Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Isolatie voor dakbedekking – wij maken de juiste keuze

May 20
No comments yet

Iedereen zal blij zijn met het vooruitzicht van 30% korting op de verwarmingskosten van het huis. Dit is heel reëel - dit is het resultaat dat je kunt krijgen door de juiste isolatie voor het dak te kiezen. Daarnaast ontvangen we nog andere aanvullende voordelen. Over dit - verder.

Hoe een dakisolatie te kiezen

Over de voordelen van dakisolatie

Laten we berekenen wat ons huis de aanwezigheid van een verwarming onder het dak zal geven. We benadrukken - niet een van wat, maar een goede isolatie.

Dus we krijgen:

 • Extra bescherming tegen stof en vocht;
 • het vermogen om op een zolder te wonen, dat wil zeggen om een ​​woning op de zolder te regelen;
 • redding van zomerhitte;
 • optimale vochtigheid in het huis;
 • besparing op verwarming;
 • reductie van externe ruis.

Misschien is het nu duidelijk dat een verwarming voor een dak noodzakelijk is. Maar voor verschillende soorten dak en structurele oplossingen, worden verschillende soorten isolatie gebruikt. We zullen hier later over praten.

Het dak is vlak: hoe en hoe te isoleren

Een dak met een hellingshoek van maximaal 12 graden wordt als vlak beschouwd. Bedek het op de gemakkelijkste manier - doe geen moeite met extra elementen en warrig met een krat. Het kan zowel onbenut als exploiteerbaar zijn. In het laatste geval is het dak uitgerust met een harde en solide basis - het neemt heel wat zware lasten op.

Als u een verwarming kiest voor een plat dak, moet u eerst beslissen of deze zal worden bediend. Als dat zo is, nemen we een warmte-isolator met een hoge vochtbestendigheid en een maximale belasting van 250 kilogram per vierkante meter. Voor een ongebruikt dak kan de belastingslimiet kleiner zijn, maar de vereiste voor vochtbestendigheid moet in acht worden genomen. In de regel is een plat dak geïsoleerd met geëxpandeerd polystyreen (gewoon of extrusietype), minder vaak worden hiervoor matten gebruikt van basaltvezels.

Dakisolatie met geëxpandeerd polystyreen
Opwarming van een plat dak met geëxtrudeerde polystyreenplaten.

Platdakverwarming met basaltwol
Een voorbeeld van de isolatie van een plat dak matten basalt watten.

Uitgebreid polystyreen weegt een beetje en is iets goedkoper. Het is ook eenvoudig te verwerken, zelfs een speciaal gereedschap is niet vereist. Het houdt de warmte van polystyreenschuim prima, want bijna alles bestaat uit lucht. Van de nadelen van deze isolatie moet worden opgemerkt ontvlambaarheid. daarom nen een plat dak bovenop deze warmte-isolator, wordt een niet-ontvlambare bescherming in de vorm van zandcementcement aangebracht.

 • Lees meer: Styrofoam - karakteristieken en selectiecriteria

Populaire merken van isolatie voor platte daken

Hierboven zagen we dat het voor de isolatie van een plat dak het beste is om geëxpandeerde polystyreenplaten te gebruiken, nu zullen we de meest populaire fabrikanten van verschillende soorten isolatie op basis van geëxpandeerd polystyreen beschouwen.

# 1. Penoplex Het dak.

De oudere naam van isolatie - PEOPLEX 35. Geproduceerd door een Russisch bedrijf met dezelfde naam, het is niets meer dan geëxtrudeerd polystyreenschuim. Het wordt geproduceerd in de vorm van platen met een dikte van 2 tot 10 centimeter, een afmeting van 0,6 bij 1,2 meter. En de dichtheid van deze isolatie voor het dak - 28-33 kilogram per kubieke meter.

 • Meer informatie over het Penoplex-dak met isolatie

# 2. EPPS Technonikol.

En opnieuw zijn de producten van het Russische bedrijf Tehnonikol. Geëxtrudeerd polystyreen, geproduceerd onder dit merk, heeft verschillende variëteiten. Voor dakisolatie geldt het volgende.

 • XPS TECHNONICOL CARBON ECO - geschikt voor het dak van een laagbouw of een landhuis.
 • XPS TECHNONICOL CARBON ECO DRAIN - verschilt van het voorgaande materiaal door de aanwezigheid van drainagegroeven op de platen. Ze helpen het platte dak te ventileren.
 • CARBON PROF - extra sterk polystyreenschuim. Uitstekend geschikt voor daken van hoogbouw, winkels en magazijnen. Deze harde isolatie voor het dak is bestand tegen de enorme belastingen.
 • CARBON PROF SLOPE - zo sterk als het vorige materiaal, maar heeft een speciale "chip". Het is een set van vijf platen met een verschillende oppervlaktehelling. Met hun hulp op een plat dak een vooroordeel.
 • Meer informatie over deze kachels: Geëxtrudeerd polystyreenschuim Tehnonikol

# 3. Expanded polystyreen merk URSA XPS.

Fabrikant (internationale holdingmaatschappij URALITA) garandeert deze kachel met uitstekende kwaliteit. Brandvertragers, opgenomen in de samenstelling ervan, dragen bij tot een toename van de brandwerendheid. Dit materiaal is goed voor een omgedraaid dak. Aan de zijkant van zijn plaat zit een uitsparing, die zorgt voor een ideale verbinding en de afwezigheid van scheuren.

 • Zie voor meer informatie: Expanded polystyreen isolatie URSA XPS

Dakbedekking: hoe en hoe te isoleren

Dit type dakbedekking komt het meest voor bij particulier bouwen en is het meest gevraagd. Overweeg welk soort isolatie beter is voor een hellend dak.

