10 идеја о томе како одвојити простор за спавање

Спаваћа соба је дивно, али некако нема структуру. Или постоји недостатак пријатног повлачења у једнособном стану? Онда ћете пронаћи инспирацију како можете претворити спаваћу собу у своје руке. Показаћемо вам 10 оригиналних идеја о томе како поделити собу и обезбедити више приватности у области за спавање. 

1. Полувремена партиција

Непрозирна, али ваздушна варијанта је убацивање зидова половине висине. Иза ње, на пример, може се поставити гардероба, тако да сте у блицу направили неку врсту гардеробе. Пошто зид не иде до плафона, спаваћа соба није превише одвојена и још увек можете имати користи од извора светлости иза зида.

2. поткровље са преградом

У овом мини апартману дизајниран је посебан кревет од посебног типа. Простор испод кревета може се користити као простор за складиштење, док су уске дрвене решетке дискретни екран за заштиту од спавања. Оно што на први поглед подсјећа на кревет дјечјих дана може заправо бити удобно и савршено је спој приватности и отворености.

Тражите архитекте?
Пишите нам! Сретни смо што можемо помоћи.

Узми бесплатан савјет

3. зид као гардероба

Делилац у спаваћој соби је посебно згодан ако се може користити као гардероба. Одјећа не треба причврстити са стране кревета, већ користити зид за декорацију. Опремљен огрлицом за одјећу и неколико полицама, зид се претвара у тренутку у отвореном гардероби.

4. Завесе

Посебно прекрасан екран за приватност за спаваћу собу је једноставно завеса. Када није у употреби могу бити везани заједно и да су у трептају изузетног декорацију. Складан је, када се подесити боју завеса на доминантне боје у собу је.

5. кровни лежај

Немате довољно простора да се крећете у зид, али још увек желите да визуелно одвојите кревет од остатка собе? Онда имате идеалне услове са балдахином, јер овде можете одлучити како плашт из кревета треба да изгледа овако: лаган, готово прозирне тканине који дају дискретне увид и нешто дебље завесе које доводе до посебан осећај сигурности.

6. Зидови са простором за складиштење

Изградили смо пећине направљене од јастука, а данас можемо једноставно градити наше ћудљиве углове - уз помоћ зида. У овом примеру, зид не служи само као део просторије, већ ствара угодан угао који има потенцијал да буде савршен ретреат.

7. Стаклени преградни зид

Понекад се никад не долази да заштити спаваћи од погледа, што чак ни у Студио апартман мало смислу, већ је ствар структуирања собу и, у најбољем случају да се смањи звук. Паметна идеја за такву идеју су стаклени зидови. Захваљујући облику мреже, стаклена плоча која ће се видети овде такође постаје стилски елемент ентеријера.

8. Резервирајте полицу као делилац собе

Просторна полица за књиге доноси са собом добар састав делилице и декоративног елемента. Опремљен са живописним књигама, ова дивизија у соби је свеједно и досадна, а такође има и посебан осећај. 

Колико разноврсне полице могу бити као раздјелник соба, показујемо вам са ових 7 примера.

9. клизна врата

Клизна врата су класична када је у питању подела собе. Да бисте били сигурни да се прилично велики елементи савршено уклапају у постојећи намештај и уклапају се на најбољи могући начин, потражите савет стручњака.

10. Флексибилан распоред

Приватност је само повремено пожељна у спаваћој соби? Затим екран је савршена опрема! Елегантан делилац простора може бити флексибилно постављен у свако доба и ако није потребан у спаваћој соби, он такође може служити својој намени на тераси или балкону.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

20 − = 10

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map