Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Πώς να επιλέξετε μια γεννήτρια για το σπίτι: επιλογή των βέλτιστων παραμέτρων εξοπλισμού

May 20
No comments yet

Η χρήση stand-alone γεννήτριες διαδεδομένη πρακτική - σε γενικές γραμμές, είναι αρκετά απλό συσκευές και απόκτησή τους δεν είναι ένα πρόβλημα. Οξύτερο πρόβλημα, μια γεννήτρια για να επιλέξετε για το σπίτι ή τον κήπο σας, όπως σωστά επιλεγμένα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού στην καλύτερη περίπτωση θα συνεπάγεται υπερβολικό υψηλό κόστος λειτουργίας του, και στη χειρότερη περίπτωση - αδυναμία να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και συστηματική κατανομή της υπερφόρτωσης.

Πώς να επιλέξετε μια αυτόνομη γεννήτρια για το σπίτι σας

Τύποι ανεξάρτητων κινητήρων γεννήτριας

Οι μηχανές εσωτερικής καύσης χωρίζονται κατά κύριο λόγο σε δύο και τετράχρονους κινητήρες. Η κύρια διαφορά για τον χρήστη είναι αυτό της «σίτισης» η δίχρονους θα πρέπει να τον μαγειρέψουν ένα μίγμα καυσίμου και λαδιού, και σε τέσσερα απλά χύστε βενζίνης (ή ντίζελ) - λάδι του κινητήρα επίσης καταναλώνει, αλλά χύνεται αυτό χωριστά και να μην πεταχτούν έξω με τα καυσαέρια.

Το μερίδιο των δίχρονων γεννητριών είναι γεννήτριες χαμηλής ισχύος - 1-5 kW, και σε σπάνιες περιπτώσεις μέχρι 10.

Γεννήτρια με δίχρονη μηχανή

Αυτό μπορεί να είναι αρκετό για ανεξάρτητη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι χωρίς πολλές ηλεκτρικές συσκευές, γι 'αυτό είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ένα δίχρονο κινητήρα κατά την επιλογή, αν και σε γενικές γραμμές για να τροφοδοτήσει το πλεονέκτημα της έδρας του και να κοιτάξουμε λίγο ζοφερή επιλογή πέφτει πιο συχνά στο τετράχρονου.

Το επόμενο στοιχείο είναι ο τύπος καυσίμου που χρησιμοποιείται από τον κινητήρα - βενζίνη, ντίζελ ή αέριο. Ταυτόχρονα, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι βενζινοκινητήρες μετατρέπονται σε εργασίες αερίου, έτσι ώστε να είναι δυνατή η εναλλαγή μεταξύ αυτών των τύπων καυσίμων.

Αυτόνομες γεννήτριες με βενζινοκινητήρα

Οι βενζινοκινητήρες είναι μακράν οι πιο συνηθισμένοι στις γεννήτριες των νοικοκυριών, καθώς διαθέτουν ορισμένα πλεονεκτήματα που δεν είναι πολύ κρίσιμα για τις ανεπάρκειες οικιακής χρήσης. Πρώτα απ 'όλα, αυτή η τιμή, η οποία είναι 2-3 φορές χαμηλότερη από ένα αναλογικό ντίζελ με παρόμοια χαρακτηριστικά. Έπειτα έρχεται η ικανότητα χωρίς πολύ μεγάλη δυσκολία να τρέξει στον παγετό στους 20 ° C, και μερικές φορές ακόμα υψηλότερη. Τέλος, ο ήχος των κινητήρων αυτών είναι πιο ήσυχος από τους κινητήρες ντίζελ και ο ίδιος ο κινητήρας μπορεί να λειτουργήσει με ελάχιστες στροφές (το ντίζελ χρειάζεται ελάχιστο φορτίο, τουλάχιστον το 40% της ονομαστικής τιμής).

Έτσι, ένα βενζίνης μειονεκτήματα περιλαμβάνουν μόνο ένα σχετικά μικρό δυναμικό κινητήρα (μέσα σε 4-5 χιλιάδες ώρες.) Και το κατώτερο όριο της μέγιστης ισχύος γεννήτριας (15 kW) - θεωρητικά δυνατό να δημιουργήσουν και πιο ισχυρή, αλλά είναι οικονομικά συμφέρουσα η χρήση ενός κινητήρα ντίζελ.

