Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Kako bušiti rupu u staklu – potrebne alate i tehnologiju bušenja

May 20
No comments yet

Staklo, ogledala, vitraž - ti su materijali čvrsto položeni u modernom interijeru. Oni koji vole raditi sve sami, ponekad nemaju dovoljno vještina za pravilno rukovanje staklom. Na primjer, izbušiti rupu na staklu nije svatko može. Materijal je skup i krhki. Najmanji kršenje tehnologije može uzrokovati pukotine. Prije nego što bušite rupu u staklu, preporučujemo da se upoznate s najsigurnijim metodama bušenja.

Kako bušiti rupu u staklu - potrebne alate

Kako bušiti staklo

Za bušenje stakla, možete koristiti posebne bušilice. Na kraju imaju šiljastu karbidnu ploču i nazivaju se bušilice u obliku koplja. Za dobivanje rupice s velikim promjerom koriste se bušilice. Proizvode se abrazivnim premazom, najčešće dijamantom. Valja napomenuti da danas tržište ima bušilicu s dijamantnim premazom i malim promjerom, na primjer - 8 - 10 mm. I to je najsigurniji način za proizvodnju bušenja točno s takvim krunama, a ne s kopljima.

Bušilice
Bušilice na staklo i keramičke pločice.

Krunice na staklu
Krunice na staklu i keramičkim pločicama.

Ako nije postojala posebna bušilica, možete koristiti karbidnu bušilicu za beton.

Sada malo o tome kako bušiti staklo običnom metalnom bušilicom. Moraju se ispuniti dva uvjeta. Prije svega, bušilica mora biti nova i oštra. Drill bit ne može biti u pogonu. Drugo, prije bušenja stakla obična bušilica mora biti otvrdnuta, što možda nije uvijek moguće u stanju kućnih radionica.

Bušilice za metal i beton nisu slične oblikovanju specijalnim bušilicama na staklu. Potrebno je vrlo pažljivo i precizno raditi s takvim bušilicama, a najbolje je da ga uopće ne koristite i kupite posebnu bušilicu za koplje ili nešto o čemu smo već diskutirali.

Što se tiče alata za bušenje, ovdje je prikladna električna bušilica ili odvijač.

Video: Kako bušiti staklo

Drljanje stakla

Na staklo se ne ispucati, najprije ga postavite na ravnu površinu. Potrebno je staklo postaviti duž cijele ravnine na površinu. To je isto obvezno stanje kao i za rezanje stakla. Probijanje otvrdnutog stakla ne može, jer kada se pokušava izbušiti, razbije se u male komadiće.

Da biste sigurno počeli bušiti, napravite matricu. Da biste to učinili, uzmite mali komad vlaknaste ili šperploče i napravite u njemu otvaranje promjera, koji bi trebao izbušiti u staklu. Prije početka bušenja stavite matricu na pravo mjesto - to će spriječiti klizanje bušilica na površinu.

Mjesto bušenja mora biti konstantno natopljeno. Za to možete upotrijebiti vodu.

To možete učiniti na različite načine:

  • oblikovati kružnu ogradu od plastenina i sipati tekućinu u njega;
  • staviti oko namijenjene rupice podrhtavanje iz vlažne krpe, tako da voda postepeno iscuri u rupu;
  • S vremena na vrijeme moguće je vlažiti bušilicu, jednostavno ga uranjati u vodu.

Potrebno je regulirati brzinu rotacije električne bušilice. Ne bi trebalo biti više od 400/700 o / min, to jest, jednostavno bi trebalo biti malo. Radna bušilica mora biti iznimno točna, bez pritiskanja stakla. Što dublje bušiti u staklenu površinu, to je manje potrebno za bušenje. Što je manje za bušenje, niža je brzina rotacije. Posebno je potrebno postupati oprezno kada bušilica prolazi kroz prolaz. Jednostavno bušenje i redovito vlaženje s vodom jamče dobar rezultat.

Ako vam je potrebna rupa s velikim promjerom, a vi radite s krunom, glavna stvar je zadržati bušilicu na takav način da je kruna strogo paralelna s površinom stakla. Oštri pokreti s jedne na drugu stranu nisu dopušteni. Pobrinite se da podrezivanje ide ravnomjerno po cijelom opsegu i ne dopušta kruni da jede više s jednog ruba kruga nego s druge strane.

  • Bušenje stakla slično bušenja keramičkih pločica, o tome možete pročitati više u članku: /stroitelnye-raboty/70-kak-sverlit-keramicheskuyu-plitku.html.

Izvrsni savjeti za bušenje navedeni su u videu prikazanom u nastavku:

Video: Kako bušiti staklo

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2