Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Hogyan válasszuk ki az ajtókat a fürdőszoba és a WC figyelembe véve a sajátosságait ezek a szobák

May 20
No comments yet

Az első különbség, amely a szeme elkapja a fürdőszoba vagy a WC-ajtó kiválasztását, a méretük. Ha a magasság ők ugyanazok, mint a többi szoba, a szélessége általában 55 vagy 60 cm-es, de nem ez az egyetlen paraméter, amit meg kell figyelni, amikor kiválasztják, melyik ajtót, hogy a legjobb a wc és fürdőszoba -. Lesz is el kell döntenie, hogy az anyag ahonnan készülnek, úgy a szellőztető rendszer, és válassza ki a módot záró kiegészítők, amelyen keresztül fog bekövetkezni. Azt is meg kell dönteni, hogy hozzanak egy süket ajtó ruhával vagy üveg - ebben a kérdésben nem csak esztétikai, hanem racionális pont.

Ajtók a fürdőszobába és a WC-ben - ami jobb

Az ajtók, amelyekkel a bevonatot és a betöltést jobb felszerelni a kádban és a WC-ben

Ez a probléma egyaránt függ attól, hogy egy adott anyag ajtólapját telepítse, és magának a fürdőszobának a méretére.

Ha ez olyan nagy, hogy lehetséges, hogy gondoskodjon a zárt zuhanyzó, mosdó, WC, bidé, hiúság és az összes e, még mindig van, hogy néhány lépést, az ajtó anyaga nem korlátozza semmi, mint a víz fröccsenő rá hamarabb minden nem esik egyáltalán.

Ha a fürdőszobában nem lehet, és egyetlen lépésben, mivel közel egy fal van a fürdő közelében, a másik mosogató mögött áll a mosógép, egyértelmű, hogy az ajtólap fogja befolyásolni a magas páratartalom és a szükséges válassza ki a megfelelő anyagot és úgy, ahogy kivitelben.

Miért lehet a belső ajtók elviselni a nedvességet?

Minden belső ajtó belső keretből és külső felületből áll. A belső keret alapja olyan anyagokból készülhet, mint: alacsony értékű fafajokból, forgácslapból és MDF-ből. Mindezek az anyagok félnek a nedvességtől. A gyártók 60% -ig garantálják az ajtók ellenállását a páratartalomnak. Ha a nedvesség magasabb, akkor meg kell nézni az üveg- és műanyag ajtókat, majd később beszélünk róla.

Forgácslemez ajtók
Ajtók MDF panelekkel borított forgácslapból.

Ajtók tömör fából
MDF panelekkel borított tömörfa ajtók.

Ajtók MDF-ből
Ajtók MDF-ből.

A nedvességi ajtó stabilitása attól függ, hogy a belső töltés mennyire védett a nedvességtől. A tömörfa ajtó elsősorban a páratartalomra reagál. Az ajtók stabilabbak a forgácslemezből és az MDF-ből.

Az ajtókon számos hiányosság áll fenn nedvességállóságuk miatt:

1. Egyes ajtókon a védőbevonatot önmagában, majd a szélén külön kell alkalmazni. Így egy kis észrevehető kötés keletkezik az él és a szövedék között. A lezáratlan kötés nedvességet okozhat az ajtólapon. Ami fokozatosan a vászon károsodásához vezet.

2. Az ajtó felső és alsó vége soha nem védett anyaggal van ellátva. Az ajtó ezen részeihez való közvetlen nedvesség behatolása valószínűtlen, de ezeken keresztül az ajtók nedvességet gyűlhetnek a helyiségből. A legjobb, ha az ajtó felső és alsó részét védő lakkal kezeli. Különösen a fürdőbe szerelt ajtókra vonatkozik.

Ezután elemezzük, mennyi bevonat védi az ajtókat a nedvességtől.

Laminált ajtók

Az egyik legvonzóbb a költség bevonatok tekintetében. Ez egy papír az ajtó aljára van ragasztva és gyantával borítva. A gyártók kijelentik, hogy az ilyen ajtók szabadon elhelyezhetők 60% -os nedvességtartalmú helyiségben.

