Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Εσωτερικό μπαρόκ στυλ – εξαιρετικό και εκλεπτυσμένο

May 20
No comments yet

Μπαρόκ στυλ στο εσωτερικό είναι ένα πολυτελές αριστοκρατικό ύφος, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επιδεικνύει δύναμη και πλούτο. Χαρακτηρίζεται από θεατρικότητα και δυναμικές εικόνες. Επιτρέπει την έμφαση στην υψηλή κατάσταση του ιδιοκτήτη του σπιτιού λόγω της χρήσης πολύτιμων υλικών φινιρίσματος και επίπλων, αντικειμένων τέχνης ως διακόσμηση δωματίων, επιχρυσωμένες επιφάνειες με επένδυση.

Μπαρόκ στυλ στο εσωτερικό των διαφόρων δωματίων

Ιστορία της προέλευσης του μπαρόκ στυλ

Η ιδέα του μπαρόκ εισήχθη το 1850 για να χαρακτηρίσει το στυλ που σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Λουδοβίκου XIV στη Γαλλία, ο Πέτρος Ι στη Ρωσία. Αυτό το παλάτι στυλ, σχημάτισε μια υπέροχη εμφάνιση των διάσημων μνημειώδη αρχιτεκτονικά σύνολα - Βερσαλλίες, Peterhof, Schonbrun. Η πομπή αυτού του στυλ σε όλο τον κόσμο ξεκίνησε με τη Δυτική Ευρώπη. Οι διάσπαρτες γερμανικές επαρχίες, οι ιταλικές και οι γαλλικές πόλεις ήταν οι πρώτοι που είδαν την πολυτέλεια και την μεγαλοπρέπεια των κτηρίων και των εσωτερικών χώρων του μπαρόκ.

60

Στη Ρωσία, το στυλ διείσδυσε λίγο αργότερα. Μόνο στο τέλος του XVII αιώνα Golitsyn, Naryshkin διατυπώνουν τις κατοικίες τους σε ευρωπαϊκά στυλ, μετά το οποίο το στυλ παίρνει στην Αγία Πετρούπολη. Το στυλ των κτιρίων που δημιουργήθηκαν εκείνη την εποχή ονομάστηκε από το όνομα του ηγεμόνα (ο ιδιοκτήτης του ακινήτου). Μέχρι τώρα, υπάρχουν τέτοιες έννοιες όπως το Golitsyn ή το μπαρόκ του Peter.

Οι αρχιτεκτονικές μορφές του μπαρόκ είναι ένα ωοειδές, ένα ορθογώνιο, ένα τετράγωνο, ένας κύκλος. Ένα συμμετρικό, σωστά τοποθετημένο δωμάτιο με ευθείες γωνίες και κύκλους είναι χαρακτηριστικό για μπαρόκ εσωτερικούς χώρους. Οι ιστορικοί εσωτερικοί χώροι στο μπαρόκ στιλ διακοσμούνται με κιονοστοιχίες, σκάλες με μαρμάρινα μπαλκόνια, πύλες με έργα ζωγραφικής και γλυπτά.

59

Τον XVIII αιώνα, το μπαρόκ στυλ στο εσωτερικό έγινε ακόμη πιό πομπώδες, η συμμετρία και ο κορεσμός των χρωμάτων της κατάστασης έχασε. Τα δωμάτια άρχισαν να διακοσμούν πιο θηλυκά, δεμένα. Ακόμα περισσότερο στο εσωτερικό ήταν η επιχρύσωση και οι μπούκλες. Έτσι, σταδιακά μπαρόκ μετατράπηκε σε ροκόκο. Ωστόσο, σε αντίθεση με το μπαρόκ, χρησιμοποιήθηκε μόνο για τη δημιουργία εσωτερικών χώρων. Τα κτίρια με στιλ ροκοκό δεν κατασκευάστηκαν.

61

Βασικές αρχές

1. Για το μπαρόκ στυλ στο εσωτερικό χρειάζεστε ένα μεγάλο χώρο. Ένα ευρύχωρο δωμάτιο με ψηλά ταβάνια μπορεί να διακοσμηθεί με κίονες και αγάλματα. Το ψηλό ταβάνι μπορεί να διακοσμηθεί με μνημειώδη ζωγραφική, ροζέτες από γυψομάρμαρο και μονογράμματα. Το διαμέρισμα έχει έκταση 80 τετραγωνικών μέτρων. μ. Το μπαρόκ στυλ δεν μπορεί να αναδημιουργηθεί.