Afhankelijk van de isolatiegraad zijn er twee soorten hellende daken:

 • Een warm dak is een dak waarin de verwarming direct op de dakhellingen tussen de spanten is gemonteerd. Deze methode van dakisolatie wordt toegepast wanneer een zolder op zolder wordt gebouwd.
 • Koud geventileerd dak. In dit geval is alleen het onderste deel van het dak geïsoleerd en worden de pijlstaartroggen alleen gelaten voor de vreugde van de wind. Op deze zolder kan men niet leven - het is alleen geschikt voor huishoudelijke behoeften.

Belangrijkste soorten kachels gebruikt

In het begin zullen we rekening houden met zogenaamde warme daken. Dit dak heeft een iets complexere constructie dan een platte. Voor zijn thermische isolatie ontstaat een zogenaamde "dakpans", die een verwarming voor hellend dak, een laag dampscherm en een laag vochtbescherming omvat. Anders zal condensatie onvermijdelijk optreden. Het belangrijkste bij het verwarmen van schaatsen is een goede passing van de warmte-isolator op de spanten en de kist.

Dak taart
Een voorbeeld van een dakbedekking voor een dak bedekt met flexibele tegels. Van boven naar beneden: flexibele tegels, kratten en voet onder de dakbedekking, vochtbescherming, isolatie, dampscherm.

Voor warme daken zijn de volgende materialen geschikt:

# 1. Basalt wol - de meest vuurvaste van alle verwarmingselementen. Het heeft een lage thermische geleidbaarheid, hoge ecologische compatibiliteit. Deze muis houdt niet van muizen met ratten, hij wordt niet nat onder de regen, hij snijdt gemakkelijk met een mes en weegt weinig. En ze is erg elastisch.

Dakisolatie met basaltwol
Opwarming van de zolder met basaltwol.

# 2. Polyurethaanschuim - Deze isolatie wordt rechtstreeks op de bouwplaats gemaakt en aangebracht met een speciaal pistool in de tussenruimte. PPU heeft een uitstekende hechting met alle oppervlakken, lichtgewicht, monolithische laag, lange levensduur (50 jaar). En het vuur is niet verschrikkelijk voor hem. Maar voor het spuiten is speciale apparatuur nodig en een gespecialiseerd team zal worden betrokken bij het proces van opwarming, dat deze werken zal uitvoeren.

Dak geïsoleerde PPU
Dak met polyurethaanschuim tussen de dakspanten.

# 3. Ecowool - 80 procent bestaat uit cellulosevezels. De rest is antiseptisch en vuurvaste additieven. Deze "ademende" isolatie neemt geen schimmel of schimmel. De dekking is naadloos, wat betekent dat er geen koudebruggen zijn. Ekovate krijgt de taak om 50 jaar te dienen, niet minder. Het absorbeert geluid goed, en de warmte bespaart niet slechter dan piepschuim.

Warmte-isolatie ecowool
Zolder geïsoleerde ecowool.

# 4. Penoizol - gemodificeerd polystyreen, voor hellend dak wordt het vaak gebruikt in de vorm van platen. Deze elastische vaste coating brandt niet (en smelt niet), wordt niet nat en heeft een lage thermische geleidbaarheid.

Thermische isolatie met schuimisolatie
De zolder is geïsoleerd met schuimschuimplaten.

Voor een koud dak zijn alle hierboven genoemde warmte-isolatoren geschikt. Maar daarnaast kunt u glaswol gebruiken, wat anders in prijs is. Het verbrandt niet, het is milieuveilig, bevat geen organische stoffen. Als het dicht op een verwarmd oppervlak staat, zal het huis warm zijn. Verschillende soorten isolatie voor glasvezel gebaseerde dakbedekking worden niet aanbevolen voor de isolatie van dakhellingen. Allemaal omdat ze vanwege hun zwakke elasticiteit uiteindelijk achterlopen op de hellende vlakken. Als gevolg hiervan zal het niveau van thermische isolatie aanzienlijk verslechteren.

Populaire merken van kachels voor schuine daken

# 1. Steenwol van basalt.

Fabrikant Tehnonikol produceert deze isolatie op rollen (Teplorall) en in platen (Rocklight).

 • Soorten technische eigenschappen van basalt watten en zijn eigenschappen

Rollen basaltwol zijn meer geschikt voor schaatsen. Daarnaast kunt u de producten van het Deense Rockwool en de platen van het Lightrock Light een naam geven.

# 2. Glaswol.

Isover hellend dak - een materiaal geproduceerd door TEL-technologie door de Franse onderneming "Saint-Gaben". Deze plaat is 5 en 10 centimeter dik en 61 centimeter breed.

 • Kenmerken van isolatie Izover

Knauf-isolatie wordt vervaardigd door het grootste Duitse bedrijf in de vorm van rollen met een breedte van 1,2 meter. Innovatieve technologie heeft het mogelijk gemaakt om bijna niet-klevend materiaal te verkrijgen.

 • Zie ook: Knauf verwarmers technische kenmerken, rassen

Glasvezelisolatie URSA GEO onderscheidt zich door een lange lengte dunne glasvezels, waardoor er veel luchtlagen tussen zitten. Dit zal meer warmte besparen.

 • Lees meer: Kenmerken van glasvezelisolatie URSA GEO

# 3. Polyurethaanschuim en penoizol.

Wat betreft polyurethaanschuim en schuim, de fabrikanten hebben veel kachels. Als u besluit een van deze soorten thermische isolatie te gebruiken, vindt u in uw regio een gespecialiseerd bedrijf dat zich bezighoudt met de isolatie van het gebouw met behulp van deze warmte-isolatoren.

Materiaal voorbereid SRBU.RU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 8 =