Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Podele din vinil – caracteristici, avantaje și dezavantaje

May 20
No comments yet

Nu cu mult timp în urmă un nou tip de pardoseală a apărut pe piața materialelor de construcții - un fel de "hibrid" de laminat și linoleum. Acest material a stârnit imediat interesul potențialilor cumpărători. Firește, au apărut o mulțime de întrebări, iar cel mai important dintre ele este dacă laminatul de vinil are dezavantaje? La urma urmei, calitatea produselor deja cunoscute este verificată de timp, dar cum se comportă noutatea este încă necunoscută. Deci, să ne familiarizăm cu acest "domn X".

Vinil laminat - dezavantaje și avantaje ale materialului

Structura și caracteristicile de proiectare

După cum știți, totul nou este un vechi bine uitat. Asta e podeaua din vinil, care abia începe să câștige popularitate în domeniul designului interior, destul de ciudat, au existat mult timp. "Strămoșul" lor este bine cunoscut tuturor plăcilor din PVC, care au apărut în anii 30 ai secolului XX. Desigur, nu poate fi comparată cu analogii actuali, dar există încă o "conexiune înrudită" între eșantioane vechi și noi.

Și care sunt proprietățile podelelor moderne de vinil, ce este și cum diferă acestea de prototipul lor? Datorită tehnologiilor avansate, aceste produse au cea mai largă gamă de culori și structură, un nivel ridicat de rezistență la uzură și caracteristici de design unice.

Structura parchetului de vinil:

Dispozitivul laminat de vinil

 • 1. tratament UV pentru a crește rezistența la lumină;
 • 2. strat superior de poliuretan;
 • 3. Strat de protecție transparent din PVC durabil (protejează acoperirea împotriva abraziunii și deteriorării mecanice);
 • 4. Strat de culoare cu imagine imprimata (ofera calitati decorative);
 • 5. Stratul fibros optic - oferă un efect de reflectare a luminii și oferă cel mai bun realism;
 • 6. fibră de sticlă - asigură protecția acoperirii pentru rupere și flexibilitatea acesteia;
 • 7. bază din PVC cu adaos de crustă minerală fină;
 • 8. Strat inferior - substrat termoizolant (nu este disponibil la toate modelele);
 • 9. Strat adeziv (prezent în anumite tipuri de acoperire).

Variante de acoperire de vinil:

1. Imitarea laminatului (benzi de formă dreptunghiulară cu dimensiuni caracteristice pentru o placă laminată - 100 × 920 mm și 180 × 920 mm).

Vinil laminat

2. Gresie cu blocare sau fără o conexiune de blocare (dimensiuni - de la 300 la 600 mm).

Placi de vinil

Grosimea standard a produselor de vinil este de 1,5-3,5 mm, dar în gama unor producători există acoperitoare de pardoseală cu o grosime mai mare.

Clase de durabilitate

Există trei clase de rezistență la uzură ale acoperirilor de vinil, care determină caracteristicile lor de rezistență:

1. Produse de uz casnic (clasa 23, 31).

Proiectat pentru finisarea podelelor în case private și apartamente. Acoperirile au o grosime minimă, dar diferă într-o mare varietate de specii. Perioada de garanție - 5-6 ani.

23 - 31 clasa de laminat de vinil

2. Vinil laminat comercial (clasa 32-42).

Domenii de aplicare - camere cu trafic intens, clădiri de birouri etc. Datorită stratului gros de protecție, rezistent la abraziune, aceste materiale au o durată lungă de viață de până la 15 ani. Un alt avantaj al acestei categorii de produse îl reprezintă proprietățile sale antistatice.

32, 33, 34, 41, 42 clasa de funcționare a laminatului de vinil

3. Suprafețe speciale de podea (clasa 43).

Caracterizat de nivelul maxim de rezistență. Acestea sunt recomandate pentru aranjarea podelelor supuse unor solicitări mecanice crescute. Poate fi utilizat în hale de producție, garaje, săli de sport, etc.

43 clasa de plăci de vinil

Costul oricărui strat de acoperire depinde în mod direct de clasa durabilității sale.

Sfat: atunci când alegeți un laminat din PVC pentru finisarea pardoselilor acasă, nu trebuie să vă gândiți să cumpărați o opțiune comercială mai scumpă, deoarece probele de gospodărie au o resursă bună de abraziune, astfel încât plata în exces este pur și simplu nepractică.

Din păcate, acoperirile de podea din vinil nu au numai multe caracteristici pozitive, dar nu le lipsesc unele dezavantaje. Care sunt mai multe calități, vom analiza în continuare.

Avantajele laminatului de vinil

+ O varietate de soluții de proiectare.

Proiectare de podele din vinil

O gamă largă de culori și texturi gama vă permite să alegeți tipul de capac pentru orice interior. În plus, materialele de vinil pot fi combinate, astfel încât designul podelei să fie unic și irepetabil.

+ Rezistență mare la uzură.

Rezistență mare la abraziune

Toate tipurile de podele de vinil sunt rezistente la deteriorări mecanice și raze UV, astfel încât acestea pot dura 10-20 de ani. Criteriile determinante pentru o durată lungă de viață sunt instalarea corectă și întreținerea ulterioară.

+ Rezistență la fața locului.

pyatnaustoichivost

Produsele vinilice tipărite au o acoperire transparentă rezistentă la uzură, care protejează în mod fiabil podeaua împotriva murdăriei și a diferitelor pete. Un astfel de material este suficient de ușor pentru a se menține și pentru o lungă perioadă de timp își păstrează aspectul original. În produsele omogene și compozite, suprafața este mai predispusă la contaminare, ceea ce poate necesita lustruirea sau înlocuirea plăcii parțiale.

+ Ușor de instalat.

Instalare ușoară

Vinil laminat și țigle sunt stivuite destul de simplu și rapid, fără abilități speciale necesare. Principalele cerințe pentru asigurarea calității instalării sunt o suprafață plană, curată și uscată a podelei.

+ Rezistent la apă.

Rezistent la apă

Acoperirea cu vinil formează un strat etanșat pe podea, practic impermeabil la apă, deci este ideal pentru bucătării, băi și toalete.

+ Ușor de îngrijire.

îngrijire

Procesul de curățare a podelei de vinil constă în două etape: curățarea chimică cu o mătură sau un aspirator și spălarea stratului de acoperire cu agenți de curățare neabrazivi.

+ Costuri accesibile.

nizkaya-cena

Prețul depinde de aspectul și de clasa rezistenței la uzură a materialului. Căminul acoperă în medie 13-20 de euro pe metru pătrat, o calitate superioară și produse durabile - 25-35 euro / m².

+ Confort.

Komfort

Acoperirile din vinil au o suprafață elastică și moale, deci e plăcut să mergi pe ele chiar și desculț. În plus, au conductivitate termică scăzută, astfel încât în ​​timpul iernii, o astfel de podea nu va fi rece.

Dezavantajele laminatului de vinil

În ciuda prezenței unei cantități considerabile de calități pozitive, din păcate, deficiențele vinilului sunt, de asemenea, deficiente.

- Toxicitate și pericol de incendiu.

pozharoopastnost

În caz de incendiu, vinilul emite substanțe toxice în aer, deci nu este recomandat să se pună astfel de capace în încăperile unde există dispozitive cu foc deschis (sobe de gaz, seminee etc.);

- Produse chimice volatile.

l-veshestva

Compoziția produselor vinilice include diverse componente chimice, iar unele dintre ele pot, în prima etapă după punerea învelișului, să elibereze gaze toxice care cauzează diverse boli, iritarea ochilor și a tractului respirator. Nivelul siguranței materialelor este determinat de compoziția sa chimică și durata de viață.

- Pigmentare chimică.

pyatna

În principiu, pardoselile din vinil sunt bine rezistente la o varietate de pete, dar unele elemente chimice pot reacționa cu acest material pentru a forma urme indelebile. Un astfel de efect neplăcut, de exemplu, poate duce la interacțiunea cu cauciucul (tălpi de pantofi, covoare, etc.), deci este mai bine să evitați astfel de contacte.

- Incapacitatea de a repara zonele afectate.

Deteriorarea capacului de vinil

Materialele de înaltă calitate și cele mai scumpe se caracterizează printr-o rezistență ridicată și o durată lungă de viață, în timp ce opțiunile bugetare sunt slab rezistente la deteriorări. Din nefericire, restaurarea acoperirilor de vinil este imposibilă, prin urmare, atunci când defectele se formează pe materialul foaie, acesta trebuie înlocuit complet. Înlocuirea parțială poate fi făcută în cazul utilizării de acoperiri din PVC cu gresie.

Caracteristici de montare

În diferite tipuri de acoperiri de pardoseală din PVC, este prevăzută o metodă specifică de instalare:

 • Produse cu un strat autoadeziv. Montarea se face pe suprafețe perfect plane și curate. Reglați dimensiunea dorită până când filmul de protecție este scos. Înainte de lipire, folia este îndepărtată și ușor așezată pe podea, evitând formarea de goluri de aer.
 • Acoperire cu vinil fără strat adeziv. Oferă utilizarea unui adeziv special. Pe suprafața podelei, aplicați un strat subțire de compoziție adezivă și lăsați-l să se usuce timp de 15 minute. Plăcile sunt fixate cu ajutorul unei role de umplere.
 • Acoperiri cu o conexiune de blocare. Montat în același mod ca o placă laminată.

Înainte de a pune vinil pe baze de beton, acestea trebuie să fie pre-pregătite.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1