Савршена палета боја за фасаду куће

Фасада је визит карта куће, јер одређује први утисак који посетиоци добијају из своје куће. Због тога је посебно важно одабрати праву боју за фасаду. 

Међутим, за које се одлучује слика, ствар је укуса. Могућности су готово неисцрпне. Али би требало да будете сигурни у боју фасаде - уосталом, то ће трајати годинама или чак деценијама. 

Уопштено говорећи, топле боје као што је наранџаста позивају, док хладне боје попут зелене и плаве теже да вас расту. Међутим, у кућним фасадама играју и други фактори. Величина и локација куће, као и сунчева светлост, доприносе укупном изгледу фасаде. 

Да бисте пронашли савршену боју за фасаду ваше куће, имамо неке савете за вас. 

Светла фасада - тамни кров

Класичан међу фасадама. Светли зидови смирено се мешају у њихово окружење, зраче топлину и топлину. Поред боја често коришћена бела, беж и жута, ово је нарочито наранџасто. 

Свако ко изабере сјајну фасаду може мало погријешити и ретко бира. Да примети? Вероватно не. Чак и код великих кућа, светле фасаде не изгледају досадне и лако се уклапају у крајолик - за разлику од сјајних и тамних зидова. 

Често ову боју чак дају и заједнице. Да би се избегло узнемиравање општег изгледа града, власници куће треба потврдити како изгледа његова фасада. Благослов и проклетство истовремено. За једну ствар, не треба бринути о боју фасаде, али с друге стране може донијети властите концепте боја само уз посебне дозволе. 

Крајњи циљ такође треба бити хармонична слика куће, баште, крова и околине. Са тамним кровом у бојама као што је антрацит или тамно браон вам недостаје још елегантнији шик. А не види се прљавштине на циглама не тако брзо - то би вероватно требало да интересује једну или другу.

Зидови и кров у истој боји

У овој варијанти, један почиње од основне боје и добро се комбинује светао и мрак шема боја. Ако се одлучите да користите равномерно бежну зидну боју, кров се оптимално уклапа у слику у беж. 

Ова врло јединствена верзија најбоље функционише, иако се прозорски оквири, ограде и чак ограда у башти одговарају истим бојама: бијели прозори и ограда у светло браон. Чак и жљеб тада одговара укупном концепту у хладу беж. Ништа не излази из линије.  

Тонска боја у боји у кући најбоље функционише када се кућа не стисне између других, већ се може слободно одвојити и стати самостално. Очигледне боје тада нису чак ни неопходне за слетање у очи. 

Тражите архитекте?
Пишите нам! Сретни смо што можемо помоћи.

Узми бесплатан савјет

Тамна фасада - светао кров

Када тражите праву боју за фасаду, поставите себи питања попут "Гдје је кућа?" или 'Да ли је то кућа у низу, самостојећа кућа или кућа у двојици?'

Такође су важне и размишљања о величини куће и свјетлосном зрачењу. То значајно зависи од тога да ли тамна фасада уклапа у животну средину. 

Већина власника кућа пажљиво бира класичан концепт боја са светлосном фасадом и тамнијим кровом. Да би то могло изгледати узбудљиво и другачије, приказује се Беецх Арцхитецтс. Очаравајућа фасада ове сеоске куће је нарочито ефикасна јер се сјајни кров подудара са базом и ствара оквир за тамно смеђене зидове. 

Такве куће идеално се уклапају у природно окружење и требају имати велику башту. Зелена травњака и фасада у тамно браон дају целом својству јединствени тонски тон. 

Материјал мик - ови различити материјали су компатибилни

Стакло, дрво, метал, камен или класични гипсани зид? Зашто увек мораш да одлучиш? Вероватно, најједноставнија верзија је вероватно малтерисан зид, али овај једноставан концепт је лако разбити. 

Најбољи начин за надопуњавање малтерисане спољашњег зида каменом базом или комбинацијом једноставних камених стубова са иначе прилично једноставном фасадом. Свако ко одлучи да ради са дрветом даје својој кући природан изглед. Поједини елементи метала, нпр. на балкону ограде, кућа у рустикалном стању може вратити у модерно доба. 

Ако више волите да бринете о боју фасаде, можете се определити за застакљивање. Стаклени зидови пружају унутрашњост поплављеног светла. Онда морате размишљати о одговарајућим жалузинама и завесама.

Уопштено говорећи, требало би да буде свјестан цјелокупног концепта и уграђивања његовог дома у околину. Одлучите се за два или три материјала и не затежите очи посетилаца. 

