Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Какъв вид прахосмукачка да изберете за дома и апартамент – най-важните точки

May 20
No comments yet

Какъв вид прахосмукачка да изберем за къщата, така че да отговаря на всички изисквания за чистота, е лесна за използване и има най-малко въздействие върху домашните жители. Прахосмукачката отдавна е неразделна част от домакинските уреди. Неуспехът или несъответствието му с количеството извършена работа води до необходимостта от закупуване на нов модел на прахосмукачката.

Какъв вид прахосмукачка да изберете за дома?

В този случай купувачът е изправен пред нов проблем - сложността на избора на огромна гама прахосмукачки, оборудвани с различни функции. Модели представят най-различни нюанси, различни по форма и тегло, обаче, се препоръчва фокусът да се даде на техническите характеристики, които трябва да отговарят на Вашите изисквания, които от своя страна зависят от sovyu площ с размера на вашия дом и разнообразие от подови настилки.

Таблица: Технически параметри на прахосмукачки, за които трябва да се обърне внимание

параметри значение
Вид почистване Сухо, влажно, комбинирано
Тип колектор на прах Торбичка, контейнер, аквафилтър
Обем на контейнера за прах От 1 до 79 литра
Консумация на електроенергия 2 до 3600 W
Засмукваща мощност 9 до 2200 вата
Ниво на шума 71 до 80 dB
Смукателна тръба Комбинирана, телескопична, от една част
Радиус на действие От 9 до 125 метра
Дължина на захранващия кабел От 7 до 20 метра
Автоматично пренавиване на кабела Да / Не
Допълнителни прикачени файлове От 1 до 16 парчета
Turboschotka Да / Не
Електрическа четка Да / Не
Регулиране на мощността Именно за случая / От разстояние / Не
Фин филтър Обикновено филтър / Електростатичен микрофилтър / HEPA филтър / филтър S клас

Смукателна мощност и вакуумна мощност

Първият критерий, който трябва да се има предвид при избора на прахосмукачка за къща, е неговият капацитет, който трябва да съответства на обема на предложената работа.

При почистването на голяма площ, за която се използват различни подови настилки, може да се справи само мощна прахосмукачка. Колкото по-мощен е моделът, толкова повече функции той може да изпълнява: изсмуква всички видове боклук, извършва мокро почистване. Но трябва да се има предвид, че значителна мощност е придружена от подходящо ниво на шума, работата на мощна прахосмукачка се характеризира с достатъчно силен звук, който може да донесе някакъв дискомфорт.

В стандартните апартаменти, декорирани с паркет, линолеум и класически килими с почистване, е подходяща прахосмукачка с мощност 300 W.

За къщи с голяма площ, чиито етажи са покрити с килими с плътна купчина или килим, най-добрият вариант е моделът, чиято мощност варира от 300 до 450 вата. Тези прахосмукачки са предназначени за сухо и мокро почистване, както и за борба с косата на домашни животни.

Много модели са снабдени с доста удобна функция, която ви позволява да промените нивото на мощност, като по този начин изберете подходящия режим за структурата на конкретно покритие и нивото на неговото замърсяване. Обърнете внимание на тази функция, най-добре е тя да присъства във вашия модел прахосмукачка.

За качествената работа на прахосмукачката трябва да се извършва периодична превантивна поддръжка. Филтрите му се замърсяват, праховият колектор се напълва, в резултат на това неговата мощност намалява и това отрицателно влияе върху качеството на цялата прахосмукачка.

Видове почистване, поддържани от прахосмукачка

Досега прахосмукачките поддържат няколко вида почистване: сухи, мокри и комбинирани. За всеки от тези видове има специално разработени модели прахосмукачки.

Видът почистване съответства на размера на конкретното помещение. За стандартен апартамент в повечето случаи прахосмукачка е достатъчно за химическо чистене, тази опция е предназначена за малко количество работа, такива модели консумират минимално количество електроенергия.

Това е класически представител на домакински уреди, които перфектно почистват килими, дрехи и мебели, както и да предоставят достатъчно почистване паркет повърхност, естествен килим, за която противопоказани използването на мокро почистване. Прахосмукачки за химическо чистене са познати на всички, те са изключително лесни за управление, икономични не заемат много място.

Измиващите модели са надарени с различни функции, благодарение на които те се считат за универсални домашни помощници, това естествено влияе върху тяхната цена и теглото на структурата. Въпреки това с тяхна помощ можете да извършвате висококачествено сухо и мокро почистване, да измиете килима, да почиствате мебели, меки играчки; лесно е да премахнете остатъците от разлятата течност.

Такава прахосмукачка привлича много положителни характеристики: можете да почистите прозорците и пода без допълнителни усилия, чисти труднодостъпни места, запушена баня и умивалник.

Прахосмукачките гарантират по-високо качество на почистването, което трябва да се извършва само с тях веднъж седмично. Химическо почистване се препоръчва всеки ден.

препарат за почистване на дизайн е представена от две самостоятелни резервоари: един за чиста вода и перилен препарат се напръска върху повърхността чрез специален маркуч, а другата ще всички замърсявания, разтворен във вода. В повечето случаи подобни модели са оборудвани с регулатор на мощността.

Видове прахоуловители - торби, контейнери или аква филтри и техните обеми

чанти

Чувалите за прах се отличават с хартия и плат за еднократна употреба. Торбичките за плат, предназначени за редовна употреба, са икономичен вариант, но тази чанта трябва периодично да се почиства или изсушава, след което да е готов отново да работи. Трябва да се свържете директно с прах, който не е напълно хигиенни.