Γεννήτρια βενζίνης

Αυτόνομες γεννήτριες που λειτουργούν με αέριο

Η χρήση του αερίου ελαττώνει κάπως το στοιχείο κατανάλωσης καυσίμου και γενικά αυξάνει τη μακροζωία των βενζινοκινητήρων, δεδομένου ότι τα προϊόντα καύσης είναι πολύ λιγότερα αιθάλης. Εάν το κύριο αέριο είναι κατάλληλο για το σπίτι, τότε αυτό είναι σχεδόν μια ιδανική επιλογή, επειδή το αέριο κόβεται πολύ λιγότερο συχνά από την ηλεκτρική ενέργεια.

Γεννήτρια αερίου

Αυτόνομοι Γεννήτριες Ντίζελ

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης Diesel είναι ακριβότεροι στην παραγωγή και βαρύτεροι, αλλά πιο οικονομικοί και ανθεκτικοί, γι 'αυτό και χρησιμοποιούνται για αυτόνομους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής υψηλής ισχύος ή όταν απαιτούνται υψηλότερη απόδοση και αξιοπιστία. Αυτές οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν είναι απαραίτητο να παρέχονται ισχυροί καταναλωτές ρεύματος σε λειτουργία συνεχούς ροής ή απλά συνεχούς λειτουργίας.

Γεννήτρια ντίζελ

Πώς να προσδιορίσετε τον τύπο της γεννήτριας

Το δεύτερο όνομα αυτού του μέρους της γεννήτριας είναι ένας εναλλάκτης. Είναι άμεσα υπεύθυνος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μετατρέποντας τη μηχανική ενέργεια περιστροφής του άξονα του κινητήρα σε ηλεκτρική ενέργεια.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι γεννητριών, οι οποίοι πήραν το όνομά τους από τους αντίστοιχους τύπους ηλεκτρικών κινητήρων, που λαμβάνονται για τη βάση τους - σύγχρονοι και ασύγχρονοι. Αν δεν πάτε σε τεχνικές λεπτομέρειες, τότε ουσιαστικά για τον μέσο χρήστη, η διαφορά θα είναι η απλότητα της συντήρησης και η ποιότητα (σταθερότητα) της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ασύγχρονη γεννήτρια

Όσον αφορά την απλότητα της υπηρεσίας, οι ασύγχρονοι γεννήτριες αρχικά οδήγησαν αναμφισβήτητα, επειδή ο ρότορας τους βραχυκυκλώνεται, δηλ. δεν έχει πρόσθετη περιέλιξη. Αυτό σημαίνει ότι το εσωτερικό μέρος της ασύγχρονης συσκευής δεν χρειάζεται να ψύχεται περαιτέρω - για να δημιουργηθούν πρόσθετες οπές εξαερισμού στον στάτορα, μέσω των οποίων εισέρχεται επίσης σκόνη και υγρασία. Η μόνη συντήρηση που θα μπορούσε τελικά να χρειαστεί είναι να αντικατασταθούν τα έδρανα ή απλώς να γεμιστούν με γράσο. Επίσης σε συνάθροιες ασύγχρονων γεννητριών είναι δυνατή η καταγραφή της «φιλίας» με έναν τρόπο βραχυκυκλώματος (δείχνουν καλύτερα στην εργασία με συσκευές συγκόλλησης).

Ασύγχρονη γεννήτρια

Σύγχρονη γεννήτρια

Ότι πριν από την ποιότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται, εκεί φαίνεται καλύτερα ίδιοι σύγχρονες γεννήτριες - έχουν μια πολύ μικρότερη εξάρτηση της τάσης εξόδου από την ταχύτητα του κινητήρα (το γ είναι ένας γραμμικός επαγωγή, σύγχρονη, και να δώσει μια προκαθορισμένη τάση, ακόμη και όταν μερικές αποκλίσεις). Επίσης, σύγχρονες γεννήτριες είναι πολύ καλύτερα δείξει τον εαυτό τους σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο φορτίο και χωρίς συνέπειες να αντέξει τα βραχυπρόθεσμα υπερφόρτωση (για την επαγωγή σε αυτή την περίπτωση, υψηλού κινδύνου απομαγνητίζω την άγκυρα).