2. Η χρωματική κλίμακα των μπαρόκ χώρων είναι κορεσμένη. Χρησιμοποιείται ενεργά μπορντό, βαθύ μπλε, σβησμένο πράσινο, καφέ και τερακότα χρώματα. Ο πιο αναγνωρίσιμος συνδυασμός είναι λευκός και χρυσός.

3. Για να διακοσμήσετε τους τοίχους επιλέξτε ταπετσαρία με την επίδραση της εκτύπωσης μεταξοτυπίας, ανάγλυφα, ένα μοτίβο με μονογράμματα. Συνδυάζονται με λείο σοβά, διακοσμημένο με επιχρυσωμένα καλούπια, καλούπια, μαρμάρινα και καθρέφτη, τοιχογραφίες.

4. Το ανώτατο όριο είναι μια φυσική προέκταση των τοίχων, τα διακοσμητικά στοιχεία των οποίων περνούν ομαλά στην επιφάνεια της οροφής. Η οροφή είναι διακοσμημένη με ζωγραφική, γυψομάρμαρο, τοιχογραφίες. Πολυτελείς πολυέλαιοι με κρυστάλλινα μενταγιόν συμπληρώνουν την κομψή και μαγευτική εμφάνιση.

5. Τα πατώματα εναρμονίζονται αρμονικά με τη γενική ατμόσφαιρα του δωματίου. Κατασκευάζονται στο ίδιο στυλ με τοίχους και εσωτερικά αντικείμενα. Για την τελική χρήση παρκέ, laminate με ένα σχέδιο από φυσικό ξύλο, μαρμάρινα ή κεραμικά πλακίδια για μάρμαρο και γρανίτη. Τα δάπεδα καλύπτονται με ζεστά χαλιά με πυκνή υφή.

6. Τα έπιπλα δημιουργούν την εμφάνιση ολόκληρου του δωματίου. Κάθε κομμάτι των επίπλων είναι ένα τέχνασμα από το πρωτότυπο αντίγραφο με ένα μοναδικό σχέδιο. Είναι διακοσμημένο με καλλιτεχνικά γλυπτά, ψηφιδωτά, πανέμορφα υφάσματα, επιχρύσωση.

7. Όπως διακόσμηση μπαρόκ δεχθεί τα αναγνωρισμένα έργα τέχνης - ζωγραφικής από διάσημους καλλιτέχνες XVII - γλυπτά XVIII αιώνα χερουβείμ, γυμνό κορίτσια και τα αγόρια, χειροποίητα ταπετσαρίες. Κανένας από τους εσωτερικούς χώρους του μπαρόκ δεν μπορεί να κάνει χωρίς έναν μεγάλο καθρέφτη σε ένα κομψό επιχρυσωμένο πλαίσιο με μπούκλες και μονογράμματα.

8. Αναγνωρίσιμες μπαρόκ κουρτίνες - είναι μαγευτικές, λίγο θεατρικές, ακριβές. Διακόσμηση του μοντέρνου εσωτερικού στο ύφος του Louis XV, είναι κατάλληλο να διακοσμήσετε τα παράθυρα με lambrequins, Αυστριακές κουρτίνες, βαριές διπλές κουρτίνες σε podhvaty.

6ο

Χρώματα

Αναγνωρίσιμος συνδυασμός μπαρόκ χρωμάτων - λευκό και χρυσό. Τονίζει τη μεγαλοπρέπεια του εσωτερικού, την κατάστασή του. Το λευκό αντικαθίσταται με παστέλ χρώματα. Μπορεί να είναι μπεζ, ροδακινί, άμμος.

19

Για τους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, η χρήση σκούρων βασιλικών χρωμάτων είναι επιτρεπτή - βελούδινο μπλε και μπορντό, καφέ σοκολάτα και σίγαλο πράσινο.

11ο

52

Το μπαρόκ στο εσωτερικό τονίζει τον συνδυασμό των χρωμάτων που αντιβαίνουν. Για παράδειγμα, λευκό και καφέ. Χρησιμοποιούνται για διακόσμηση τοίχων και οροφής. Ταυτόχρονα, η επιφάνεια είναι διακοσμημένη με επιχρυσωμένο γυψομάρμαρο που ενώνει χώρο.