Избор фасадне боје према стилу куће

У принципу, примењују се шарене нијансе на фасади: најбоље је изабрати нијансе сиве, нејасне, светле боје. Зашто? Дизајн фасаде дизајниран је на дужи рок, подложан је спољашњим утицајима као што су прљавштина и временски услови.

Поред тога, за разлику од тонова у земљи, светлеће боје су обично доступне само органским пигментима који су мање отпорни на светлост него у бојама које садрже минералне пигменте. 

Али шта ако су светло зелене или плаве само боје које желим за своју фасаду? Онда би требала стати у кућу. Да обојите сеоску кућу са дрвеном фасадом у светло розе? Није добра идеја. Међутим, сликајући кућу у средини зелене у тамно зеленом, меша се са фантастичном цјелокупном сликом. Исто тако, велике куће у светлу црвима често изгледају превелике. Док са црвеним зидом или црвеним елементом у његовој кући можете додати шарене, узбудљиве акценте. 

Ако је стил куће сасвим упечатљив и посебан, фасада не мора бити. Чак и у терасом стамбеног насеља не би требало да изадјете из линије и узнемиравате целокупну слику. 

Класичне куће

У Њемачкој се свиђа класичније и мирније, али пре свега неприметно. Куће су у већини случајева дизајниране с светлим бојама. Фасада је бела, беж, жута или наранџаста. Кров је црвен или смеђи. 

Да то не мора бити досадно показује слобода коју има. Зато што ко жели експериментисати на малим, не мора одмах да осликава своју кућу. Можете само да бацате своју бијелу фасаду кроз ролетне и баштенске ограде у истој привлачној боји - можда зеленом?

У модерним кућама, често се налазе равни кровови или велике стаклене фасаде - мало простора за оне који желе сами бити креативни. Класични немачки кров даје - ако желите - са својим црвеним, браон или антрацитним опеком додатне боје импулса. 

Барокне куће

Да би оживео барокну еру, потребно је погледати архитектуру, јер је то барокна уметност нашла најјачи израз. Игралиште, закривљене форме, украси, жлебови, колоне и игра са светлом и сјеном. Поред тога, барочна архитектура намерно ослања на илузију. Материјал правда? Нема. Ако нема мрамора, дрво је мраморно. Ако не можете приуштити злато, гипс је позлаћен.

У Немачкој, пре свега беле, сиве и црне су преовладавале боје природног камена од пешчара и мрамора у бледо жутој и црвеној боји. Тек су касније у фасаде зграда долазиле шарене боје.

У поређењу са другим земљама, шема боја у Немачкој је и даље била ограничена. Чак и ако је на крају епохе све више и више на црвеном и богатом новцу. Путем намерне игре светлости и сенке на фасадама ових кућа потребно је још интензивније укључити свеукупни ефекат куће у животну средину. Ако је фасада украшена украсним украсима, можда ћете више одустати од понижавајућих боја, јер они могу преплавити посетиоце.

Живети иза ренесансне фасаде

Мајестиц ренесансне куће доводе своје власнике у антику, јер ништа друго није учинило архитектуру ренесансе. Повукла је елементе као што су колоне, троугласта оштрице и префектуре из прошле ере и пренели их у строжију архитектуру. Једноставни геометријски облици попут кругова и кубоида доминирају фасадама и дају им нешто сјајно. 

Ренесансне грађевине често се налазе у три различите верзије: природни камен, са малтерисаним фасадама или као полу-дрвена варијанта. У то време развијена је тенденција ка сивим и окерним тоновима. Ако је фасада малтерисана и само благо декорисана у ренесансне сврхе, дршка за боју је вредна. Тако је у ренесанси превладало тамно сиво, смеђе и црвене нијансе на белом зиду. 

У халама, дивизија је обично остала бела. Примена је доживјела истиниту жуту боју у јужној Њемачкој, док је у сјеверној Немачкој боја била кориштена са ограничењима. Али један се користи тамо, али много детаља и украса. Ренесансна фасада, због своје свестраности, не наводи јасна правила за дизајн боје. Уместо тога, треба пажљиво погледати његову фасаду и онда одлучити на "видљивим" или "неупадљивим". 

Романеске фасаде

Јасне геометријске камене коцкице постављене једна на другу, са смањеним украсима и малим прозорима, чини романску архитектуру масовним, тешким и блокираним. 

Није ни чудо што је романички период посебно задовољан разним фасадама и интеријерима. Често природни камен је обојено боје и детаљно украшен. 

Данас су дебели зидови пожељна карактеристика кућа. Повучени украси су у праву за класичан архитектонски стил ове ере и нуде више простора за дизајн боје фасаде.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

13 + = 20

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map