Σύγχρονη γεννήτρια

Ως αποτέλεσμα, τα ασύγχρονα μηχανήματα παρουσιάζουν τα καλύτερα αποτελέσματα μόνο αν χρησιμοποιούνται για εργασίες συγκόλλησης. Αν χρειαστεί να επιλέξετε μια γεννήτρια για μια θερινή κατοικία ή ένα σπίτι, στις περισσότερες περιπτώσεις ο σύγχρονος τύπος της γεννήτριας είναι προτιμότερος, παρόλο που είναι απαραίτητο να αντικαθιστάτε περιοδικά τις βούρτσες και ένα υψηλότερο συνολικό κόστος. Μια πρόσθετη κάρτα ατού είναι η εμφάνιση συγχρονισμένων γεννητριών χωρίς ψήκτρες με βραχυκυκλωμένο δρομέα, που μετατοπίζει σταδιακά τα ασύγχρονα μοντέλα.

Εάν είναι απαραίτητο, πρέπει να δώσετε προσοχή στις γεννήτριες με κύκλωμα αναστροφέα για τη δημιουργία τάσης. Σε τέτοιες συσκευές, το παραγόμενο ρεύμα διορθώνεται, διέρχεται μέσω του σταθεροποιητή, και στη συνέχεια μετατρέπεται πίσω στο μεταβλητό. Ως αποτέλεσμα, το σφάλμα της τάσης εξόδου είναι μόνο 1% της ονομαστικής τιμής, ενώ σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα είναι της τάξης του 5%.

Αυτόνομα συστήματα εκκίνησης της γεννήτριας

Βασικά, χρησιμοποιούνται μόνο δύο συστήματα εκκίνησης γεννήτριας - χειροκίνητα και αυτόματα. Ο εκκινητής του πρώτου από αυτούς ενεργοποιείται από ένα καλώδιο, το οποίο πρέπει να τραβηχτεί με το χέρι, μόνο πρώτα πρέπει να ενεργοποιήσετε την τροφοδοσία αποσυνδέοντας την κύρια γραμμή και στη συνέχεια ξεκινήσετε τον κινητήρα.

Η αυτόματη εκκίνηση πραγματοποιείται μέσω ενός αρκετά περίπλοκου συστήματος, διότι εκτός από την άμεση χαλάρωση του εκκινητή, πρέπει να εκτελέσετε μια σειρά πρόσθετων ενεργειών:

  • Παρακολούθηση της παρουσίας τάσης στο κύριο δίκτυο. Όταν εξαφανιστεί, δίνεται μια εντολή για την ενεργοποίηση της γεννήτριας.
  • Μετατρέποντας την ισχύ του σπιτιού από την κύρια γραμμή στη γεννήτρια, έτσι ώστε όταν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια, δεν υπάρχουν αντίθετα ρεύματα τα οποία είναι εγγυημένα να καίγουν την περιέλιξη.
  • Κάθε οδηγός γνωρίζει ότι πρέπει να ξεκινήσει ένας κρύος κινητήρας με ένα αποσβεστήρα κλειστού αέρα. Εάν η γεννήτρια λειτουργεί αυτόνομα, τότε χρειάζεστε ένα μπλοκ που κλείνει το πτερύγιο πριν την εκκίνηση και ανοίγει μετά από το ζέσταμα του κινητήρα.
  • Εκκίνηση του εκκινητή.
  • Όταν εμφανιστεί η τάση στην κύρια γραμμή, ο κινητήρας της γεννήτριας σβήνει και η ισχύς του σπιτιού σβήνει.

Γεννήτρια με αυτόματη εκκίνηση

Ως αποτέλεσμα - εάν χρειάζεστε μια γεννήτρια ικανή για πλήρη αυτόνομη εργασία, τότε πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με αυτόματο σύστημα εκκίνησης. Το σύστημα εκτόξευσης μπορεί να αποτελέσει ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι του κόστους του συνόλου του εξοπλισμού.

Πρόσθετα στοιχεία

Συνήθως, όλος ο πρόσθετος εξοπλισμός σχεδιάζεται για να αυξήσει την ασφάλεια και την ευκολία εργασίας με τη γεννήτρια. Μέρος αυτού μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και κατά την κατασκευή της συσκευής ή να προστεθεί στο κατάστημα (μερικές φορές κατέχεται μετοχές), και τα υπόλοιπα μπορούν να αγοραστούν κατά βούληση.

