Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

De thermische geleidbaarheid van claydiet en de afhankelijkheid van verschillende factoren

May 20
No comments yet

Thermische isolerende eigenschappen van geëxpandeerde klei zijn bekend en worden grotendeels bepaald door de grondstoffen waaruit het is geproduceerd. Specifieke warmtegeleidbaarheid van geëxpandeerde klei is een van zijn belangrijkste kenmerken, die, samen met zijn lage soortelijk gewicht en sterkte, de brede toepassing van dit materiaal in de constructie bepaalt.

Thermisch geleidende eigenschappen van geëxpandeerde klei

Wat beïnvloedt de thermische geleidbaarheid van geëxpandeerde klei

Voor materialen die beschermende functies uitvoeren, is thermische geleidbaarheid een bijzonder belangrijke eigenschap. Voor geëxpandeerde klei, als een natuurlijk materiaal, hangt het af van de combinatie van de verschillende kwaliteiten.

Ten eerste hangt het kenmerk van de thermische geleidbaarheid van geëxpandeerde klei af van zijn fractie (de grootte van de korrels): hoe groter de korrels, hoe meer warmte-isolatie nodig zal zijn. Thermische geleidbaarheid wordt beïnvloed door bijvoorbeeld eigenschappen als vochtigheid en porositeit van geëxpandeerde klei. De gemiddelde thermische geleidingscoëfficiënt van geëxpandeerde klei is moeilijk te bepalen vanwege een verscheidenheid aan afwijkingen. In de referentieliteratuur kan aan de waarde worden voldaan met gegevens die schommelen tussen 0,07-0,16 W / m.

Het is noodzakelijk om geëxpandeerde klei te kiezen met minimale thermische geleidbaarheid. Hoe hoger de warmtegeleidingscoëfficiënt, hoe meer warmte de isolatielaag in een bepaalde tijd passeert en daarom overeenkomstig de thermische bescherming ervan. Dus hoe meer porositeit van geëxpandeerde klei, hoe lager de dichtheid ervan, evenals de thermische geleidbaarheid.

Het claydiet is hygroscopisch: bij toenemende vochtigheid neemt het zijn thermische geleidbaarheid toe en verliest het de eigenschappen van de isolatie, en met toenemend gewicht neemt ook de belasting op de vloeren toe. Kwalitatieve waterdichting van geëxpandeerde klei is noodzakelijk om de eigenschappen te behouden die zorgen voor het behoud van warmte in uw huis.

Het claydiet heeft dus een thermische geleidbaarheid, die afhangt van zijn fractie: naarmate de grootte van de geëxpandeerde kleikorrels afneemt, neemt de leegte ervan af, neemt de massadichtheid toe en neemt de thermische geleidbaarheid toe.

Afhankelijk van de grootte van de korrels wordt claydiet verdeeld in geëxpandeerd kleigrint, steenslag en zand.

Expanded clay aggregate

Verkregen van de geëxpandeerde claydite massa door crushing.

Expanded clay aggregate

Uitgebreid kleigrint

Ronde of ovale deeltjes, verkregen in de trommeloven door zwelling van lichte klei. Heeft een sterk, dicht oppervlak, dus wordt het vaak gebruikt als vulstof voor beton. Heeft de laagste thermische geleidingscoëfficiënt. Bijvoorbeeld, claydite grind 10 - 20 mm kwaliteiten in bulkdichtheid M350 en klasse P125 in sterkte (3,1 MPa) heeft een thermische geleidbaarheidcoëfficiënt van 0,14 W / (m ° C).

Uitgebreid kleigrint

Uitgebreid kleiaand

Heeft een breuk tot 5 mm en wordt het meest gebruikt voor isolatie.

Productieprocessen die de thermische geleidbaarheid van geëxpandeerde klei beïnvloeden

Volgens de resultaten van het onderzoek hangen de eigenschappen van de warmtegeleidbaarheid van claydiet af van de aanwezigheid van kwarts daarin in een bepaald productiestadium en, in mindere mate, van de dichtheid en porositeit van het materiaal. De conclusie is dat de kwaliteit van geëxpandeerde klei wordt beïnvloed door de productiemethode, aangezien glasachtig kwarts verschijnt in de loop van het productieproces.

We merken op dat het enkelkristalkwarts zelf een hoge thermische geleidbaarheid (6,9-12,2 W / m) heeft, wat volledig afhankelijk is van de eigenschappen van het ruwe materiaal. Uit klei, die een goede uitzetting heeft, wordt in de glasvormfase kwarts verkregen, waarvan de warmtegeleidbaarheid hoger is dan die van kwarts uit klei met de ergste zwelling. Deze afhankelijkheid strekt zich ook uit tot de eigenschappen van geëxpandeerde klei.

Technologie van productie is ook van belang. Het siliciumdioxide in geëxpandeerde klei bevordert een toename in thermische geleidbaarheid, terwijl andere oxiden het juist verlagen. Dit is niet van toepassing op gassen die worden gevormd wanneer de kleimassa wordt verwarmd tot de zweltemperatuur. Vast staat dat wanneer het gehalte in poriën 55% H2 + CO is, de warmtegeleiding van claydiet twee keer zo hoog is als wanneer deze met lucht is gevuld.

Thermische geleidbaarheid wordt ook beïnvloed door de grootte van microporiën: hoe kleiner de poriën, hoe minder warmtegeleidingsvermogen. Bovendien heeft de porositeit zelf geen significant effect op deze eigenschap.

De hierboven genoemde kenmerken zijn hoofdzakelijk afhankelijk van de productiewijze. De gebruikelijke productiewijze staat in de regel niet toe om de kwaliteit van geëxpandeerde klei significant te veranderen. Moderne productiemethoden (plastic methode of "joint firing") kunnen echter de thermische isolatie-eigenschappen van geëxpandeerde klei aanzienlijk verhogen.

Bij de totale vergelijking van de eigenschappen van geëxpandeerde klei en schuim heeft claydiet de voorkeur, hoewel de thermische geleidbaarheid van het schuim zeer laag is - 0,038-0,041 W / m.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 36