommige soorten gevelstenen.

Op basis van bakstenen en weerstand tegen vorst

Kracht bepaalt het merk van stenen. Voor deze indicator is er een speciale markering: de letter M en het nummer in de buurt (van 75 tot 300). Dit nummer is een belasting die dat teken per vierkante centimeter weerstaat. Hoe hoger het getal, hoe zwaarder de steen. Voor de wanden van een huis met twee verdiepingen of drie verdiepingen zijn de merken M100 en M125 geschikt. De kelder of fundering wordt gelegd met een baksteen M150 of M175.

Bij het kiezen van welke steen om een ​​huis te bouwen, moet men ook rekening houden met vorstbestendigheid (het vermogen om te bevriezen en te ontdooien zonder het te beschadigen). Om deze indicator aan te duiden, wordt de letter F gekozen, gevolgd door een getal van 15 tot 100. Dit betekent het aantal cycli van invriezen en ontdooien zonder het materiaal te beschadigen. In warmere gebieden, voor buitenmuren, is F15 voldoende, waar het kouder is - F25. Geconfronteerd wordt meestal gedaan met baksteen F50.

Voor- en nadelen van baksteen

Voordelen van baksteen + Nadelen van baksteen -
Aantrekkelijk beeld. Geweldig gewicht.
Duurzaamheid. Moeilijkheden bij het stylen.
De mogelijkheid om elk complex project te implementeren. Grote uitgaven voor betaling aan een goede meester.
Bestand tegen corrosie, schimmel en schimmel. De eis van een solide basis.
brandbeveiliging. Noodzaak om een ​​warmte-isolator te gebruiken.
Bescherming tegen lawaai.
Heel goed hittebehoud.

Keramoblok - sterk en modern materiaal

Bepaal in Europa welk materiaal om een ​​huis te bouwen, vaak een keramisch blok. Het is milieuvriendelijk (het bestaat uit een verbrand mengsel van klei met houten zaagsel), en het is mogelijk om het goedkoop en snel te bouwen. Het huis gaat minstens 150 jaar mee en kan hoog worden gemaakt (veiligheidsmarge maakt het mogelijk). Aan de zijkanten is het oppervlak van het keramische blok gegolfd en binnenin zijn er poriën. Individuele elementen zijn onderling verbonden door middel van een groef-tot-kam verbinding.

Keramo-blokken
Keramooblocks van verschillende afmetingen.

Afmetingen en kenmerken van keramische blokken

Afmetingen keramoblokov zijn anders, maar hun hoogte is standaard, gelijk aan het metselwerk. Dit is handig - u kunt een bakstenen huisproject bouwen. De blokgrootte van 50 x 24,8 x 23,8 cm weegt 25 kg en is qua volume gelijk aan 15 stenen van elk 3,3 kg. Een dergelijke plaat is gemakkelijker te plaatsen en sneller en u hebt minder oplossing nodig. De breedte van de blokken is 23, 24 en 25 cm en hun lengte (die de dikte van onze muren bepaalt) kan van 25 tot 51 cm zijn, aan deze kant is er een grafzerkenvergrendeling.

Voor het leggen van de dragende muur worden blokken met een lengte van 30 cm genomen en als de wanden 38 cm of meer zijn, hoeven ze niet te worden geïsoleerd. Poreuze blokken hebben immers een kleine thermische geleidbaarheid - van 0,14 tot 0,29 watt per vierkante meter per graad Celsius. Dikkere blokken (38, 44 en 50 cm lang) zijn gelabeld als M100. Als dunne, maar betrouwbare muren zijn gepland, kunt u blokken van het merk M150 nemen. Keramoblock is bestand tegen 50 cycli bevriezen en ontdooien. Dit komt overeen met het merk F50.

Voor- en nadelen van keramische blokken

Voordelen van keramische blokken + Nadelen van keramische blokken -
Een klein gewicht in combinatie met hoge sterkte maakt het mogelijk om zelfs gebouwen met meerdere verdiepingen op te richten. En snel en zonder onnodige arbeid. Hoge prijs - dit materiaal voor de muren van het huis behoort tot de elite groep.
De mortel wordt economischer gebruikt dan voor metselwerk - het is niet nodig om het in verticale naden te gebruiken. Het is moeilijk om een ​​goede meester te vinden voor het bouwen van muren, omdat het materiaal vrij nieuw is.
Vorstbestendigheid op hoog niveau. Keramo-blokken zijn erg kwetsbaar, dus ze moeten heel voorzichtig worden vervoerd en opgeslagen.
Het materiaal is bestand tegen een brand gedurende minstens 4 uur.
Vanwege de porositeit absorbeert het keramische blok het geluid goed en houdt het ook de warmte vast.
De wanden van deze blokken "ademen", reguleren de vochtigheid en creëren een uitstekend microklimaat.
Dient zo'n huis tot 150 jaar, terwijl de thermische eigenschappen van de muren niet verslechteren.