Πρώτα από όλα, πρόκειται για συσκευές ασφαλείας - ασφάλειες και διακόπτες κυκλώματος, οι οποίοι μετά την απενεργοποίηση μπορούν να επανενεργοποιηθούν σε χειροκίνητο ή αυτόματο τρόπο (ανάλογα με την κατηγορία γεννήτριας).

Αισθητήρας πτώσης - ακόμη και από το εργοστάσιο είναι εγκατεστημένο στις περισσότερες γεννήτριες, εκτός από τις μικρότερες στην ισχύ (επίσης δεν χρειάζονται για δίχρονες μηχανές).

Δείκτες - λαμπτήρα, διακόπτης ή LED. Δείξτε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της στάθμης λαδιού, σηματοδοτήστε την εμφάνιση υπερφόρτωσης ή απλά εμφανίστε την τρέχουσα κατάσταση λειτουργίας.

Μετρητής ωρών λειτουργίας - διευκολύνει σοβαρά τον έλεγχο του χρόνου, ο οποίος παραμένει μέχρι την επόμενη μεγάλη γενική επισκευή ή απλά τη συντήρηση του κινητήρα. Συχνά υπάρχει στη συναρμολόγηση του εργοστασίου.

Βολτόμετρο - χρήσιμο όταν συνδέετε ένα μεγάλο φορτίο - δείχνει αν η γεννήτρια αρχίζει να λειτουργεί εσφαλμένα. Θεωρείται απαραίτητη λεπτομέρεια, αλλά μπορεί ακόμη να απουσιάζει στις συσκευές χαμηλής ισχύος - αυτό είναι συχνά το λάθος εξέχοντων κατασκευαστών, σαν να υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη στα προϊόντα τους.

Δεξαμενή καυσίμου με ένδειξη στάθμης καυσίμου και κρουνό αποστράγγισης. Πόσο χρειάζονται οι δύο τελευταίες λεπτομέρειες, το καθένα λύνει για τον εαυτό του, αλλά η δεξαμενή στο σύνολό της καθορίζει πόσο χρόνο μπορεί να λειτουργήσει η γεννήτρια χωρίς ανεφοδιασμό. Εάν πρόκειται για συσκευή τύπου πλαισίου, τότε γενικά προσπαθεί να τοποθετήσει μια δεξαμενή για ολόκληρο το μήκος του πλαισίου. Ακόμα, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη ότι επειδή οι βενζινοκίνητες συσκευές χρειάζονται συχνά διακοπές στη λειτουργία τους, μπορεί να επιλεγεί ο αντίστοιχος όγκος της δεξαμενής - εάν το καύσιμο τελειώσει, τότε είναι απαραίτητο να δοθεί η ανάπαυση στη γεννήτρια.

Υποδοχές - μονοφασική και τριφασική. Η παρουσία τους δεν ρυθμίζεται από τίποτα και εξαρτάται εντελώς από τον κατασκευαστή. Μπορεί να είναι μια επιλογή όταν υπάρχει ένα κοινό και δύναμη εξόδου - αν δεν υπάρχει εμπειρία για να τους διαφοροποιήσει «με το μάτι», είναι καλύτερα να μελετήσει τη γεννήτρια τεκμηρίωση, η οποία πρέπει να καθορίζονται σε μια πρίζα που μπορούν να συνδεθούν.

Συμπέρασμα 12 Volt - για τα οποία κατασκευάζονται ακροδέκτες σύσφιξης, υποδοχή ή ξεχωριστή έξοδος. Σύμφωνα με τους χρήστες, η συχνότερη παρουσία ενός τέτοιου συμπεράσματος ευνοεί τους αυτοκινητιστές, καθώς είναι βολικό να επαναφορτιστούν οι μπαταρίες. Για άλλους σκοπούς, είναι προτιμότερο να μην το χρησιμοποιήσετε, επειδή οι συσκευές που απαιτούν 12 βολτ τροφοδοσίας είναι συνήθως ευαίσθητες και δεν συνδέονται άμεσα με τη γεννήτρια.

