Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Θέρμανση των τοίχων με πολυστυρένιο από τα χέρια – λεπτομερείς οδηγίες

May 20
No comments yet

Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, μπορείτε να μάθετε πώς είναι πιο εύκολο και γρηγορότερο να ζεσταίνετε το σπίτι σας από έξω. Αναφέρεται λεπτομερώς σε όλα τα στάδια της εργασίας για θερμομόνωση, καθώς και συμβουλές για την επιλογή του σωστού υλικού. Συγκεκριμένα, θα εξετάσουμε πώς να κάνουμε τη μόνωση των τοίχων με πολυστυρένιο με το χέρι. Δεν θα κοστίσει πολύ, και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ απτό. Ας δούμε λεπτομερώς αυτή τη μέθοδο.

Πώς να φτιάξετε τοίχους με αφρό

Ετοιμάζουμε την επιφάνεια των τοίχων

Για να εξασφαλιστεί ότι η μόνωση έχει αποδειχθεί ότι είναι υψηλής ποιότητας και διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε μια ζεστή επιφάνεια. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά μεγάλη και θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να γίνει. Αλλά το αποτέλεσμα αξίζει την προσπάθεια και το χρόνο.

Εάν χτίζετε ένα νέο σπίτι, τότε κάποια πράγματα που δεν χρειάζεται να κάνετε.

# 1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε από τα εξωτερικά τοιχώματα τα πάντα που μπορούν να επηρεάσουν το έργο. Αυτά είναι αποχετεύσεις, σχάρες αερισμού, κλιματιστικά, λάμπες με προβολείς και καλώδια. Αν το τούβλο είναι αρκετά παλιό, τότε στην πρόσοψή του μπορεί να υπάρχουν διακοσμητικά αντικείμενα που σχηματίζουν γείσα και παράθυρα. Πρέπει να θυσιάσουν, χτυπώντας προσεκτικά.

# 2. Σε περίπτωση που υπάρχει σοβάς στους τοίχους, θα το ελέγξουμε για αντοχή - μια θαμπό επιφάνεια. Ελέγουμε όλες τις ανωμαλίες και τις πλαγιές με ένα αρτάκι, κανόνα ή κορδόνι επαρκούς μήκους. Όλα τα σφάλματα θα πρέπει να σημειώνονται με ένα ρηχό, έτσι ώστε να μην χάσετε οποιαδήποτε ελαττώματα. Κατά κανόνα, κατά τον έλεγχο, αποδεικνύεται ότι οι τοίχοι δεν είναι πολύ ιδανικοί. Δεν είναι μόνο πολύ αδύναμοι, αλλά ο γύψος εδώ και εκεί διατηρείται στην "ειλικρινή λέξη". Μην πάρετε για τη θέρμανση, ανακαλύπτοντας αυτές τις αδυναμίες. Αφαιρέστε πρώτα αυτά τα κομμάτια του γύψου και στη συνέχεια να δουλέψετε με μια σμίλη, να χτυπήσετε τα σκυρόδεμα και το περίσσεια κονιάματος ανάμεσα στα τούβλα.

# 3. Εάν η πρόσοψη ζωγραφίστηκε με λαδομπογιές, τότε δεν μπορεί να παραμείνει επάνω σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αποκόψετε το χρώμα. Λόγω των μειωμένων ιδιοτήτων πρόσφυσης της επιφάνειας. Λοιπόν, αλλά για το τι πρέπει να αφαιρεθεί χωρίς να αποτύχει μούχλα, λίπος και σκουριά, καθώς και σπρέι αλάτι, ίσως, ο καθένας ξέρει.

# 4. Εάν οι τοίχοι έχουν αρκετά μεγάλες ανωμαλίες και ρωγμές (περισσότερο από 2 χιλιοστά), τότε πρέπει να προετοιμαστούν. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα αστάρι βαθιάς διείσδυσης, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πινέλο που ονομάζεται maklovitsa. Θα κάνει αυτό το έργο γρηγορότερο και πιο ακριβές. Όταν το αστάρι στεγνώσει καλά, είναι δυνατό να εφαρμοστεί τσιμέντο shpaklevku για εξωτερική εργασία και ρωγμές γύψου.

