Checklist Aankoop van thuis: wat moet ik overwegen?

U denkt aan het kopen van een condominium? De redenen om een ​​huis te kopen zijn net zo divers als
Overtuigend: sommigen willen hun geld veilig beleggen, anderen eindelijk onafhankelijk
om van een huisbaas te zijn, wil je een bijdrage aan je eigen pensioen
om dicht bij de stad te wonen en niet helemaal alleen voor het onderhoud
Zorg voor het onroerend goed, zoals het geval is met een gezinswoning
zou doen. Maar haastig moet je niet beslissen om een ​​appartement te kopen, omdat dit attent en goed gepland wil zijn. In de onze
Artikelen hebben we een korte checklist van de belangrijkste aspecten
maar je wilt ook deze gids hebben,
de gratis alle verdere informatie van
Vastgoeddeskundigen voor u en is een echte must-read voor iedereen,
die van plan zijn om een ​​condominium te kopen. 

De locatie van het pand

Een van de belangrijkste aspecten van het kopen van een huis is de locatie van het pand. Afhankelijk van de behoefte is bijvoorbeeld de aansluiting op het openbaar vervoer en / of het wegennet bepalend voor de vraag of parkeerplaatsen beschikbaar zijn en welke winkelfaciliteiten ter plaatse te vinden zijn. Afhankelijk van uw burgerlijke staat, moet u ook de nabijheid van kleuterscholen, scholen, artsen, enz. In de planning opnemen. Natuurlijk zijn er ook persoonlijke voorkeuren zoals een tuin of balkon of de nabijheid van parken en groene gebieden, de buurt en een mogelijk geluid of geurhinder dat verduidelijkt wil worden.

Rondleiding door het appartement

Als u besluit om een ​​bestaand huis te kopen, speelt het bezoek een essentiële rol, omdat alleen op deze manier u een optimaal beeld krijgt van de plaatselijke omstandigheden, van het onroerend goed zelf en de algehele conditie, evenals mogelijke defecten en schade. Er moet speciale aandacht worden besteed aan het bouwmateriaal en de staat van elektrische en sanitaire installaties, verwarming, dak en ramen. Al deze punten kunnen alleen worden verduidelijkt door een gedetailleerde inspectie. Als u zich niet competent en ervaren genoeg voelt, moet u zeker ondersteuning krijgen van een onafhankelijke bouwexpert.

Bent u op zoek naar een architect?
Schrijf ons! We helpen u graag.

Ontvang gratis advies

Controleer documenten

Niet alleen het eigendom zelf, maar ook alle gerelateerde documenten willen vóór een aankoop worden bekeken en worden onderzocht. Als geïnteresseerde koper moet u niet alleen het energiecertificaat krijgen, maar ook informeren over de bijkomende en operationele kosten en de notulen van de eigenaarsvergadering van dichtbij bekijken. Hierdoor kunt u alle kosten in de gaten houden en bovendien voorbereid zijn op hoe de gemeenschap van eigenaren werkt en welke problemen hier kunnen voorkomen.

Bijkomende kosten

Het onderwerp van de extra kosten is een belangrijk aspect als het gaat om het idee van het kopen van een condominium. De aanschafprijs is immers niet genoeg. Om toe te voegen zijn de zogenaamde bijkomende aankoopkosten, die tussen de 5 en 8 procent van de aankoopprijs uitmaken en inclusief notaris- en kadastrale kosten, de onroerend goed acquisitietaks en de betrokkenheid van een makelaar ook zijn commissie. Ook opgenomen in het financieringsbudget moet de onderhoudsreserve en eventuele renovaties en maandelijkse extra kosten zoals huisprijzen, bijkomende en operationele kosten en de parkeerplaats voor de auto zijn. Al deze factoren moeten zorgvuldig worden berekend voordat ze worden gekocht om een ​​onbeschaafde ontwaking te voorkomen en om ervoor te zorgen dat je het droomhuis echt kunt veroorloven met alles wat daarbij hoort of dat een goedkopere woning wordt aanbevolen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map