Γεννήτρια πίνακα οργάνων

Αριθμός φάσεων της γεννήτριας

Είναι πολύ εύκολο να κάνετε μια επιλογή μεταξύ μονοφασικής και τριφασικής γεννήτριας - εάν θέλετε να συνδέσετε τριφασικούς καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, τότε επιλέξτε την κατάλληλη συσκευή και παρουσία μονοφασικών συσκευών - μονοφασική γεννήτρια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις επιχειρείται εγκατάσταση ενός μονοφασικού δικτύου για την εγκατάσταση μιας τριφασικής γεννήτριας, η οποία καθοδηγείται από την εκτίμηση ότι είναι δυνατή η «διάσπαση» των φάσεων κατά μήκος διαφορετικών γραμμών. Έτσι, είναι πραγματικά δυνατό να το κάνουμε, αλλά μόνο με μια σημαντική προϋπόθεση - αν σε κάθε φάση υπάρχει ένα "σχεδόν ίσο" φορτίο - η διαφορά ισχύος δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέγιστο 30%. Αυτό σημαίνει ότι εάν δύο φάσεις της γεννήτριας για 15 kW δεν είναι κατειλημμένες, τότε το τρίτο μπορεί να περιλαμβάνει μέγιστο 5 kW. Σε αυτή την περίπτωση, η ίδια η γεννήτρια δεν θα λειτουργήσει στην ονομαστική λειτουργία και με το χρόνο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αποτύχει.

Σε μια ιδιωτική κατοικία για να επιτευχθεί ομοιόμορφη κατανομή του φορτίου είναι σχεδόν αδύνατη, οπότε αν ο μεγάλος αριθμός των συσκευών μονοφασικό, και ένα ή δύο - τρεις φάση, είναι απαραίτητο είτε να αγοράσετε επιπλέον γεννήτρια ή να αλλάξουν οι ίδιοι συσκευές για μονοφασικές ή δεν χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές όταν η δύναμη στο σπίτι εξυπηρετείται από γεννήτρια.

Επιλογή ισχύος γεννήτριας

Ένας μη άμεσα ενημερωμένος χρήστης μπορεί να σκεφτεί ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες στον τρόπο επιλογής μιας γεννήτριας βενζίνης για μια dacha από την άποψη της χωρητικότητας. Αυτό είναι ένα απλό μαθηματικό καθήκον - αν η γεννήτρια δείξει ότι μπορεί να δώσει, για παράδειγμα, 10 κιλοβάτ, τότε ταυτόχρονα είναι δυνατόν να κρεμάσει τέτοια συνολική ισχύ σε αυτήν. Κάποιοι μπορεί ακόμη να θεωρούν ότι η γεννήτρια χρειάζεται κάποιο "περιθώριο ασφαλείας", απομακρύνεται από τη μέγιστη ισχύ του 20-30% και πιστεύει ότι όλα υπολογίζονται σωστά. Στην πράξη, όλα είναι κάπως πιο περίπλοκα και για έναν ακριβή υπολογισμό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ένας επιπλέον αριθμός αποχρώσεων.

Αποθέματα ισχύος

Πολύ περίεργα, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν αυτή τη στοιχειώδη αλήθεια ή απλά προσπαθούν να σώσουν την επιλογή μιας ισχυρότερης γεννήτριας για να παράσχουν το ίδιο αποθεματικό ισχύος 20-30%. Ως αποτέλεσμα, η γεννήτρια μπορεί να λειτουργήσει σε φθορά, η οποία μειώνει δραματικά τον πόρο της λειτουργίας της.

Επίσης μια δυσάρεστη έκπληξη μπορεί να πεταχτεί από μια ασύγχρονη γεννήτρια, η οποία, αν και είναι ανθεκτική στα ρεύματα βραχυκυκλώματος, είναι εξαιρετικά ευαίσθητη σε υπερφόρτωση, ακόμα και βραχυπρόθεσμες. Το γεγονός ότι η εκτόξευση και η λειτουργία του της υπολειμματικής μαγνητικού πεδίου παρέχει μία άγκυρα - μετά τη διακοπή του ρότορα γεννήτριας διατηρεί ένα ορισμένο μαγνήτιση, η οποία είναι αρκετή για να επάγει μία ηλεκτρεγερτική δύναμη στις περιελίξεις στάτη του επόμενου μίζας. Σε στιγμές μέγιστης υπερφόρτωσης, το μαγνητικό πεδίο του οπλισμού απλώς εξαφανίζεται και η γεννήτρια σταματά να παράγει ρεύμα, αν και ο κινητήρας συνεχίζει να περιστρέφεται. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να μαγνητιστεί ο ρότορας - παρόλο που αυτή είναι μια απλή διαδικασία, αλλά η ανάγκη για επανάληψή της σε περιόδους υπερφορτώσεων προς το χρήστη είναι αρκετά δυσάρεστη.