# 5. Σε περίπτωση που οι ανωμαλίες είναι πολύ μεγάλες - περισσότερο από 1,5 εκατοστά - και πρώτα τις αλέθουμε. Και έπειτα βάζουμε τους φάρους στους οποίους βάζουμε τη σύνθεση του γύψου.

# 6. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με ένα αστάρι τούβλο μια φορά, από το κυψελοειδές σκυρόδεμα 2 φορές. Καλύψτε με μια μεγάλη βούρτσα ή κύλινδρο.

Μερικές φορές κάποιες από τις επικοινωνίες παραμένουν στην επιφάνεια του τοίχου, καλύπτοντάς τις με μια θερμάστρα. Προκειμένου να μην τους βλάψει, να φράξουν τους πείρους για να στερεώσουν το διογκωμένο πολυστυρένιο, πρέπει να καταρτίσουμε ένα λεπτομερές σχέδιο για τη θέση τους.

Διορθώνουμε το προφίλ εκκίνησης

Αφού μελετήσαμε το έργο, υπολογίζουμε τη θέση των κατώτερων ορίων των τοίχων, τα οποία πρέπει να μονωθούν με αφρό πολυστερίνης. Τώρα πάρτε το υδραυλικό επίπεδο, μετρώντας αυτό το όριο σε όλες τις εξωτερικές και εσωτερικές γωνίες του σπιτιού. Βγάζουμε το καλώδιο πάνω από αυτά τα σημεία. Αυτό είναι κατά μήκος αυτής της γραμμής και θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα προφίλ εκκίνησης, το οποίο θα κρατήσει την κάτω σειρά των πλακών θερμομονωτικού υλικού. Διαφορετικά, εφ 'όσον η κόλλα δεν στεγνώνει, οι πλάκες μπορούν να κινηθούν.

Το μέγεθος της πλάκας εκκίνησης επιλέγεται ανάλογα με το πλάτος του θερμικού μονωτή. Τον κολλάμε με έξι χιλιοστά νύχια, τοποθετώντας τα κάθε 30 ή 35 εκατοστά. Το στοιχείο ασφάλισης των πτερυγίων είναι τα καρφιά οδήγησης, στα οποία είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν ροδέλες. Οι αρμοί της πλάκας εκκίνησης στις γωνίες του σπιτιού κατασκευάζονται είτε με λοξή τομή είτε με γωνιακό συνδετήρα. Για να διασφαλιστεί ότι οι μεταβολές θερμοκρασίας δεν παραμορφώνουν τη δομή, τοποθετούμε πλαστικά στοιχεία σύνδεσης στα άκρα μεταξύ των προφίλ πλίνθων. ΓΤα επικαλυπτόμενα προφίλ δεν επιτρέπονται.

Έναρξη προφίλ
Για λόγους ασφαλείας, ελέγξουμε το επίπεδο στερέωσης του προφίλ εκκίνησης.

Συνδέουμε τον θερμαντήρα

Ζυμώνουμε την κόλλα

Ότι και η κόλλα δεν έχει πάψει και δεν έχει στεγνώσει, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε όλη την ώρα για ενάμισι και δυό. Έτσι, κάντε σωστά τη σωστή ποσότητα συγκολλητικού μίγματος. Για να γίνει αυτό, παίρνουμε ένα μεγάλο πλαστικό κουβά και ρίχνουμε νερό μέσα σε αυτό. Στη συνέχεια, βυθίστε αργά μέσα σε αυτό ένα συγκολλητικό υλικό. Για να μην λάβετε κομμάτια, τοποθετήστε τον ανάμικτη του ακροφυσίου, γυρίστε το σε μικρή ταχύτητα και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να μην υπάρχει μόνο ένα κομμάτι. Περιμένουμε 5 λεπτά για πρήξιμο κόλλας και στη συνέχεια για 2 λεπτά ενεργοποιούμε το τρυπάνι και το ανακατεύουμε. Αν μετά από λίγο η κόλλα είναι ελαφρώς πηκτωμένη, απλά πρέπει να το αναμίξετε ξανά, χωρίς να το προσθέσετε στο νερό της.