Cellenbetonblokken - materiaal voor warme muren

Extern lijken de gasbetonblokken erger dan het keramische blok, maar houden ze perfect de hitte. Muren gemaakt van cellenbeton 30-40 cm dik, gebouwd in één laag hebben dezelfde kenmerken als meerlagige wanden gemaakt van bakstenen of keramische blokken. Tegelijkertijd is de ruimte comfortabel genoeg voor microklimaat, aangezien cellenbeton effectief bestand is tegen fluctuaties in temperatuur en vochtigheid. Dit materiaal zal niet rotten en verslechteren van tijd tot tijd - het heeft een onbeperkte levensduur. En voor thermische isolatie is het 3 keer beter dan baksteen. Dit komt door de luchtporiën die zich in het materiaal bevinden.

Aerocrete structuur
Structuur van cellenbetonblokken.

Kenmerken van aerocreteblokken

Cellenbeton is goedkoop te vervoeren en te monteren. Als je het blok moet snijden, dan gaat de gebruikelijke metaalzaag er perfect mee om. Een oplossing of speciale lijm heeft een beetje nodig, de constructie gaat snel. Als het metselwerk op de lijm wordt geproduceerd, blijkt het dun gelast te zijn, wat bijdraagt ​​aan een betere isolatie van de kamer. Gemaakt in de fabriek, hebben de lichte blokken een ideale snede, zodat de muren redelijk vlak zijn. Hiermee kunt u besparen op interieurdecoratie.

Cellenbetonblokken hebben een laag gewicht, wat de kosten van hun transport vermindert, en dit materiaal kan in verschillende stadia van constructie worden gebruikt. Gezien het feit dat het materiaal zeer gemakkelijk wordt verwerkt, een klein gewicht heeft en grote afmetingen, maakt de metselaar minder arbeid.

Cellenbeton is geen brandbaar materiaal, dat een goede index van druksterkte heeft. Het is uitsluitend gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is absoluut ecologisch. Dit materiaal is vrij vorsthard en het niveau van dampdoorlatendheid van een huis gemaakt van gasbeton kan alleen worden vergeleken met een huis gebouwd van hout.

Cellenbetonblokken
Rassen van cellenbetonblokken.

Voor cellenbeton is de belangrijkste eigenschap de dichtheid (D). Het kan variëren van 350 tot 1200 kg / m3. Afhankelijk van de dichtheid worden de merken geaëreerd beton onderscheiden, deze worden aangeduid met de letter "D" en het nummer. Voor de bouw van een cottage is het beter om de merken D500 - D900 te nemen. De eenheid met standaardafmetingen (20 x 25 x 60 cm) weegt 18 kg. Het zal maximaal 20 stenen vervangen (totaalgewicht tot 80 kg). Daarom, als u nog niet hebt besloten wat u moet doen om een ​​huis te bouwen, bekijk dit materiaal van naderbij.

  • Lees er meer over in het materiaal: Cellenbetonblokken zijn fouten en verklaarde kenmerken.

Voor- en nadelen van gasbetonblokken

Voordelen van gasbetonblokken + Nadelen van gasbetonblokken -
De meester plaatst een licht cellenbeton 9 keer sneller dan een steen. Immers, bewegingen moeten minder worden gedaan. Buigsterkte is laag.
De geometrische afmetingen van de blokken zijn nauwkeurig. Glad oppervlak zorgt ervoor dat u geen extra uitlijning gebruikt. Na verloop van tijd kan het materiaal barsten.
Druksterkte - uitstekende thermische geleidbaarheid - zeer klein. Bij het opslaan van gasbetonblokken op straat moet je ze goed tegen het weer beschermen.
Weerstand tegen vuur - hoog. En alleen natuurlijke componenten in de samenstelling van cellenbeton stralen geen gifstoffen uit tijdens een brand. We hebben een solide basis nodig.
Door de porositeit kan het materiaal goed tegen vorst en de stoom passeert niet slechter dan de boom.

