Let op! Met welk materiaal je je keramische kookplaat kunt beschadigen

Fornuizen met keramische kookplaat zijn zeer veelzijdig. Voor hen kan kookgerei gemaakt van verschillende materialen worden gebruikt. Het is alleen belangrijk dat de bodem van het kookgerei plat is en zo is ontworpen dat het oppervlak van het fornuis niet door het materiaal wordt bekrast. Met hun gladde, stijlvolle oppervlak zijn ovens met keramische kookplaten bijzonder populair. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben een laag energieverbruik. Hoe verschillend de potten en pannen ook zijn met keramische ovens, er zijn enkele regels die moeten worden gevolgd en er zijn kookgerei dat beter of minder goed geschikt is. Vaak wordt erop gewezen dat op de keramische kookplaat, in tegenstelling tot de inductiekookplaat, elk gerecht geschikt is. De aanschaf van nieuwe potten is niet nodig bij het overschakelen van bijvoorbeeld een gasfornuis op een keramische kookplaat. Maar wie toch nieuw serviesgoed koopt, kan veel aandacht besteden aan de materiaalkeuze.

Structuur en eigenschappen van glaskeramiek

Glaskeramische platen overbrengen de warmte door warmtestraling, terwijl platen van staal of ijzer de warmte geleiden. de
Thermische geleidbaarheid is extreem laag bij glaskeramiek. Bij Ceran-kuddes
De verwarmingsenergie is bijna zonder warmteverlies naar het kookgerei
die als zeer energiezuinig worden beschouwd. Tegelijkertijd
Glaskeramiek extreem duurzaam. Zelfs temperatuurschokken tot 700
Celsius is bestand tegen glaskeramiek en niet te vergeten
de normale stress van het dagelijks leven in de keuken. Het materiaal dat
wordt gebruikt voor de keramische glasplaten, gemaakt door de
Ceramization van glazen. Dit glaskeramiek heeft eigenschappen die van glas zijn
en zelf geen keramiek bezitten. 

de
temperatuurbestendig, harde platen, de transparantie van glas
gebaseerd op de ontwikkeling van de ingenieurs van Schott.
Terwijl de atomen in het glas onregelmatig zijn gerangschikt en dus
absorberen en verstrooien zo weinig mogelijk licht. Zal glas echter wel met
kleine kristallen, je krijgt glas met kristallijne structuren zoals
Keramiek. Terwijl puur glas uitzet wanneer het wordt verwarmd, krimpt het
Keramiek van een lithiumaluminiumsilicaat. Glaskeramiek gaat zitten
dat is, samengesteld uit krimpende en expanderende componenten. de
Al het materiaal blijft daarom over een breed temperatuurbereik
stabiel en stabiel - en transparant.

Pannen en potten met aluminium

Glaskeramische kookplaten worden beschouwd als uiterst compatibel met een breed scala aan kookgerei. In feite is het ook mogelijk om met aluminium potten en pannen op de glaskeramische kookplaat te koken. Het is belangrijk dat de bodem van het kookgerei recht is en de diameter overeenkomt met de grootte van de kookplaat. Aan de andere kant, het bedrijf Schott adviseert tegen potten en pannen gemaakt van puur aluminium, omdat ze sporen achterlaten op de keramische kookoppervlakken. Aluminiumpotten, die in veel keukens te vinden zijn, bestaan ​​echter uit moderne materiaalcombinaties.

Bent u op zoek naar een architect?
Schrijf ons! We helpen u graag.

Ontvang gratis advies

Koper voor het keramische veld?