Τοποθετούμε την κόλλα σε πλάκες αφρού

Σύμφωνα με την τεχνολογία της μόνωσης των τοίχων με αφρώδες πλαστικό από το εξωτερικό, είναι δυνατό να εφαρμοστεί κόλλα στον θερμαντήρα με διάφορους τρόπους. Όλα εξαρτώνται από το πόσο λείες είναι οι τοίχοι στο σπίτι μας.

Μέθοδος 1 - Ισχύει όταν οι επιφανειακές κούνιες φτάνουν 1,5 εκατοστά. Σε αυτή την περίπτωση, εφαρμόζουμε το συγκολλητικό μίγμα σε όλες τις πλευρές της πλάκας αφρού, αποκλίνουσες από την άκρη κατά 2 εκατοστά. Το ίδιο πάχος (2 εκατοστά) πρέπει να είναι ένα στρώμα κόλλας. Για να διασφαλιστεί ότι οι πλάκες δεν υστερούν στο κεντρικό τμήμα της πλάκας, σε αυτό το σημείο (με επιφάνεια 0,5 τετραγωνικών μέτρων), οι φάρμες κόλλας με διάμετρο περίπου 10 εκατοστών τοποθετούνται ομοιόμορφα 5 έως 7 φορές.

Εφαρμογή κόλλας
Παράδειγμα εφαρμογής κόλλας.

Μέθοδος 2 - χρησιμοποιείται όταν η ανομοιομορφία των τοίχων είναι μικρότερη από 1 εκατοστό. Κατά μήκος της περιμέτρου των πλακών, καθώς και στο κεντρικό τμήμα τους, εφαρμόζουμε λωρίδες κόλλας με πλάτος από 3 έως 4 εκατοστά. Ως αποτέλεσμα, η συγκολλητική σύνθεση πρέπει να καλύπτει από το μισό έως το 60% της επιφάνειας. Όταν η θερμάστρα πιέζεται στον τοίχο, η κόλλα θα διανεμηθεί και θα πάρει όλο το χώρο.

Σημαντικό: Για να αποφύγετε την συμφόρηση του αέρα, μην κάνετε ποτέ την αυτοκόλλητη ταινία σταθερή. Θα πρέπει να μοιάζουν με μια διακεκομμένη γραμμή.

Μέθοδος 3 - ισχύει όταν οι τοίχοι είναι σχεδόν επίπεδοι και τα σφάλματα δεν υπερβαίνουν τα 5 χιλιοστά. Σε αυτή την περίπτωση, τραβήξτε τον εαυτό σας με μια ειδική τρυπητή σπάτουλα, εφαρμόζοντας την κόλλα σε ολόκληρη τη βάση των πινακίδων. Το μέγεθος των δοντιών της χτένας είναι εκατοστόμετρο ως εκατοστό.

Κανόνες για την τοποθέτηση της μόνωσης στους τοίχους

Μετά την εφαρμογή της κόλλας, δεν μπορείτε να καθυστερήσετε. Εντός 20 λεπτών όλες οι πλάκες πρέπει να κολληθούν στη θέση τους. Κατ 'αρχάς, εφαρμόστε τις πλάκες από διογκωμένο πολυστυρένιο, μετατοπίζοντας τις ελαφρώς μακριά από εκεί που χρειάζεται να κολληθούν. Αυτή η απόσταση πρέπει να είναι 2 έως 3 εκατοστά. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός οικοδομικού κανόνα ή ενός ημι-υαλοκαθαριστήρα, ο θερμαντήρας πιέζεται προς τα επόμενα ελάσματα. Η κόλλα, η οποία θα προεξέχει από το εσωτερικό του αφρού και στις γωνίες, πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως.

Κόβουμε το φύλλο
Εφαρμόστε το φύλλο με την μετατόπιση και πατήστε το στο επόμενο.

Η σωστή εγκατάσταση κάθε πλάκας αφρού ελέγχεται με ένα επίπεδο. Χρησιμοποιούμε επίσης καλώδια ελέγχου και κανόνες, καθορίζοντας όλες τις αποκλίσεις από το αεροπλάνο.

Επίπεδο ελέγχου
Κάθε φύλλο ελέγχεται από το επίπεδο.

Οι πλάκες πρέπει να τοποθετούνται σφιχτά, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 2 χιλιοστά το ένα από το άλλο. Εάν υπάρχουν κενά μεγαλύτερου πλάτους, πρέπει να σφραγιστούν. Για να γίνει αυτό, πάρτε είτε έναν αφρό κατασκευής, είτε μακριά και στενά κομμάτια αφρού. Η κόλλα στις ραφές δεν πρέπει να είναι και η διαφορά πάχους στις διασταυρώσεις επιτρέπεται να μην υπερβαίνει τα 3 χιλιοστά.

Σημαντικό: εάν μετακινήσετε τις πλάκες, ενώ η κόλλα δεν είναι κατεψυγμένη, τότε μπορούν να κολλήσουν άσχημα. Επομένως, όταν υπάρχει ανάγκη να διορθωθούν ορισμένα μειονεκτήματα, είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την πλάκα. Αφού αφαιρέσετε το συγκολλητικό στρώμα από αυτό, απλώστε τη φρέσκια κόλλα και βάλτε το φύλλο στη θέση του.

Κατά την εγκατάσταση της μόνωσης λειτουργούμε από κάτω προς τα πάνω, ξεκινώντας από το προφίλ σόλας. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη χαμηλότερη σειρά πιάτων, η οποία θα είναι αποφασιστική. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να τοποθετήσετε την πρώτη και την τελευταία πλάκα, και μεταξύ τους τραβήξτε το κορδόνι, τοποθετώντας το στην κορυφή των φύλλων. Σε αυτό το καλώδιο και αποκαλύψτε τις υπόλοιπες πλάκες αφρού. Η επόμενη σειρά είναι διατεταγμένη με μετατόπιση των αρθρώσεων. Πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά. Ωστόσο, είναι ακόμη καλύτερο να τοποθετήσετε σειρές μόνωσης σε μια κλιμακωτή σειρά, κάνοντας μια μετατόπιση στο μισό της πλάκας.

Μετατόπιση φύλλου
Οι αρθρώσεις του πλαστικού αφρού πρέπει να είναι κλειστές, γι 'αυτό αυτοί κόβονται με μια μετατόπιση.

Τοποθετώντας πλάκες, βλέπουμε προσεκτικά, καθώς οι αρμοί τους αντιστοιχούν σε ανοίγματα για παράθυρα και πόρτες. Είναι αδύνατο να περνούν κατά μήκος μιας κάθετης γραμμής με κλίσεις. Στην ιδανική περίπτωση, εάν η άρθρωση περνά είτε κάτω από το άνοιγμα είτε πάνω από αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η τεχνολογία της θερμομόνωσης των προσόψεων με αφρώδες πλαστικό προβλέπει ότι η ποσότητα της μετατόπισης πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά.

Υπάρχει επίσης μια τέτοια επιλογή: ο τοίχος είναι κατασκευασμένος από ένα υλικό, και στη συνέχεια ένα μέρος ενός άλλου υλικού που συνδέεται. Για παράδειγμα, συνδέονται τούβλο, OSB ή σκυρόδεμα αφρού. Η ένωση δύο γειτονικών πλακών μόνωσης πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 10 εκατοστών από τα όρια αυτών των υλικών. Και αν οι τοίχοι έχουν προεξοχές ή αυλακώσεις, οι οποίες πρέπει να είναι μονωμένες, τότε αυτά τα σημεία επικαλύπτουν τον θερμικό μονωτή επίσης όχι λιγότερο από 10 εκατοστά.