De oude boom is comfortabel, maar lastig

Mensen die nadenken over wat het is beter om een ​​eigen huis te bouwen, dit materiaal komt vaak voor de geest. Een houten huis is immers gezondheid en comfort. De muren ademen niet alleen maar ook de lucht uit, en houden alle schadelijke stoffen tegen. Muren gemaakt van hout creëren een optimale luchtvochtigheid in de kamer en ruiken aangenaam.

De muren van het huis gemaakt van hout hebben een goede thermische isolatie en houden het warm in de winter en koel in de zomer. De kosten voor het verwarmen van een houten huis kunnen aanzienlijk lager zijn in vergelijking met bakstenen muren.

Blokhut

Deze methode is de oudste, gebruikt door onze grootvaders en overgrootvaders. Dit is een handgemaakt handboek. De stam van de boom wordt op de gewenste lengte gesneden en vervolgens worden er sloten en groeven op gemaakt. Dan zijn de boomstammen met elkaar verbonden en leggen ze de vorm van het huis uit. Je moet natuurlijk wachten op krimp - dit is ongeveer een jaar en niet minder. Dan maken ze de kieren dicht en bedekken ze de dozen met ramen en deuren.

Tegenwoordig wordt zo'n methode voor het bouwen van een houten huis niet gebruikt. Iedereen kan een huis bouwen met ronde logs. Zo'n structuur wordt hier later als een ontwerper bijgeplaatst.

Huis van de straal om gemakkelijker en sneller te bouwen

Nauwkeurige soepele logboeken worden verwerkt in productieomstandigheden en geëtiketteerd. De bouwplaats wordt geleverd met kant-en-klare onderdelen waaruit de wanden worden geassembleerd. De balk kan verschillende grootten en een doorsnede hebben (rechthoekig, vierkant, in de vorm van de letter D). Als het geprofileerd is, heeft het uitsteeksels en groeven voor verbinding. De schuine snede helpt bij het afvoeren van overtollig water. Je kunt een huis van dit materiaal met je eigen handen bouwen.

Er zijn verschillende houtsoorten voor het bouwen van een huis:

Het gezaagde hout is gemaakt van een stam met een vochtgehalte van 50 tot 70%. Zodra hij gegraven is, gaat hij meteen naar de bouwplaats. Hierdoor is het huis onderhevig aan krimp, (tot 10 cm). En aan de muren verschijnen soms scheuren.

Gezaagd hout
Foto: www.derevo.by

Het gezaagd hout wordt gedroogd in productieomstandigheden. De vochtigheid van het eindproduct is van 20 tot 25%. Na het drogen op een speciale machine worden de producten geregen. Als gevolg hiervan is de inkrimping van het huis, hoewel het bestaat, erg klein.

Geschroefde straal

De gelijmde balk is gemaakt van verschillende lagen lamellen (speciale platen, gedroogd tot 6 of 10% vocht). Ze worden onder druk gelijmd, terwijl de vezels van aangrenzende lagen loodrecht op elkaar staan. Afgewerkte producten hebben een lengte tot 12 m en een dikte - van 7,5 tot 30 cm. Ze krimpen niet, vervormen niet en gaan niet gebarsten. Daarom geloven velen dat het de gelijmde balk is - het beste materiaal voor de wanden van een houten huis.

Gelijmde balken

Voor- en nadelen van hout als materiaal voor de montage van de wanden van het huis

Voordelen van hout + Nadelen van de boom -
Dit is een van de meest milieuvriendelijke materialen. De boom brandt, kan rotten en een paddestoel "opeten". Om dit te voorkomen, moeten alle details worden behandeld met speciale voorbereidingen.
Een houten huis bouwen is niet zo duur als een bakstenen huis. Krimp in krimp kan gaan van 3 tot 5 jaar.
Volgens de thermische geleidbaarheid overschrijdt de boom aanzienlijk de steen. Gesplitste balken en houtblokken kunnen scheuren.
Het houten huis is erg mooi. Vaak is er geen versiering nodig, zowel binnen als buiten.
De basis is eenvoudig en goedkoop. Bijvoorbeeld kolomvormig.
Serveert een huis gemaakt van hout, vooral geveld met de hand, voor een zeer lange tijd.