Επίσης, το αποθεματικό ισχύος είναι απαραίτητο για την τροφοδοσία ηλεκτρικών συσκευών με ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι χρειάζονται ρεύμα 2-3 φορές υψηλότερο από την ονομαστική τιμή για εκκίνηση.

Ενεργή και αέργου ισχύος (volt-amperes και συντελεστές)

Το απλούστερο παράδειγμα, όταν μπορεί να φαίνεται ότι η γεννήτρια είναι ελαττωματικό, συμβαίνει στην περίπτωση μη υπολογιζόμενης αντίστασης ισχύος ηλεκτρικού εξοπλισμού. Με απλά λόγια, μπορεί να ονομαστεί ένα παρασιτικό φαινόμενο, όταν μέρος της ενέργειας δεν δαπανάται για το έργο της ηλεκτρικής συσκευής, αλλά για απώλειες (παραγωγή θερμότητας κλπ.).

Χωρίς να βυθίζεται μέσα στο λαβύρινθο του ηλεκτρολόγου μηχανικού, ο μέσος χρήστης χρειάζεται να ξέρετε για να εκτελέσει το σωστό υπολογισμό που οποιαδήποτε συσκευή, η οποία έχει έναν ηλεκτροκινητήρα, έχει μια αντιδραστική δύναμη - σε περιελίξεις του υπάρχει μια μετατόπιση φάσης, και υπάρχουν πρόσθετες απώλειες ισχύος. Ως εκ τούτου, η ισχύς καθορίζεται από το προϊόν του ρεύματος και της τάσης σε σχέση με το συντελεστή ισχύος (cos φ), η οποία για κάθε συσκευή και ένα μπορεί να ποικίλει από 0,3 έως 1 (οι υψηλότερες, η μείον των ζημιών).

Το ίδιο ισχύει και για την ίδια την γεννήτρια - αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για ηλεκτροκινητήρα, έχει τον δικό της συντελεστή, ο οποίος είναι συνήθως 0,8 (αν και μπορεί να υπάρχουν και άλλες τιμές). Αυτό σημαίνει, εάν η γεννήτρια περιέχει 15 kW, είναι ένα ενεργό συστατικό, καθώς και όταν συνδέετε αντιδραστικό φορτίο θα πρέπει να λάβει υπόψη την αναλογία και στο τέλος θα γυρίσει 15 * 0.8 = 12 kW (πολλαπλασιασμό και διαίρεση δεν είναι ένας παράγοντας, παράγεται ως γεννήτρια το ρεύμα παράγεται) και αυτό χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι συντελεστές των ηλεκτροκίνητων ηλεκτρικών συσκευών.

Η πραγματική ισχύς των ηλεκτρικών συσκευών υπολογίζεται επίσης. Για παράδειγμα, υπάρχει μια ηλεκτρική σκούπα με ονομαστική ισχύ 1000 W και συντελεστή 0,6. Σε αυτή την περίπτωση, η γεννήτρια δεν θα λάβει 1 kW από τη γεννήτρια, αλλά 1000 / 0,6 έως 1,7 VA (Volt-Ampere). Αυτές οι υπολογισμοί πρέπει να πραγματοποιηθεί, αν οι παραγωγοί αρχικά καθορισμένη δύναμη αντί για το συνηθισμένο kW ανά βολτ-αμπέρ, αλλά αν ένα κομμάτι του εξοπλισμού που σημειώνονται κιλοβάτ και ένα volt-αμπέρ, στη συνέχεια πρακτική στη μετάφραση μεταξύ των συστημάτων μέτρησης έχουν.