Στις γωνίες του σπιτιού, τόσο μέσα όσο και έξω, οι πλάκες ενώνονται με δόντια, δηλαδή με επίδεσμο. Προκειμένου να αποφευχθεί μια μακρά ραφή κατά μήκος της κατακόρυφης, η οποία προκαλεί ρωγμές, απαιτείται η θέρμανση του παρακείμενου τοίχου. Στις γωνίες και στις πλαγιές των αφρωδών πλακών τοποθετείται ένα αποθεματικό, το οποίο πρέπει να επιτρέπει την επίδεσμο. Μόλις αραιωθεί η κόλλα στη γωνία, πρέπει να αποκοπεί η αποκόλληση των υπερβολικών πλακών. Για να αφαιρέσετε προσεκτικά τον αφρό, πάρτε ένα λεπτό αρχείο με συχνές προεξοχές ή ένα μακρύ μαχαίρι. Η κοπή είναι απαραίτητη κάτω από ένα χάρακα ή ένα τετράγωνο από μέταλλο.

Φύλλο επίπλων
Στις γωνίες της πλάκας πρέπει να συνδεθούν μεταξύ τους.

Όταν θερμαίνουμε τις πλαγιές τοποθετούμε τα φύλλα μόνωσης πίσω στο παράθυρο και τις πόρτες. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε μια ταινία αφρού πολυουρεθάνης ή ένα παρακείμενο προφίλ. Εάν χρησιμοποιείται κασέτα, κολλάται απευθείας στο πλαίσιο της πόρτας. Όταν συνδέεται με ένα θερμαντήρα, συμπιέζεται, γίνεται λεπτότερο με περίπου το ένα τρίτο. Η θέρμανση του παραθύρου, που βρίσκεται στην πρόσοψη, δημιουργεί ένα θερμαντήρα στο πλαίσιο του κατά 2 εκατοστά, όχι λιγότερο. Προ-κολλημένη ταινία πολυουρεθάνης που ανοίγει ολόκληρο το παράθυρο.

Εάν υπάρχει ραφή παραμόρφωσης στον τοίχο στη θέση της μόνωσης, γίνεται διάκενο από 1 έως 1,2 εκατοστά. Σε αυτή την υποδοχή με μια δύναμη εισάγετε μια δέσμη από αφρώδες πολυαιθυλένιο, πιέζοντας το σε ένα τρίτο.

Οι πείροι στερεώνουν τον θερμαντήρα

Όταν η κόλλα στεγνώνει (συνήθως διαρκεί 3 ημέρες), μπορείτε να προχωρήσετε στην τελική στερέωση της μόνωσης. Για να γίνει αυτό, εφαρμόστε ελαστικούς πλαστικούς πείρους με ένα ευρύ διάτρητο καπέλο με τη μορφή ομπρέλας. Είναι στερεωμένα με μια καρφίτσα ή μια βιδωτή καρφίτσα. Τα νύχια μπορούν να είναι μεταλλικά ή πλαστικά. Για να αποφύγετε τις κρύες γέφυρες, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια παραλλαγή με πλαστικά νύχια. Το μήκος του πείρου καθορίζει το πάχος του θερμικού μονωτήρα και το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι τοίχοι. Ο πείρος πρέπει να εισχωρήσει σε σκυρόδεμα κατά 5 εκατοστά, σε τούβλο - 9 εκατοστά, και για κυψελοειδή μπλοκ - 12 εκατοστά.

Σημαντικό: οι πείροι που έχουν μεταλλικό πυρήνα στο εσωτερικό τους δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Αυτό είναι γεμάτο με την εμφάνιση κρύων γεφυρών.