Основното предимство на хартиени торби е, че собственикът е освободен от задълженията си стъргалки, веднага след прибиране на реколтата, той бива изхвърлен навън, както и необходимостта да се разгледа един основен недостатък: хартиени чували структура не позволява да се проведе най-малкия пръст, който се връща към въздуха. Най-атрактивната опция е торба за еднократна употреба, която идеално събира прах и не изисква изтощаваща грижа. Тези торбички също имат недостатък, те оказват негативно влияние върху мощността на прахосмукачката.

Чувал за прах

Циклонен филтър

При модели с контейнер за събиране на прах, прахът, събран от прахосмукачка, се транспортира през вихров поток в контейнер, от който се образува бучка. Контейнерът е доста компактен контейнер, който периодично се отстранява за почистване.

Технологията на събиране на прах с последващо формиране на бучка отстранява възможността микрочастиците да навлизат във въздуха, освен това потребителят се отърва от облака прах, придружаващ почистването на торбата. Пълненето на контейнера не оказва неблагоприятно въздействие върху нивото на мощност.

В този тип прахоуловители също има и минус: микрочастици от прах могат да се спуснат през резервоара, съответно има ефект върху филтрацията на въздуха. Като се има предвид всичко казано по-горе, можем да заключим, че циклонният филтър е лидер сред праховите колектори.

Циклонен филтър за прахосмукачка

аквафилтър

Почистване почистващи работят изцяло различен принцип: в резервоара за вода влиза изпълнение събира прах за почистване на повърхности, където почистване се запазва за затваряне на прахосмукачката, където разделянето възможност на частици прах в околната среда.

Основното предимство на този тип е изключително лесното почистване. След почистване, след завършване на работата, просто трябва да излеете мръсната вода и да напълните нова чиста. Захранващото захранване остава непроменено през целия период на работа.

Подобно на другите сортове, тези прахосмукачки имат известни недостатъци: те изискват незабавно почистване след завършване на работа, освен че имат размери за насипно състояние, което изисква отделно място за съхранение.

Aquafilter за прахосмукачка

Филтриране и наличие на фин филтър

Когато избирате прахосмукачка за къща, не забравяйте, че филтрите изпълняват много важна функция, тъй като събират мръсотия и прах. Ако са изработени от нискокачествен материал, праховите частици и бактериите могат да се върнат във въздуха чрез разпенване, което ще се отрази отрицателно на здравето на всички членове на семейството.

Този въпрос е особено важен за хора, които страдат от различни алергични реакции. Качественият филтър надеждно ще ви предпази от вредните ефекти на частиците върху тялото.

В момента има няколко вида филтри: плат, вода, хартия, въглища, синтетични (най-популярен е филтърът NEURA). Моделите, в които има механична обработка и пречистване на вода, ще осигурят максимален ред в дома ви.

Понастоящем методът за циклонно филтриране е популярен. Не е нужно да почиствате или да смените торбички, прах и прах ще се събират в пластмасов контейнер, доставян там от силен въздушен поток, който е спирала. За производството на контейнера се използва прозрачен материал, който позволява наблюдението на крайния резултат от почистването. Този метод е предназначен да унищожи 96% от замърсяването.

Смукателна тръба

Лекотата на използване се влияе от дизайна на смукателната тръба, която е от два вида: композитни и телескопични. Телескопичните се състоят от две тръби, едната е в другата и с помощта на ключалка можете да регулирате дължината на тръбата. По този начин е лесно да изберете височината на тръбата за растежа на човек, който извършва почистването.

Композитните тръби се представят от две или три отделни части, които, ако е необходимо, се сглобяват. Това, което може да не е съвсем удобно, така че обърнете внимание на този момент, когато избирате прахосмукачка за къщата.

Ниво на шума

Много важен фактор при избора на прахосмукачка е нивото на шума. Превишаването на определени норми може да причини известен дискомфорт за вас и вашето домакинство. Особено шумна работа на прахосмукачката може безнадеждно да разваля настроението и да предотврати пълноценното почивка на малки деца.

За прахосмукачка, както при всяко домакинско уредба, е определено ниво на шума, което е приемливо в жилищна сграда. Съгласно установените правила нивото на шума трябва да бъде определено веднага след освобождаването на модела. Процедурата отнема няколко часа: на малко разстояние от прахосмукачката има специално устройство, оборудвано с микрофон, което записва и измерва нивото на шума.

Прахосмукачка набор процент - 71-80 децибела. за любителите на тишината и спокойствието, начин на живот, трябва да обърнат внимание на модела с минималните норми за да се улесни да се движите, да означава, че шумът, който характеризира човешки шепот -40 db.

По-малко важни точки, които трябва да имате предвид при избора на прахосмукачка за вашия дом

Ако имате нужда от определени компоненти за прахосмукачката, която сте избрали, не забравяйте да попитате за наличието им на пазара, в противен случай в бъдеще може да имате проблеми с използването на прахосмукачката.

Като се има предвид високото ниво на конкуренция на съвременния пазар, производителите в борбата за клиенти измислят все повече и повече нови компоненти, които разширяват обхвата на използване на прахосмукачки. Дюзите се обновяват главно, което прави възможно опростяването на процеса на почистване колкото е възможно повече, а също и да се постигне много по-високо качество. За собствениците на стандартни апартаменти, като се има предвид малката площ, е важно да закупите модел прахосмукачка, оборудван със специално място за съхраняване на прикачени файлове.

Далеч от последната роля в пълната работа на прахосмукачката е кабелът, чиято дължина ще определи свободата на движение без периодична промяна в изхода. Почти всички съвременни модели прахосмукачки са снабдени с много удобна функция - автоматична навиване на кабела, което осигурява лесна настройка на определена дължина и удобство за потребителя.

Как да изберем прахосмукачка

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =