Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Mi festeni OSB lemez – a helyes választás festék kültéri és beltéri munkák

May 20
No comments yet

Az OSB vagy OSB a tengerentúli modellek számára modern, nagyon népszerű és megfizethető anyag a könnyű szerkezetek és szerkezetek építéséhez. Kényelmes felhelyezni. A szerkezeti felület kissé egyenetlen, így képzelhető el, és nem korlátozza a befejező lehetőségeket. Annak érdekében, hogy az OSB felületek hosszú ideig szolgáljanak, azokat védeni kell a környezeti tényezők negatív hatásától. Az OSB védelmének egyik módja a festés. Ezután elmondjuk Önnek, hogyan kell festeni egy OSB lapot, hogyan kell helyesen alkalmazni a festéket vagy lakkot, hogyan kell kezelni az ízületeket és előkészíteni a felületet a festéshez.

Hogyan válasszunk festéket OSB lemezekhez, mint festeni egy OSB lemezt

Milyen tulajdonságokat kell figyelembe venni az OSB festék megválasztásakor

Az OSB festék bevonatának kiválasztásakor figyelembe kell venni az anyag bizonyos jellemzőit.

Festék és OSB lapok tapadása

Néhány festék nagyon rosszul esik az OSB lemez felületén, mivel az anyagok nem tapadnak. Ez azért van így, mert az OSB lapokat gyantával impregnálják és gyengén felszívják a festéket. Az OSB festéshez vízbázisú festék és egyéb vegyületek használata nem ajánlott vízoldható alapon. Előnyben kell részesíteni az akril vagy más polimeralapú készítményeket.

OSB lemez számlázása

Ennek az anyagnak a jellemzője az expresszált textúra. A lemez felülete egyenetlen, durva - ez növeli a festékfogyasztást és előzetes festést igényel.

OSB lemez számlázása

Az OSB lemez kora

A legrosszabbak közül az OSB lemezeket lehet festeni, amelyeket nem védettek időben bevonatok, és több mint egy évig álltak az utcán. Az ultraibolya sugárzás és páratartalom hatására az OSB felületének minősége romlik. Az ilyen felületeken rosszul fekszik, még a kifejezetten az OSB lemezekre tervezett festékeket is. Ebben az esetben a minőségi festéshez a felület tisztítása szennyeződéstől, csiszolással és antiszeptikával történő kezelés szükséges.

Hogyan kell festeni az OSB kályhát az utcán?

Ha szabadtéri munkára választja a festéket, győződjön meg róla, hogy különleges adalékanyagokat tartalmaz, amelyek védik az ultraibolya sugárzást. Ellenkező esetben a napfény hatása alatt a felület gyorsan felszakad, és megismétlődik.

Az OSB lemezt kívülről történő festés kiválasztása során előnyben kell részesíteni a polimerek alapú festékeket, amelyek a fafelületek bevonására ajánlottak. Jól illeszkednek egy egyenetlen felületre, megbízhatóan védik az alapot az ultraibolya és a légköri csapadék hatásaitól. A festékréteg felhordása előtt készítse el a felületet, szintelje ki és alkalmazzon primert. Nagy lyukak és ízületek jobbak a gitthez.

A festék alkalmazása során kövesse a gyártó utasításait. Az egyik színben történő színtelen színezés előnyösen árnyalja az OSB lemezek kifejező szerkezetét, és megakadályozza a nedvesség behatolását.

Külső falak és homlokzatok festésére alkalmasak:

Olajfestékek.

Ez az egyik legjobb és legmegbízhatóbb lehetőség. Nagyon viszkózusak és gyengén felszívódnak a lemezbe. Az ilyen festék hosszú ideig szárad, de erős védőréteget képez, és jó teljesítményt nyújt.

maslyannaya kraska m

Modern alkid zománcok és speciális alkid alapú festékek fa panelekhez.

Ezek mélyen behatolnak a lemez szerkezetébe és sokáig szolgálnak. Az alkid festékekkel festve a falakat nem kell fedett védőfestékkel lefedni - ez jelentősen csökkenti a befejeződés költségeit.

Alkid festék OSB-hez

Akril festékek.

Jól fedik fel a szabálytalanságokat, és lehetővé teszik az egyenletes hangzást. Ha a külső falakat penészgomba-ellenálló alapozóval kezelik, kiváló minőségű, vízálló akrilfestékkel festhetők.

Akril festék OSB-hez

A szakemberek úgy vélik, hogy az OSB lemezeket az utcán történő festés anyagának megválasztása maga a lemez jellemzői és működési feltételei miatt alakul ki. A modern vízálló bevonatok a polimer alapon jobban védik a falakat a nedvességtől és az aktív ultraibolya behatolásától, mint a festék vízalapú alapon. Ebben az esetben az akrilok lehetővé teszik a festett lemezek könnyű tisztítását és tisztítását, és a latex, alkidgyanta vagy poliuretán készítmények stabil, vízhatlan filmet képeznek a felületen.

Hogyan kell festeni az OSB lapot a ház belsejében?