A minőségi laminált bevonat meglehetősen tartós, de a probléma az, hogy sok beltéri ajtó gyártója alacsony minőségű bevonatot használ. Ez elég vékony, könnyen megsérül, és a károsodásnak kitett nedvesség az ajtószárny duzzadásához vezethet.

Vagy laminált. Ugyanaz a laminátum, de jobb tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek előállításához vastagabb papírt használnak, és a lakk bevonat több rétegben történik. Ez látható a végtermék minőségén és értékein, amely valamivel magasabb, mint egy szabványos laminátum.

A laminált ajtók

PVC fóliával borított ajtók

Ebben az esetben az ajtókeret fából és MDF-ből készül, és a felületére felragasztják a PVC-et, amely utána nem fél a nedvességtől, kémiailag aktív anyagokkal tisztítható és kopásálló. A film különböző színekből és textúrákból állhat, így a fürdőszoba és a WC színes ajtók kiválasztása nem olyan fontos, mint a teljesen műanyag ajtólapok esetében. A hátránya ennek bevonat tartalmazza az összes ugyanazt a jelenléte a-klorid (a normál tartományban, a gyártó szerint), és a valószínűsége szétválasztása a kapulap - majd a belsejében a keret kezd nedves.

PVC fóliával borított ajtók

Ajtók ökoparkával borított ajtók

Ugyanez a műanyag, de készült egy másik technológia - ez alapján tartalmazó farostot, és kötőanyagként használunk műanyag vegyület, amely nem tartalmaz káros anyagokat. Külsőleg ekoshpon utánozza a szerkezet a fa, de sokkal erősebb, mint a „prototípus” szempontjából a tartósság, teljesen áthatolhatatlan a nedvességet és akkor is, ha felmelegedett, nem bocsát ki káros anyagokat a levegőbe személy - az ilyen ajtókat is telepíthető a allergetikov.

Ajtók ökoparkával borított ajtók

Furnérozott ajtók

A belső töltötés lehet a költségvetési fa vagy a forgácslap. Kívül, az ajtók értékes fa furnérok. Úgy ítélik meg, hogy egy fából készült ajtót nem lehet a magas páratartalmú helyiségekbe beépíteni, de ha jó lakk, zománc vagy festék borítja, akkor a páratartalom nem lesz nagy hatással a belső alkotóelemekre. Ha azonban a fürdőszobában magas a páratartalom, jobb, ha a faforgácslapok furnérajtói előnyben részesítik. A furnér a legdrágább bevonat, mivel természetes anyag, de a nedvességállóság szempontjából nem a legjobb bevonat az ajtók számára.

Furnérozott ajtók

Műanyag ajtók

A közelmúltban a piac teljesen műanyag ajtókkal rendelkezik. Nincsenek semmi közük a PVC-profilokból készült ajtókhoz, amelyek úgy néznek ki, mint egy ablak. Ezek olyan belső műanyag ajtók, amelyek ugyanolyan megjelenésűek, mint más anyagokból készült ajtók. Olyan olcsó és tartós anyagokból készültek, amelyek nem alakulnak ki penész, gombák és nedvességre nem hajlamosak. Az ajtó üregében töltött polisztirol tölthető, így kiváló hangszigeteléssel, hőszigeteléssel és teljesen ellenáll a nedvességnek.

Ezeknek az ajtóknak csak két hátránya van - alapvetően minden javasolt modell fehér, bár más színezést, valamint klorid jelenlétét találja az anyag komponenseiben. Azonban a tanúsított termékek megfeleltek az összes szükséges tesztnek, és rendelkeznek a vonatkozó minőségi tanúsítvánnyal.

Műanyag ajtók

Üvegajtók

Ideális a fürdőszobában minden tekintetben. Ez az anyag gyakorlati és esztétikai okok miatt esélyt ad a többieknek, de két hátránya van: egy ilyen ajtólap meglehetősen nehéz, ezért magas színvonalú hardvert igényel. Továbbá kell fizetni a minőség - az ár olyan ajtó felülmúlja az összes többi analóg.

Üvegajtók

Az ajtó jobb megnyitása

A legelterjedtebbek bezárásának módszerei a lengő, csúsztatható és kibontakozó ajtók. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket figyelembe kell venni a vásárlás előtt.