Net zo mooi als de koperen lampen hier zijn koperen potten, die schijnen op een warme toon. De thermische geleidbaarheid van koper is enorm. Maar potten met koper voeren de warmte niet alleen perfect, ze slaan het ook lang op. De vloeren van koperen potten zijn echter niet zo vlak als die van bijvoorbeeld platbodem roestvrijstalen potten. Een gewelfde vloer is bijvoorbeeld niet geschikt om op de keramische kookplaat te koken. Bollingen in koperen potten verdwijnen echter vaak bij verhitting. Schott wijst er ook op dat potten van puur koper op de keramische kookplaat, evenals potten van zuiver aluminium, blijvende sporen kunnen achterlaten. Dus als u nog geen koperpotten heeft of een fervent fan bent van koperen kookgerei, hoeft u niet per se puur koperwerk te kopen voor de keramische glaskachel. Een alternatief dat goed geschikt is voor keramische velden, zijn echter meerlagige potten met koper. Deze zijn bijvoorbeeld gemaakt van koper, aluminium en roestvrij staal en combineren optimaal de eigenschappen van de verschillende materialen. Dergelijke potten worden gekenmerkt door goede warmtegeleiding en goede warmteopslag en zijn vaak niet alleen verantwoordelijk voor keramische velden, maar ook voor inductiekoken. 

titanium

Titanium pannen en pannen bestaan ​​uit een gemengd oxide van aluminium en titanium als een sproeibekleding onder de antiaanbaklaag. Als ze zijn gemarkeerd met de informatie dat ze geschikt zijn voor de keramische kookplaat, kunnen deze potten en pannen ook worden gebruikt voor deze kachel. Het voordeel van dit kookgerei is dat het licht is en snel hoge temperaturen bereikt. Titanium kookgerei mag echter nooit meer dan drie minuten warm worden zonder inhoud. Bovendien is titaniumwerk meestal gecoat. Dit voorkomt het schroeien van voedsel en maakt het kookgerei eenvoudig schoon te maken. Krassen op de gevoelige coatings moeten echter koste wat het kost worden voorkomen. Voor zorg wordt het vaak aanbevolen om gecoate aluminium of titanium pannen te spoelen en eventuele resten te verwijderen met een zachte spons of doek. 

Roestvrij staal als een van de meest populaire materialen

Roestvrij staal is een van de meest populaire materialen voor kookgerei. Met een laag gewicht en eenvoudig te onderhouden, kunnen roestvrijstalen potten en pannen veel op de keramische kookplaat toveren. Roestvrijstalen potten en pannen zijn gemakkelijk te hanteren en geschikt voor alle warmtebronnen. Zodat kookgerei gemaakt van roestvrij staal zo lang mogelijk goed bewaard is gebleven, mag het niet worden gereinigd met krassend sponsen.

Smeedijzer voor keramische glaskachels

IJzeren pannen zijn altijd erg populair geweest. De trend is niet afgenomen sinds het bestaan ​​van keramische glaskachels. Met hun gladde vloeren zijn ze ideaal voor de krasgevoelige keramische velden en zijn ze ook geschikt voor inductiekookplaten. IJzerpannen, wat betreft gebakken aardappelen en vlees, kloppen qua smaak nauwelijks. Ze behoren echter tot de zwaargewichten onder de pannen en moeten worden gewogen voor de aankoop, vooral als het gaat om grotere exemplaren voor testen in de hand.

Welke materialen moet je vermijden

Gietijzeren potten en pannen zijn trendy. Het materiaal slaat de warmte perfect op en is ideaal voor stoven en braden.
Gietijzer is echter minder geschikt voor de keramische kookplaat, zoals de
Surface snel bekrast door de cast. Minder geschikt is ook
Kookgerei gemaakt van glaskeramiek, omdat dit de warmte slecht geleidt.
Belangrijk voor alle potten en pannen is dat deze voor het ophangen
op de keramische kookplaat zijn schoon en droog. Kleine stofkorrels of
Kleverige resten op het kookoppervlak kunnen krassen veroorzaken. ook
De potten mogen nooit over de Ceranfeld worden getrokken, maar altijd omhoog
en anders ergens anders worden aangetrokken. 

Wie niet
alleen op zoek naar het juiste kookgerei, maar ook daarna
is de juiste haard, kan je in onze tijdschrifttips krijgen. Daarnaast geven onze experts van huishoudelijke apparatuur waardevolle adviezen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

36 + = 44

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map