Lichtgewicht en goedkoop frame huis

En van wat is goedkoper om een ​​huis te bouwen? Voor iemand is het antwoord op deze vraag het belangrijkst. Bekijk dan de wireframe-technologie eens nader. Naast de goedkoopheid van een dergelijk huis, is de montagesnelheid indrukwekkend. Slechts een paar weken - en je kunt je settelen in een huis met vijf kamers, dat zal warm en comfortabel zijn.

De basis van dergelijke gebouwen is een frame gemaakt van hout of metaal. Het omvat spanten, rekken, spanten en andere elementen. Zet dan een kachel, en bovenop dit alles is bedekt met dichte platen spaanplaat of OSB. De muur van dit huis weegt 15 keer minder dan baksteen. De dure boom voor het frame gaat een beetje - 5 of 10 keer minder dan voor het blokhut. Isolatie is de belangrijkste kostenpost. Maar hij, zelfs de beste, geeft de muur 1,5 keer goedkoper dan een bar en in vergelijking met een baksteen 2,7 keer.

Framehuizen kunnen van twee soorten zijn:

Frame-paneel huis - is samengesteld uit geprefabriceerde schilden. Verbind ze eerst en doe de scheidingswanden tussen de kamers. De laatste fase is de constructie van het dak.

Frame-paneel huis

Frame-frame huis - Het is gemaakt op basis van een "raamwerk" - een raamwerk van balken en boomstammen dat op de fundering rust. Daarna zetten ze de spanten neer en maken de kist. Nadat het dak is gemaakt, is het frame bekleed met een verwarming (minerale wol of PPP). Uiteindelijk is de buitenste laag gemaakt.

Frame-frame huis

Omdat het belangrijkste materiaal in de constructie van een framehuis een verwarming is, blijkt de structuur bij het maken van de juiste berekeningen van de benodigde hoeveelheid vrij warm. Op die manier kunt u aanzienlijk besparen op verwarming.

Voor- en nadelen van framehuizen

Minimale waarden Maximale waarden
Extreem lage prijs en snelle installatie. De muren zijn niet erg sterk - ze zijn gemakkelijk te doorboren met iets scherps.
Goede warmtebesparingen (wanneer de verwarming wordt uitgeschakeld in de vorst tot minus 10 ° C, daalt de temperatuur met 2 ° C per dag). Het huis op een skelet zal minder dienen dan baksteen of hout.
Geen afwerking binnen nodig, wat de kosten verlaagt. Weinig ruimte voor verbeelding - neem meestal de typische projecten.
Herinrichting en verbetering van zo'n huis kan eenvoudig worden uitgevoerd. Muren "ademen" niet, dus je moet goed ventileren.
Communicatie kan binnen de muren worden verborgen, wat ruimte bespaart.

Tabel: vergelijking van verschillende materialen voor de constructie van wanden

materiaal waardigheid tekortkomingen Kosten van materialen
en werkt $ / M2
Baksteen (dikte - 380 mm.) betrouwbaarheid;
duurzaamheid;
milieuvriendelijkheid.
Noodzaak van opwarming;
arbeidsintensiteit;
zware muren;
een krachtige basis is nodig.
75
Keramoblock (dikte - 380 mm.) betrouwbaarheid;
duurzaamheid;
ecologische compatibiliteit;
snelheid van bouw.
Frictie van het materiaal;
het is moeilijk om een ​​specialist te vinden.
82
Cellenbeton (dikte - 380 mm) Snelheid van bouw;
duurzaamheid;
betrouwbaarheid;
ecologische compatibiliteit;
warmte-isolatie.
Een solide basis is nodig;
Lage buigsterkte.
60
Ronde staaf (diameter - 200 mm.) Ecologische compatibiliteit;
snelheid van bouw.
Krimp van muren;
grote afhankelijkheid van de kwaliteit van het materiaal en specialisten.
brandende;
rotten.
44
Gelijmde balk (200/230 mm.) Ecologische compatibiliteit;
snelheid van bouw;
lichtgewicht basis.
brandende;
rot
113
Houten frame + sandwichpanelen met isolatie. Snelheid van bouw;
lichtgewicht basis;
goede thermische isolatie.
De duurzaamheid van een huis hangt af van de technologie en de kwaliteit van de constructie. 44

Video: Met welke materialen is het beter om een ​​huis te bouwen

Neem deel aan de enquête:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2