Lengőgépek

Ez a leggyakrabban használt klasszikus megoldás. A szokásos kialakítás mellett külön előnnyel is rendelkeznek - a küszöbértékek telepítésének képességét, amely javítja a hangszigetelést. A megoldás hátránya csak egy - ez az ajtó mindig némi szabad helyet igényel, de őszintén szólva, nehéz elképzelni, hogy mit tehet még.

Swing ajtók a fürdőszobába

csúszó

Igen, helyet takarítanak meg, de el kell dönteniük, hogy melyik ajtót kell behelyezni a fürdőszobába és a WC-hez, nem szabad azonnal megállítani őket, különösen, ha klasszikus előadásban kínálják őket. Az a tény, hogy mindig van egy rés az ilyen ajtólap és a padló között, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag nincs hang és hőszigetelés az ilyen ajtókon, amelyek a fürdőszobák számára kritikus hátrányok.

Ha sürgősen szükség van ilyen modell beszerelésére (például a fürdőszobai ajtók nyitott állapotban nyitják meg a szobát vagy a folyosót, akkor jobb, ha a falba csúsztatva nyitja meg a kazettaajtókat. Ezekben a modelleknél a tolóajtók hátrányai minimálisak, de a vásárlással meg kell tárgyalni a jótállási szolgáltatás feltételeit, mert ha megszakadnak, akkor szét kell szerelni a falat.

Tolóajtó a fürdőszobába

összecsukható

Úgy tekinthetők egyfajta csúszó, de egy fontos figyelmeztetés - nincs szükségük további teret nyitásra - sem a falon, sem közel. Szerkezetileg két fajta könyv és harmonika készült. Az első esetben ezek két fél, a második esetben pedig három vagy több rész. A rossz hangszigetelés mellett a hátrányok is fel vannak tüntetve, hogy ezek az ajtók "elfogyasztják" az ajtó egy részét, amelyet behajtottak. Ennek eredményeképpen - 55-60 cm-esek 40-45.

Összecsukható ajtók a fürdőszobába

Az ajtólap átlátszósága

Természetesen itt nem értjük az átláthatóságot szó szerinti értelemben, hanem a matt vagy színezett üvegbetétek jelenléte az ajtón - semmi sem látható rájuk, de legalább megmagyarázzák, van-e valaki a fürdőszobában, vagy sem.

Ha esztétikai szempontból közelítené ezt a kérdést, akkor nem lehet semmilyen ajánlás - csak ízlés kérdése - sok üveges ajtó nagyon jól néz ki.

Ha ezeket az ajtókat csak gyakorlati oldalról tekinti, akkor figyeljen ezekre a pillanatokra:

  • Hangszigetelés. A megfelelő szintet csak vastag és sűrű ajtólap biztosítja. Az üvegbetétek, ha nem több rétegből készülnek, szükségszerűen rontják a hangszigetelést. Ha ez a pillanat az egyik kulcs, akkor szükség van egy vak ajtóra.
  • Szabad-elfoglalt. Ha vannak üvegbetétek, akkor ez a probléma felesleges szavak nélkül fog megoldódni, amelyeket különösen nagy családokban fognak értékelni.
  • Úgy tűnik, hogy a világítás mindenhol kikapcsol. Ha a vélemény hibás, akkor ellenőrizheti ezt anélkül, hogy az összes ajtót egyenként megnyitná.

Ennek eredményeképpen az ideális megoldás egy minőségi ajtó, vastag üvegüveggel. Az ilyen fajta, mint triplex, két vagy három rétegből áll.

Ajtó kis üvegbetétekkel

Ebben az esetben a szellőzőrács szükséges ajtókhoz

Ha a fürdőszobája rosszul szellőződik, akkor ez a jelenség jelei jelennek meg minden fürdő után - a falakon, az ajtókon és a tükröződő tükrön keresztül lecsapódott, amelyet meg kell törölni, hogy megnézze a tükröződését.