Ως αποτέλεσμα - όχι εάν ο εξοπλισμός είναι οι ακριβείς τιμές που ορίζονται με τη μορφή και το συντελεστή Volt-Ampere Cos φ, ο ευκολότερος τρόπος για ηλεκτρική ενέργεια από τους κινητήρες να προσθέσει 50% στην τιμή που χρησιμοποιείται στους υπολογισμούς.

Χωρητικό φορτίο

Με την έννοια του χωρητικού φορτίου, επαγγελματίες φωτογράφοι συχνά αντιμετωπίζουν - μπορούν να χρησιμοποιήσουν συσκευές φωτισμού με βάση λαμπτήρες εκκένωσης ή παρόμοια.

Η ίδια η φύση της απόκτησης μιας χωρητικής συνιστώσας του ηλεκτρικού ρεύματος περιλαμβάνει τη χρήση μιας ασύγχρονης γεννήτριας, καθώς παράγει μια τάση με ένα "μαλακό" τρόπο - το πεδίο του στάτορα περιστρέφεται μετά από τον ρότορα.

Χρησιμοποιώντας μια γεννήτρια για να τροφοδοτήσει ένα σπίτι ή εξοχικό σπίτι

Επιλέγοντας μια γεννήτρια για ένα ιδιωτικό σπίτι ένα από τα βασικά ζητήματα θα είναι η κατανόηση του πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί - ως εφεδρική ή μόνιμη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Μόνο που γνωρίζετε την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του κινητήρα, την ισχύ του αποθέματος και να αποφασίσετε αν θα πάρετε μια συσκευή υψηλής ποιότητας ή ένα κινεζικό μοντέλο προϋπολογισμού.

Σε κάθε περίπτωση, εάν χρειάζεστε μια γεννήτρια για ολόκληρο το σπίτι, ακόμα και αν πρόκειται για εξοχική κατοικία, δεν έχει νόημα να κοιτάμε προς φορητά μοντέλα χωρητικότητας 0,8-1,5 kW. Είναι επαρκείς μόνο για τη δουλειά των συσκευών φωτισμού και της τηλεόρασης, και ακόμη και ένα ψυγείο χαμηλής κατανάλωσης κατά την εκκίνηση μπορεί να προκαλέσει υπερφόρτωση.

Πρέπει επίσης να είστε έτοιμοι να διαθέσετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο στη γεννήτρια και είναι πολύ καλό αν υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε ηχομόνωση και θέρμανση εκεί. Η τελευταία ερώτηση είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν χρησιμοποιείτε κινητήρα ντήζελ.

Χώρος για τη γεννήτρια

Όλο και πιο δημοφιλείς είναι οι έτοιμες λύσεις στις οποίες μια γεννήτρια βενζίνης, αερίου ή ντίζελ είναι κλειστή σε ειδική περίπτωση. Τέτοιες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής είναι τοποθετημένες σε μια πλατφόρμα σκυροδέματος κοντά στο σπίτι. Εάν τα κεφάλαια επιτρέπουν, είναι προτιμότερο να προτιμούν τέτοια συστήματα, εφόσον αυτά είναι τα πιο πρακτικά, βολικά και αξιόπιστα.

Ηλεκτροπαραγωγός σταθμός αερίου

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να φτιάξετε ένα παρόμοιο δοχείο μόνοι σας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα παρόμοιας κατασκευής από κυματοειδές χαρτόνι.

Σπιτικό δοχείο για τη γεννήτρια

Και μια από τις κύριες ερωτήσεις είναι πώς να συνδέσετε τη γεννήτρια στο οικιακό δίκτυο. Για το σκοπό αυτό, είναι κατάλληλοι μόνο οι διακόπτες κυκλώματος τύπου "ή και", αποκλείουν εντελώς τη δυνατότητα ηλεκτρικού ρεύματος να εισέλθει στην κύρια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις περιελίξεις της γεννήτριας, πράγμα που οδηγεί στην καύση χωρίς επιλογές.

Χρησιμοποιώντας μια γεννήτρια ως εφεδρική ή πηγή έκτακτης ανάγκης για ένα κτίριο διαμερισμάτων

Αν η ηλεκτρική ενέργεια στην κύρια γραμμή αποσυνδέεται μόνο κατά διαστήματα, τότε μπορείτε να συγχαρείτε τον εαυτό σας για την ευκαιρία να εξοικονομήσετε χρήματα. Επιπλέον, ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη να αποκτήσετε μια ισχυρή γεννήτρια, γι 'αυτούς τους σκοπούς μια κινεζική συσκευή με βενζινοκινητήρα είναι αρκετά κατάλληλη. Ο πόρος αυτής της γεννήτριας είναι περίπου 1-1,5 χιλιάδες ώρες και αν το τρέχετε μία φορά την εβδομάδα για 3-4 ώρες, είναι εύκολο να υπολογίσετε ότι είναι αρκετό για 12-15 χρόνια.