Τοποθετούμε τους πείρους σε όλες τις γωνίες της πλάκας και επίσης στο κέντρο. Σε 1 τετραγωνικό μέτρο γίνεται από 6 έως 8 άγκυρες. Δίπλα στις πλαγιές των θυρών και των παραθύρων, στις γωνίες και κοντά στην πλίνθο των συνδετήρων θα χρειαστεί περισσότερο. Από τις άκρες των πλακών πρέπει να υποχωρήσουν κατά 20 εκατοστά. Πόσα πρόσθετα πρόσθετα πτερύγια πρέπει να ληφθούν και σε ποια απόσταση μεταξύ τους οι συνδέσεις τους εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Αυτό, ειδικότερα, το μέγεθος των φύλλων θερμικού μονωτή, το μέγεθος του σπιτιού, η δύναμη του ανέμου και η ποιότητα των πτερυγίων.

Πριν από τη χρήση των συνδετήρων, δημιουργήστε τρύπες γι 'αυτό χρησιμοποιώντας ένα διατρητικό εργαλείο.

Εμείς τρυπάνι
Το βάθος διάτρησης πρέπει να είναι 1 ή 1,5 εκατοστά μεγαλύτερο από το μήκος του πείρου.

Αφού καθαρίσετε τις τρύπες από τη σκόνη, μπλοκάρουμε τα καρφιά των αποστάτη με ένα ελαστικό σφυρί. Εάν δεν χρησιμοποιούνται καρφιά, αλλά καρφίτσες, στη συνέχεια βιδώστε τα με ένα κατσαβίδι. Τα καπέλα δεν πρέπει να κρεμαστούν έντονα πάνω στο επίπεδο του θερμαντήρα. Αυτή η απόσταση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα χιλιοστό.

Ίσως τα παρακάτω υλικά θα σας φανούν χρήσιμα:

  • Πώς να επιλέξετε ένα puncher - τα κριτήρια για την επιλογή ενός puncher για ένα σπίτι ή μόνιμη δουλειά.
  • Πώς να τρυπήσετε σκυρόδεμα, μέταλλο, κεραμίδι και ξύλο.

Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να παρατηρήσετε την κάθετοτητα των συνδετήρων στην επιφάνεια των τοίχων. Από καιρό σε καιρό, ελέγξουμε πόσο σταθεροί οι πείροι, προσπαθώντας προσεκτικά να τους αποκόψουν.

Τοποθετούμε το ενισχυτικό στρώμα

Εγκατάσταση βοηθητικού οπλισμού

Ότι δεν υπάρχουν ρωγμές, στις γωνίες των ανοιγμάτων των παραθύρων και των θυρών, αυτά τα κομμάτια θα πρέπει να είναι κολλημένα κομμάτια οπλισμού μεγέθους ματιών 20 έως 30 εκατοστά. Αυτό το ενισχυτικό πλέγμα τοποθετείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως το στρώμα βάσης για ενίσχυση.

Όταν οι προσόψεις θερμαίνονται με πλαστικό αφρού στο κάτω μέρος, μέχρι δύο μέτρα ύψος, πρέπει να τοποθετηθεί ένα πρόσθετο στρώμα ενισχυτικού πλέγματος. Θα προστατεύσει τον τοίχο από την καταστροφή.

Εγκατάσταση διάτρητων γωνιών

Για να ενισχυθούν οι γωνίες του σπιτιού, καθώς και οι πλαγιές και τα διακοσμητικά στοιχεία χρησιμοποιούν γωνίες με διατρήσεις. Είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή αλουμίνιο και στις άκρες έχουν προσαρτημένα κομμάτια ενισχυτικού πλέγματος. Για να σταθεροποιήσετε τις γωνίες, απλώνονται με κόλλα (συμπεριλαμβανομένου του πλέγματος) και στη συνέχεια πιέζονται με μια σπάτουλα στον θερμαντήρα. Προ-κοπή των γωνιών. Η κόλλα, η οποία θα προεξέχει μέσα από το πλέγμα και τις διατρήσεις, πρέπει να εξομαλυνθεί. Στις γωνίες τα προφίλ συνδέονται στενά μεταξύ τους, κόβοντας το πλέγμα και τα ράφια υπό γωνία 45 μοιρών.