21

Η άφθονη χρήση διακοσμητικών μοτίβων, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων μπούκλες και λουλουδιών, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εσωτερικού μπαρόκ. Μοτίβα διακοσμούν προβλήτες, έπιπλα, δάπεδα, οροφή, κάτοπτρα, σκεύη.

14ο

Διακόσμηση τοίχου

Κάθε μέτρο τοίχων είναι διακοσμημένο με ένα ειδικό κομψό, γεμίζοντας το χώρο με τοιχογραφίες, κόγχες, μαρμάρινα ένθετα, στήλες, μνημειώδη ζωγραφική και επιχρυσωμένο γυψομάρμαρο. Το κύριο καθήκον του στυλ είναι να εντυπωσιάσει τη φαντασία του επισκέπτη, να τον ευχαριστήσει, να τον κάνει να παγώσει στη θέση του. Σε κάθε περίπτωση, ο τοίχος δεν είναι από απλό χρώμα, καλύπτεται με ένα είδος υλικού. Για εκείνη, επιλέξτε αρκετά ακριβά υλικά, συνδυάστε τα και διακοσμήστε με επιπλέον διακόσμηση.

1

Για να επαναλάβουν το εσωτερικό των χώρων του παλατιού σε σύγχρονα σπίτια, οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν την αρχή της διαίρεσης του τοίχου σε ζώνες. Κάθε ζώνη είναι διακοσμημένη με ιδιαίτερο τρόπο. Είναι σημαντικό ότι ο τοίχος μαζί με την οροφή δημιουργούν την εντύπωση ενός ενιαίου χώρου, διακοσμημένου από μία αρχή.

Μερικές τεχνικές για τη διακόσμηση τοίχων

1. Ομαλά επιχρισμένη επιφάνεια καλύπτεται με ένα στρώμα λευκού ή ελαφρώς μπεζ χρωμίου. Στην περίμετρο του άνω τμήματος κολλήστε το γείσο. Η επιφάνεια του τοίχου είναι διακοσμημένη με γυψοσανίδες και μεγάλους καθρέφτες σε επιχρυσωμένα πλαίσια.

38

2. Για να διακοσμήσετε τους τοίχους χρησιμοποιήστε δύο αντίθεση χρώματα και επιχρύσωση. Στην περίμετρο του τοίχου επιτρέπεται επιχρυσωμένη στόκος, το ύψος των οροφών τονίζεται από μαρμάρινους κίονες με χαριτωμένα σκαλισμένα κεφαλάρια. Στον τοίχο, στις περιοχές που κατανέμονται από τα καλούπια, στερεώνονται μεγάλοι καθρέφτες. Αντικατοπτρίζουν τη μεγαλοπρέπεια του δωματίου.

20

3. Εφαρμόστε την αρχή του "λευκού σε λευκό". Για αυτό επιλέξτε ακριβά ταπετσαρία με μεταξοτυπία ή ανάγλυφο. Καταρτίζουν τετράγωνα ή ορθογώνια στον τοίχο, που περικλείονται σε επιχρυσωμένα πλαίσια γυψοσανίδας. Ο τοίχος γύρω τους είναι βαμμένος με λευκό ματ χρώμα. Όλες οι μορφοποιημένες λεπτομέρειες της οροφής και των τοίχων είναι βαμμένες με χρυσό ακρυλικό χρώμα. Οι πύλες είναι διακοσμημένες με λευκά γλυπτά σε θεατρικές στάσεις.

42

4. Ο πλούτος και η μεγαλοπρέπεια του δωματίου τονίζονται από ένθετα από μάρμαρο, μωσαϊκό, μπροκάρ.

58

Οροφή διακόσμηση

Το μπαρόκ στυλ στο εσωτερικό τονίζεται από τις ψηλές ζωγραφισμένες οροφές. Μπορούν να είναι σφαιρικά, θολωτά ή ίσια.

Για οροφές, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι:

 • επιβλητική πολυτέλεια και πλούσια διακόσμηση.
 • διακοσμημένη διακόσμηση από γυψομάρμαρο, που μετακινείται από τους τοίχους μέχρι την οροφή.
 • χρήση χυτευμένων υποδοχών και διακοσμήσεων ως διακοσμητικό στοιχείο ενός πολυέλαιου.
 • Κύκλοι και ωοειδή με επιχρυσωμένες λεπτομέρειες και επιγραφόμενες τοιχογραφίες.
 • μνημειώδη ζωγραφική και τοιχογραφία με μακρινή προοπτική.

