Buitenmuren verlichten: tips en ideeën voor meer licht in huis

Met een prachtige belichting kunnen we niet alleen binnen onze vier muren geweldige accenten en een sfeervolle atmosfeer neerzetten
creëren, maar ook in de buitenruimte. Omdat verlichte huismuren toveren
uitnodigende, vriendelijke sfeer en tegelijkertijd veiligheid.
Welke mogelijkheden zijn er om de buitenmuren te verlichten,
we laten je zien in dit boek met ideeën.

Het beste komt van boven

De buitenmuren van dit ouderlijk huis werden subtiel maar effectief verlicht door geavanceerde plekken. De spots werden onder het vrijdragende dak geplaatst, zodat ze op het eerste gezicht niet zichtbaar zijn en op subtiele wijze een bijzonder smaakvolle sfeer oproepen in het hele buitengebied.

Dubbel blijft beter

Dit moderne huis werd aan de buitenkant sfeervol verlicht. Onze experts vertrouwen op zowel plafond- als vloerspots, die de muren van onderaf verlichten. Dergelijke geïntegreerd in de grondspots hebben in vergelijking met conventionele koplampen het voordeel dat ze overdag nauwelijks zichtbaar zijn en geen obstakel vormen. Je kunt er dus gemakkelijk overheen lopen of rijden.

Bent u op zoek naar een architect?
Schrijf ons! We helpen u graag.

Ontvang gratis advies

Zeker is veilig

Het entreegebied moet bijzonder goed verlicht zijn, zodat u het huis ongevraagd en veilig binnen kunt komen, zelfs als het donker is. Ook zijn sleutelgat, huisnummer, mailbox en Co. veel eenvoudiger te vinden. Belangrijk bij het installeren van buitenverlichting: ze moeten zo worden geplaatst dat ze bewoners, bezoekers of voorbijgangers niet verblinden.

nis

Een andere manier om buitenmuren te verlichten, zijn muurnissen. Deze kunnen worden uitgerust met schijnwerpers of schijnwerpers, maar ook met lantaarns, stormlampen, kaarsen of andere lichtideeën, waardoor een bijzonder huiselijke, gastvrije sfeer wordt gecreëerd.

groente

Met een verfijnde buitenverlichting kunnen niet alleen wanden, maar ook planten prachtig worden geënsceneerd. Schijnwerpers op de grond verlichten de struiken en palmbomen in de voortuin en roepen tegelijkertijd een sfeervol spel van licht en schaduw op de façade op.

taai

Hier zien we hoe uitnodigend een verfijnde buitenverlichting kan zijn. Naast het zwembad baden planten en muren in een sfeervol licht. Belangrijk bij het kiezen van armaturen: ze moeten geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Modellen met beschermingsklasse IP 44 zijn overeenkomstig zwaar in termen van weersomstandigheden en andere externe invloeden.

stoplap

Deze foto toont een bijzonder creatieve manier van buitenverlichting. Aan de linker- en rechterkant van de muren werden tegels of stenen vervangen door een armatuur in hetzelfde formaat. Deze oplossing is even praktisch als esthetisch.

stappenplan

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan buitentrappen en trappen. Ze moeten altijd duidelijk zichtbaar zijn om het risico op ongelukken te voorkomen. Of je installeert een licht op de afzonderlijke treden, op de bovenste verdieping of - zoals in dit geval - op de muur die de trap begrenst.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

50 − 47 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map