Belsőépítészeti festék kiválasztásakor figyelembe kell venni a környezetvédelmi követelményeknek való megfelelést. Nem minden polimer alapú lakk és készítmény nem ártalmatlan az egészségre.

Ha beltéri OSB lapokat szeretne festeni, akkor jobb, ha megáll a következő lehetőségek közül:

Akril festék.

Tökéletes a házon belüli falak és padlók számára. A felület egyenletes, bélelt, jó bevonattal.

akrilovaya kraska2m

Folt + lakk

Ha inkább egy természetes számla OSB lapot szeretne használni, használja az ötletet, a tervezők körében. Azt javasolják, hogy patinás hatású festéket vagy készítményeket használjanak a kívánt árnyékoláshoz, majd fedje le a lemez felületét lakkal, vinilrel vagy poliuretánnal.

Festék és lakk az OSB számára

Különösen érdemes megemlíteni az ilyen lakk-és lakk anyagok, mint máz azúr. Az abszorbens azúrkék átlátszó, finom színek, amelyek képesek bizonyos árnyékot adni a fa számára, és megőrzik a textúrát. Az Azure akril és alkid alapú is lehet. Az akril alapú akril lakkokat rendszerint belső és külső munkákhoz, alkid alapon csak kültéri munkákhoz lehet használni.

Néhány gyártó engedélyezi az azúrkészlet használatát az OSB lemezekre. Ha ezeket a bevonatokat OSB lapok külső kikészítéséhez használja, ügyeljen arra, hogy a bevonat képes legyen ellenállni az UV sugárzásnak. Figyelembe véve az OSB lapok szerkezetét és a kaparófestékek dekoratív lehetőségeit, nagyon vonzó felületeket kaphatunk különböző árnyalatokból.

OSB lemez azúrkékkel bevont

OSB lemezek előkészítése a festéshez

Minél jobban előkészíti az OSB lapokat a festéshez, annál jobb lesz a festék, a bevonat stabilabb lesz. Ne ajánljuk a panelek festését az OSB-ről a telepítés előtt, mert ugyanúgy be kell állítania az ízületeket, hogy a szabálytalanságokat simítsa. Jobb, ha már elkészült falat festesz.

Ezután megfontoljuk az OSB lemez felületének elkészítéséhez javasolt eljárást a festéshez.

1. lépés - csiszolás

A felületcsiszolás csak az OSB-lemez textúrájának simításával és elrejtésével, valamint a foltokkal történő felszíni bevonat esetén szükséges. Ez a legjobb megoldás egy darálóval. Ahhoz, hogy homogén legyen a felület, óvatosan kell földelni. Különösen a mély csiszolással kell az OSB-3 és az OSB-4 osztályokat alkalmazni, mivel a lakk és a viasz védőbevonatának teljes eltávolítása szükséges.

OSB lemezek csiszolása

2. lépés - a szabálytalanságok kitöltésével

A különböző mélyedések tömítésére egy olaj-ragasztó töltőanyagot használnak. Tele van üregekkel és önzáró csavarnyomokkal. Ezután a lemezeket tovább őröljük. Ne csípje az ízületeket és az ízületeket a lemezek határán - még mindig nem tudod teljesen elrejteni őket. Festés után a varratok még mindig láthatóak. Jobb, ha ezeket a vonalakat dekoratív lencsekkel megdöntheted, és helyesen elhelyezheted az anyaglemezeket, hogy ne legyenek kaotikus ízületek.

Fontos! Az anyag kiválasztásakor próbáljon ki olyan lemezeket kiválasztani, ahol a kéreg részecskéi nem vagy a tartalma minimális. A kiaknázás folyamán a kéreg gyakran pelyhesíti és megdönti a panelek megjelenését. A festék rosszabbodik, akkor meg kell ismételni az egész festési folyamatot. Ha az OSB-t kívülről kell festeni, ez különösen észrevehető - elvégre az ultraibolya hatása alatt az elválasztási folyamat gyorsabb.

3. lépés - Primer bevonat

A legegyszerűbb módja az OSB lemezt akril vagy akril-poliuretán vízlakkal kezelni, vízzel hígítva 1:10 arányban. Alkid lakkot is használhat, de fehér szellemben hígíthatja. Lassan, óvatosan, hogy felszívódjon. Egy másik lehetőség az Aqua-töltőanyag vagy analógok ragasztó alapozója. Különösen jó, ha világos festéket használnak, és megbízhatóan védi a felszínen lévő helyektől a gyantától és az illóolajoktól a felületen.

OSB alapozva

4. lépés - festés és szárítás

Itt fontos a helyes eljárás követése:

1. Először ajánlott egy festékkefét alkalmazni a széleken a panel peremén. 2-3 rétegre van szüksége.

2. Ezután a festék egyenletesen terjed az egész felületen. A mozgást egy irányban kell végrehajtani

3. Ha egyidejűleg szárítjuk, és 8 órán át nem merül le, akkor egy második festékréteget alkalmazunk. Ha meg akarja tartani a textúrát, próbáljon meg egy vékony réteget felvenni. Növelheti a rétegek számát, és tökéletesen lapos felületet érhet el.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − 50 =