32

Διακόσμηση δαπέδου

Για την κάλυψη δαπέδου σε ιστορικούς εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιήθηκε ένα μάρμαρο, ένας γρανίτης, ένα βερνικωμένο χαρτόνι, ένα παρκέ τέχνης. Ο Παύλος συμπλήρωσε τη συνολική εικόνα της μεγαλοπρέπειας και της πολυτέλειας, αλλά δεν επέστησε την προσοχή στον εαυτό του. Τα δάπεδα στα σαλόνια και τα υπνοδωμάτια ήταν συχνά καλυμμένα με πυκνά περσικά χαλιά με μοτίβα και σχέδια.

46

53

Σήμερα, για το φινίρισμα του δαπέδου χρησιμοποιούνται laminate, παρκέ σκάφους, μαρμάρινα πλακάκια. Μια σημαντική προϋπόθεση παραμένει ο συνδυασμός με τη διακόσμηση των τοίχων και τη γενική έννοια του δωματίου. Το δάπεδο πρέπει να συμπληρώνει τη γενική εμφάνιση του δωματίου. Σήμερα, οι μοκέτες με μοτίβα αντικαθίστανται από μονόχρωμα χαλιά ή παραλαμβάνονται από κατάλληλα ανάλογα με φωτεινά μοτίβα.

45

Μπαρόκ έπιπλα

Μια τέτοια ιδέα, ως σύνολο επίπλων, εμφανίζεται ακριβώς στην εποχή του μπαρόκ. Ένας καναπές με καμπύλη πλάτη και μεταξωτά ταπετσαρία συνδυάστηκε με τις ίδιες καρέκλες. Επανέλαβαν τη μορφή, τα υλικά, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Τα έπιπλα του μπαρόκ έγιναν με το χέρι με διάσημους δασκάλους.

Χαρακτηρίζεται από τέτοια σημεία:

 • ξυλογλυπτική με επιχρύσωση.
 • Υψηλή τοξωτή πλάτη με σκαλιστή επιφάνεια.
 • ένθετο με πολύτιμα ξύλα, πέτρες.
 • ζωγραφικη;
 • όμορφα επιχρυσωμένα εξαρτήματα.
 • ταπετσαρία με μετάξι και λείο βελούδο.
 • διακοσμητικά μαξιλάρια με κεντήματα χειρός.

10

Μεγάλα τραπέζια με καρέκλες υπογραφής διακοσμούσαν πραγματικά τις τραπεζαρίες. Ξετυλιγμένα χρυσά πόδια, μαζικοί πάγκοι με μωσαϊκό και καλλιτεχνική σκάλισμα, συμπληρωμένες με ένθετο υλικό με πολύτιμο ξύλο. Κομψά κρεβάτια στο μπαρόκ στιλ διακοσμημένα με τέντες. σηκωθεί, σηκώνεται στο βάθρο.

62

Για να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό της εποχής του Louis XV, τα σύγχρονα σαλόνια είναι επιπλωμένα με άνετες πολυθρόνες και πολυτελείς καναπέδες. Αυτοί, όπως τα ιστορικά ανάλογα, έχουν καμπύλα πόδια, ψηλά πλάτη, διακοσμημένα με καλλιτεχνικά γλυπτά, επιχρύσωση και μωσαϊκό. Στο ευρύχωρο σαλόνι μπορούν να φιλοξενηθούν αρκετοί καναπέδες ταυτόχρονα, σχηματίζοντας χώρους αναψυχής. Η ποσότητα των επικαλυμμένων επίπλων εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου.

17ο

18ο

Παραδείγματα έπιπλα κατασκευασμένα με μπαρόκ στυλ:

meb1m

meb3m

meb5m

meb7m

meb9m

meb2m

meb4m

meb6m

meb8m

meb10m

Χρησιμοποιημένα αντικείμενα διακόσμησης

Δημιουργώντας την εμφάνιση ενός ιστορικού στυλ στο εσωτερικό, το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με τέτοια διακοσμητικά αντικείμενα:

 • επιτραπέζια σκεύη πορσελάνης με έργα ζωγραφικής.
 • γλυπτά και αγαλματίδια σε εκφραστικές πόζες.
 • υπαίθρια αγγεία από πορσελάνη.
 • αναπαραγωγές έργων ζωγραφικής από τους Caravaggio και Rubens.
 • ταπετσαρίες και τοιχογραφίες.
 • καθρέφτες σε σκαλισμένα πλαίσια.