Κόλληση γωνίας
Η κολλημένη γωνία.

Τοποθέτηση του κύριου ενισχυτικού στρώματος

Όταν το πρόσθετο στρώμα στεγνώνει και όλες οι γωνίες είναι σταθερά στερεωμένες, μπορείτε να στερεώσετε το κύριο στρώμα ενίσχυσης. Για αυτό, χρησιμοποιείται ένα ειδικό πλέγμα από φινίρισμα. Είναι αλκαλικό ανθεκτικό και δεν τεντώνει. Μία λωρίδα κατασκευασμένη από ένα τέτοιο πλέγμα πλάτους 5 cm μπορεί να αντέξει το φορτίο έως και 1,25 kilolewtons.

Για να κολλήσετε αυτό το πλέγμα και να προστατεύσετε τη θερμομόνωση, χρησιμοποιήστε μια ειδική λύση. Δεν έχει την ίδια σύνθεση με το μίγμα κόλλας, αλλά παρασκευάζεται περίπου με τον ίδιο τρόπο.

Πριν από την ενίσχυση, οι πλάκες από πολυστυρένιο θα πρέπει να τρίβονται. Αυτό θα εξομαλύνει τις ανωμαλίες στους χώρους σύνδεσης των πλακών του θερμαντήρα. Αλέστε τον αφρό με ένα τρίφτη και ένα μεγάλο γυαλόχαρτο. Στη συνέχεια, καθαρίστε καλά την επιφάνεια του θερμαντήρα και εφαρμόστε ένα στρώμα διαλύματος 2 χιλιοστών.

Το ενισχυτικό πλέγμα κόβεται σε κομμάτια, το μέγεθος του οποίου αντιστοιχεί στο ύψος του τοίχου. Το διάλυμα εφαρμόζεται στην επιφάνεια των τοιχωμάτων κάθετα με ένα στρώμα ίσο με το πλάτος του πλέγματος. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μισό ρούβλι ή τρίφτη από μέταλλο. Είναι βολικό να αφαιρεθεί η πλεονάζουσα κόλλα με μια μυστρί με γρατσουνιές για να σχηματιστούν αυλακώσεις. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε το πλέγμα στον τοίχο, το θερμαίνουμε στο διάλυμα και το συνθλίβουμε με ένα τρίφτη ή μια ομαλή σπάτουλα.

Τοποθετούμε το πλέγμα
Μετά την ισοπέδωση, το πλέγμα δεν πρέπει να είναι ορατό στην επιφάνεια.

Ομαδοποιούμε τα πλέγματα τακτοποιημένα, από τη μέση έως τις άκρες. Διανέμουμε υπερβολική κόλλα στο επίπεδο του τοίχου.

Είναι σημαντικό: δεν σφίγγουμε πολύ το δίχτυ, δεν πιέζουμε τη θερμομόνωση. Η θέση του είναι στη μέση ανάμεσα στον τοίχο και τον θερμαντήρα.

Μόλις το πλέγμα συγκολλάται χωρίς να περιμένει για την ξήρανση του διαλύματος και προκαλεί ένα στρώμα αυτής, αλλά αφήνουν ένα ελεύθερο πάχους χείλους 10 cm τόσο μεγάλη όσο εκείνη της προηγούμενης ένα -. 2 mm. Στην ελεύθερη άκρη πλάτους 10 εκατοστών επικάλυψη της δεύτερης λωρίδας πλέγματος. Το ανώτερο στρώμα του κονιάματος πρέπει να καλύπτει πλήρως το πλέγμα, δεν πρέπει να κοιτάζει έξω από κάτω από αυτό. Μετά από αυτό, όλες οι παραπάνω ενέργειες επαναλαμβάνονται με τη δεύτερη λωρίδα του πλέγματος. Οι λωρίδες πρέπει να επικαλύπτονται μεταξύ τους κατά 10 εκατοστά.