A kondenzátum kialakulása az ajtószárny és a levegő közötti különbségnek köszönhető, amelyet a fürdőszobában hevítenek. A különbség csökkentése érdekében vagy vásároljon ajtót szellőzőrácsokkal, vagy telepítse őket külön. Ezt a problémát meg kell oldani, mielőtt a fürdőszoba és a WC elvárásait választanák. Egy külön telepítéshez az ajtó fúrása szükséges, ami nem kívánatos.

Ajtók szellőző rácskal

Ha bármilyen okból kifolyólag a természetes szellőztetés nem szembesül a feladattal, az egyetlen módja annak, hogy száraz fürdőt kapjanak gombák és penész nélkül, mesterséges (kényszerített) szellőztetés telepítésével. Ugyanaz a feladata, hogy biztosítsa a levegő mozgását a fürdőszobában, hogy a forró és hideg rétegeket folyamatosan összekeverik. Leggyakrabban erre a célra egy ventillátort használnak, amely a nyíláson van felszerelve. Manuálisan bekapcsolható, valamint a fürdőszoba világítása vagy a kijelölt időpontban, ha a modell időzítővel van felszerelve. Ezt a szellőztetési módot úgynevezett elszívó szellőzésnek nevezzük, amikor meleg levegőt húzunk ki a szobából az utcára, és újat jön a folyosóról.

Ha probléma merül fel a levegő kiáramlásával, akkor a szellőztetés megtörténik - amikor a levegőt a helyiségből kiszivattyúzza kívülről, majd természetes módon kering a nyomáskülönbség miatt.

Különösen súlyos esetekben, amikor nincs mód a légi tömegek természetes mozgásának beállítására, kevert szellőztetés létrehozására használják. Ebben az esetben a friss levegőt egy szellőzőcsatornán kívülre kell venni, és a kipufogó levegőt a másik oldalon át kell venni. Ha szükség van, és képes kevert típusú szellőztetést létrehozni, akkor valószínűleg nem szükséges szellőzőrácsok vagy hüvelyek behelyezése az ajtóba.

Milyen felszereléseket kell használni a fürdőkádhoz és a WC-hez való ajtókhoz?

Ha nem kell egy fogantyút a nappaliban zárakkal felszerelni, akkor ez egy WC vagy egy fürdőszobának feltétlenül szükséges. Számos zárszerkezet létezik, és melyik közül választhat, az ajtó anyaga és a személyes preferenciák alapján kell dönteni:

Beépített tartó

Ez a legkedvezőbb választás a szereléshez és a beszerelés költségeihez. Ez egy hagyományos fogantyú, amelynek belsejében egy retesz található, amely az egyik pozícióban meggátolja a mechanizmus elfordulását. Az ajtóba való beszereléshez elegendő két lyukat fúrni - az ajtólapon és a másik végén.

Fogantyú beépített zárral

Külön rögzítő

Ebben az esetben külön vásárolt ajtókilincset és reteszelést, amely lehet mortise és roadbill. A második esetben a retesz helyett egy retesz (csavart) helyeznek el, amely szinte korlátlan élettartammal rendelkezik. Ez a fajta hardver a leginkább egyszerű és megbízható.

Külön zár és zár

Egészségügyi zár

Valójában ez egy szabványos mortise zár, csak egyszerűsített kialakítású, és csak egy nyelvvel - egyszerre zárja az ajtót zárt helyzetben, és viszont reteszel egy retesz, amely a reteszmechanizmus belsejében található. A működtetés elve megegyezik a beépített zárral ellátott zárral, de maga a mechanizmus megbízhatóbb, és kisebb erőfeszítést igényel az ajtólapra történő beszereléskor. Ha ezt a szolgáltatást külön rendeljük, az árkülönbség majdnem kétszer lesz.

A belső ajtók reteszének különbsége, beleértve azokat is, amelyek a fürdőszobába és a WC-ben vannak elhelyezve - nincs szükség a zárszerkezet magas titkosságára. A maximális, amit be kell nyújtania, hogy megakadályozza az ajtó véletlen megnyitását, ha úgy tűnik, hogy senki sincs benne. Gyakran ezeknél a záraknál van egy speciális lyuk, amely lehetővé teszi, hogy egy hajtűvel nyissa meg - ez az elővigyázatosság hasznos lehet, ha a fürdőszoba véletlenül bezárja a gyermeket.

Egészségügyi zár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 5