Ontwerp ideeën met kale muren

Eenmaal gevonden in oude vakwerkhuizen of boerderijen, zijn onopgesmukte muren ongetwijfeld trendy. Niet alleen doen ze het goed in trendy bars of loft-extensies, ze veroveren ook steeds meer privé-appartementen. De industriële chic is lang sociaal aanvaardbaar geworden en maakt zichzelf heel goed in onze eigen vier muren: een of meer muren met zichtbare stenen of ruw beton geven de kamer een rustieke uitstraling en zien er gewoon gaaf uit!

Er zijn echter een paar dingen waar u rekening mee moet houden in deze trends in de industriële chic. Omdat een ruwe pleisterlook niet betekent dat de muren eigenlijk helemaal onbehandeld kunnen blijven, vooral als de stenen of het beton poreuzer zijn dan verwacht. Degenen die het bouwmateriaal in een of meer muren in hun huis willen plaatsen, moeten daarom advies inwinnen bij een expert. Trouwens, muren in nieuwe gebouwen kunnen ook in een vintage look worden ontworpen door ze een patina-look te geven met verschillende verflagen.

Bij Homify houden we ook van de ruwe bepleistering van de wanden. In het volgende introduceren we u enkele mogelijke varianten.

Keuken in industriële stijl

Wanden van zichtbaar metselwerk zijn bijzonder goed in de keuken. De industriële charme past goed bij het doel van de kamer, omdat deze associaties oproept met grote keukens en restaurants. Een succesvol totaalbeeld biedt de keuken die hier te zien is. Het industriële ontwerp van de bakstenen muur wordt voortgezet door de gietijzeren kachel met bijzettafel en metalen kap. De projectie van de muur is geverfd met schoolbordverf, zodat er boodschappenlijstjes en kleine boodschappen kunnen worden achtergelaten. Net als in een restaurantkeuken is het kookgerei open en dus op elk moment direct toegankelijk. Zelfs de plafondlampen in vintage design met gaasbescherming passen bij het industriële karakter. Dit wordt enigszins verzacht door de prachtige houten vloer, waardoor de sfeer van de keuken niet te koud lijkt.

fabriek ontwerp

Gewoon goed bewaarde stenen zijn ideaal voor een muur in ruwe pleisterlook. Om ze echt te laten profiteren, wordt een lichte voeg aanbevolen, omdat dit contrasteert met de rode kleur van de baksteen. In het hier getoonde voorbeeld is de fabrieksstijl heel mooi geïmplementeerd: de bakstenen muur en de ruwe betonvloer vormen de ruimtelijke basis en worden aangevuld door het ontwerp van het meubilair. De massieve houten tafel gemaakt van oud eikenhout werd ververst met een ruwstaal component in de vorm van een middensteun en uitgerust met leren stoelen, waarvan de poten zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de tafelschoor. Ook is de kast gemaakt van hout en staal. De twee grote metalen lampen die aan kettingen zijn opgehangen, zien eruit alsof ze rechtstreeks uit een fabrieksfabriek zijn genomen.

Bent u op zoek naar een architect?
Schrijf ons! We helpen u graag.

Ontvang gratis advies

Visuele stenen in het wit

Als de stenen substantie ouder en zeer onregelmatig is, kan een ongeverfde muur te rusteloos zijn. Een goede manier om de ruimte een meer ingetogen industriële charme te geven, is de bakstenen wit te schilderen. Dus de structuur is zichtbaar zonder dat het te opdringerig is. In deze kamer verwijderde slechts één muur de pleister en liet de anderen glad. De architecten schilderden vervolgens alle wanden, inclusief het plafond, met de zichtbare balken wit. Voor de inrichting is gekozen voor een contraststijl: in plaats van een industrieel ontwerp of een vintage look is de kamer ontworpen met moderne meubels in strakke lijnen en kleuren.

sierbeton

Het materiaal is een klassieker van de industriële stijl: muren, vloeren en zelfs meubels in beton of beton zijn populairder dan ooit en hebben het eens zo zichtbare beton een nieuwe reputatie gegeven als een designavant-garde. Voor zichtbaar beton wordt meestal een impregnering aanbevolen, om een ​​duurzame oppervlaktebescherming tegen corrosie en veroudering te bieden
Voor het maken van UV-stralen. Met de juiste coating kan
Blootliggende betonnen muren kregen ook een zijdeachtige glans.

Meer ontwerpen in betonlook zijn te vinden in ons Ideabook Betonnen look voor het huis.

wijnoogst

Dit vintage appartement heeft zowel de houten balken als het oude metselwerk blootgelegd. Niet alleen individuele accenten werden gezet, maar alle wanden werden in baksteenlook ontworpen. Om de leefruimte niet te naakt en onvoltooid te laten lijken, hebben de architecten niet de hele pleister verwijderd, maar een deel op de stenen gelaten, zodat het algehele effect van de witte tint helderder en vriendelijker lijkt. Het plafond, de open haard en de kozijnen zijn wit geverfd. De houten balken werden afgepeld en op een donkerdere toon ontworpen. De onregelmatigheid van de muren geeft de sfeer een prachtige vintage charme, aangevuld met de keuze van meubels: ouderwetse meubels creëren een warme en gezellige indruk.

Sterke kleuren

Als de baksteenkleur je niet aanspreekt, maar wit te saai is, kun je de kale wanden rechtstreeks in een kleur naar keuze schilderen. Dit behoudt de ruwe structuur van de muur, maar het industriële karakter is enigszins verzacht en dus minder voor de hand liggend. Zeer donkere kleuren zoals op de foto mogen echter niet voor de hele kamer worden gebruikt, omdat deze anders snel verblindend kunnen zijn.

Naakte muren

Meubilair in vintage of industriële vormgeving is erg populair. Maar wat als de oma's Art Nouveau-ladekast of de verhoogde stalen tafel niet compatibel zijn met de Raubasertape? Zelfs degenen die in een nieuw gebouw wonen, kunnen hun muren het uiterlijk geven met een beetje werk, alsof hier verschillende generaties zijn opgegroeid. De vintage charme van een verouderde kamermuur kan met de patinatechniek worden opgeroepen. Eerst moet je de gekozen behangwanden volledig verwijderen en reinigen. Daarna wordt de dispersieverf aangebracht. De truc is, eerst dik en daarna aan en uit
Breng verdunde kleuren aan in verschillende tinten. Het oppervlak
ziet eruit als een oude muur.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

87 − = 80

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map