Περιμένουμε αύριο και το πρωί μπορούμε ήδη να σφραγίσουμε το πληρωτικό με ανομοιομορφία. Είναι εντάξει ότι δεν έχει στεγνώσει εντελώς. Αλλά αν οι ανωμαλίες είναι αρκετά μεγάλες, θα πρέπει να περιμένετε για το στέγνωμα, και στη συνέχεια να εφαρμόσετε ένα στρώμα κόλλας.

Χρήσιμες συμβουλές για τη θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων με αφρό πολυστερίνης

# 1. Θυμηθείτε ότι η μόνωση των τοίχων από το εξωτερικό με το αφρώδες πλαστικό θα πρέπει να γίνεται σε θετική θερμοκρασία, τουλάχιστον 5 μοίρες και όχι πάνω από 25 μοίρες. Η υγρασία μπορεί να φτάσει το 80%. Μην εκθέτετε τον θερμαντήρα στην ηλιακή ακτινοβολία και αφήστε τον στη βροχή και στον άνεμο. Αυτό ισχύει για όλα τα στάδια της εργασίας.

# 2. Με τη βοήθεια ενός ανθεκτικού ικριώματος ή σκαλωσιάς θα πρέπει να είναι δυνατή η πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέρος του τοίχου, καθώς και στις πλευρικές επιφάνειες. Για να είναι βολικό για εργασία, τα δάση τοποθετούνται σε απόσταση 20 ή 30 εκατοστών από τους τοίχους.

# 3. Με το φιλμ πολυαιθυλενίου κλείνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα, στερεώνοντάς το με τη βοήθεια ταινιών βαφής. Επίσης, πρέπει να κλείσετε τις αγκύλες, τις επικοινωνίες που εκτελούνται εκτός του κτιρίου. Η τυφλή περιοχή και η βεράντα προστατεύονται από χαρτόνι ή από την ίδια μεμβράνη. Αφού ολοκληρωθεί η εργασία βαφής, αφαιρέστε την αυτοκόλλητη ταινία.

# 4. Εάν η αφρώδης πλαστική μόνωση στον τοίχο ήταν μακρά χωρίς ενίσχυση, θα γίνει κίτρινη και θα αρχίσει να "σκόνη". Αυτή η κίτρινη κηλίδα πρέπει να καθαριστεί με γυαλόχαρτο.

# 5. Εάν η εμπειρία δεν αρκεί, ξεκινήστε να εργάζεστε στον τοίχο που είναι λιγότερο αισθητή. Ή μπορείτε να αρχίσετε να μονώνετε την απλούστερη επιφάνεια. Σταδιακά, η τεχνολογία θα αναπτυχθεί.

# 6. Σε περίπτωση που η μόνωση πρέπει να ανασταλεί για το χειμώνα, να προβλεφθεί η τοποθέτηση ενισχυτικών στρωμάτων. Τα παραπέτα και οι κλίνες θα κλειστούν με ασφάλεια αν εγκαταστήσετε ειδικά προστατευτικά στοιχεία από μέταλλο. Μην ξεχνάτε την απότομη παραμόρφωση του παραθύρου.

# 7. Κατά το σχεδιασμό του έργου, προσπαθήστε να κάνετε όλα τα "βρεγμένα" στάδια της εργασίας σε ένα τοίχο συνεχή. Ειδικά αφορά την ενίσχυση και το φινίρισμα.

Για αυτή τη μέθοδο θερμομόνωσης πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο κατάλληλα υλικά. Είναι απαραίτητο να ληφθεί διογκωμένη πολυστερίνη, η οποία έχει πυκνότητα τουλάχιστον 25 κιλών ανά κυβικό μέτρο. Ποτέ μην κολλάτε, ούτε το πλέγμα για ενίσχυση με κόλλα πλακιδίων. Χρησιμοποιήστε μόνο ειδικές λύσεις και στη συνέχεια η μόνωση των εξωτερικών τοίχων με αφρό πολυστερίνης θα διαρκέσει πολύ καιρό θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βίντεο: Θέρμανση των τοίχων με πλαστικό αφρού

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − 51 =