Μια άλλη ερώτηση, εάν η ηλεκτρική ενέργεια είναι απενεργοποιημένη σχεδόν κάθε μέρα (δεν υπάρχει λόγος να σκεφτεί πού να κοιτάξετε σε αυτήν την ενέργεια παροχή οργανισμούς - να λύσουν το δικό τους πρόβλημα συχνά πιο γρήγορα) - σε αυτή την περίπτωση, πιο επικερδής για να αγοράσει γεννήτρια brand-name. Ακόμη και συσκευές με βενζινοκινητήρα από δοκιμασμένο κατασκευαστή έχουν κινητήρα πόρων 4-5 χιλιάδων ωρών.

Το επόμενο σημείο οικονομίας θα είναι η συσκευή εκκίνησης του κινητήρα - σε περίπτωση απενεργοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας από καιρό σε καιρό, τότε μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη γεννήτρια χειροκίνητα. Φυσικά, αυτό διαρκεί λίγο, αλλά εξαλείφει την ανάγκη για υπερπληρωμή για ένα ξεχωριστό αυτόματο σύστημα εκκίνησης. Ωστόσο, η απόφαση σχετικά με την ανάγκη χρήσης του σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθεί επιτόπου.

Χειροκίνητη εκκίνηση της γεννήτριας

Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε τη χειροκίνητη ενεργοποίηση της γεννήτριας, είναι απαραίτητο να φροντίσετε το σύστημα σηματοδότησης της εμφάνισης ηλεκτρικής ενέργειας στο κύριο δίκτυο. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να τοποθετήσετε μια ξεχωριστή γραμμή στο δωμάτιο μια συνηθισμένη λάμπα, η οποία θα ανάψει από τη γεννήτρια - όταν ανάβει, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μεταβείτε σε μια κοινή γραμμή.

Χρησιμοποιώντας μια γεννήτρια ως μόνιμη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας

Εάν η χρήση γεννητριών με βενζινοκινητήρες είναι οικονομικά πιο δικαιολογημένη ως εφεδρική πηγή, τότε για μόνιμη λειτουργία χωρίς επιλογές θα πρέπει να επιλέγουμε αποκλειστικά από μοντέλα με πετρελαιοκίνητο ICE και από αποδεδειγμένους κατασκευαστές τέτοιου εξοπλισμού.

Σταθμός σταθμού παραγωγής πετρελαίου ντίζελ

Δεδομένου ότι η γεννήτρια λειτουργεί σχεδόν χωρίς διακοπή, είναι υποχρεωτική θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην παρουσία ενός ψύξης νερού - περιπλέκει και επιδεινώνει την όλη δομή, αλλά δεν είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για μια σταθερή συσκευή.

Επίσης, είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε με προσοχή σε μια ερώτηση σχετικά με την επιλογή της χωρητικότητας της συσκευής - εάν δεν υπάρχουν ικανότητες υπολογισμού ενεργών και αντιδραστικών ικανοτήτων, τότε είναι προτιμότερο να ανατεθεί σε ειδικούς. Ακόμη και αν ο πωλητής της γεννήτριας δεν μπορεί να συμβουλευτεί σχετικά με αυτό το θέμα και η υπηρεσία θα παραγγελθεί για πληρωμή από την πλευρά - σε κάθε περίπτωση θα αποπληρώσει.

Πιθανότατα, για να λειτουργήσει ως μια σταθερή πηγή ρεύματος, δεν έχει νόημα να αποκτηθεί μια γεννήτρια με ένα αυτόματο σύστημα εκκίνησης. Σε αυτήν την περίπτωση, η ανάγκη για αυτή είναι μια σπάνια εξαίρεση, και αν ξαφνικά το χρειάζεστε, μπορείτε πάντα να το εγκαταστήσετε χωριστά.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 65