57

Η διακόσμηση των τοίχων και των οροφών παίζει σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση του μπαρόκ. Η χρήση στοιχείων από γυψομάρμαρο, επιχρυσωμένα στοιχεία, ένα σχέδιο τοίχου δημιουργεί ένα βασιλικό στυλ στο εσωτερικό.

13ο

31

Είδη διακόσμησης σε στυλ μπαρόκ:

decor1

decor4

decor7

decor2

decor5

decor8

decor3

decor6

decor9

Υφάσματα

Το μπαρόκ στο εσωτερικό σχηματίζεται από μια αφθονία μονόχρωμων και μοτίβων υφασμάτων. Για ταπετσαρίες επίπλων, κλινοσκεπάσματα, κουρτίνες, τραπεζομάντιλα επιλέξτε σατέν, μεταξωτό, μπροκάρ, λείο βελούδο. Το ύφασμα συνδέει κομμάτια επίπλων και εσωτερικών χώρων μεταξύ τους, δημιουργώντας αρμονία και ενότητα. Συνήθως για ταπετσαρίες καναπέδων, πολυθρόνες και καρέκλες επιλέγεται ένας τύπος υφάσματος. Κουρτίνες πάρει ένα χαλί ή θραύσματα της ταπετσαρίας.

9ο

Οι κουρτίνες στο μπαρόκ στυλ είναι μια θεατρική κουρτίνα. Με πτώση κύματα, κουρτίνες, αφθονία υφάσματος. Επιλέγοντας τα υφάσματα για τη διακόσμηση των παραθύρων, προτιμάτε τέτοιους τύπους κουρτινών:

 • με στρώσεις
 • Αυστριακό με θεατρικό κουρτίνα.
 • λαμπρεκίνες με δεσμούς, φτερά, σκλαβιά.

24

Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα είναι διακοσμημένα με κομμάτια, χρυσά κέντημα, βούρτσες, τόξα, καρφίτσες. Στο υπνοδωμάτιο, μια εικόνα του βασιλικού μπουδοχωρίου δημιουργείται με τη βοήθεια πολυτελών υφασμάτων. Το κουβερτόνι σατέν κάλυμμα που καλύπτει το κρεβάτι συμπληρώνεται με διακοσμητικά μαξιλάρια με πλευρική άκρη. Στο πάτωμα βάλτε ένα φυσικό χαλί με ένα μοτίβο. Μια γωνιά για ανάγνωση και κατανάλωση τσαγιού είναι επιπλωμένη με μια μαλακή καρέκλα και με μεταξωτά ταπετσαρίες.

63

Φωτισμός

Εμπιστοσύνη και μεγαλοπρέπεια στους εσωτερικούς χώρους του μπαρόκ δόθηκαν από χάλκιους πολυελαίους με κρυστάλλινα μενταγιόν. Πρώτον, οι πολυελαίοι χρησίμευσαν ως βάση για τα κεριά, το φως των οποίων ενισχύθηκε επανειλημμένα με τη βοήθεια πολύπλευρων κρυσταλλικών μενταγιόν με τη μορφή φύλλου δρυός και πτώσης. Τα κεριά εισήχθησαν σε κηροπήγιο, χιρνταντόλι, κηροπήγια. Σήμερα, οι μπαρόκ πολυέλαιοι δεν είναι υποχρεωτικά διακοσμημένοι με πραγματικά κεριά, αρκεί να επιλέξετε τους κατάλληλους λαμπτήρες.

44

Για να φωτίσει σωστά ένα μεγάλο δωμάτιο, ο φωτισμός σχηματίζεται από ζώνες και αρχή υψηλού υψομέτρου. Υπάρχουν φωτιστικά και φωτιστικά δαπέδου στη ζώνη ανάπαυσης, ανάγνωση, αναπαραγωγή μουσικής. Σε δωμάτια με ψηλά ταβάνια ή σκάλες, ο κεντρικός μεγάλος πολυέλαιος συμπληρώνεται κάτω από τις απλίκες, τις λάμπες και τους λαμπτήρες δαπέδου.

54

Για μια ευρύχωρη αίθουσα επιλέξτε διάφορους μεγάλους πολυελαίους για 12 ή περισσότερα κέρατα χαλκού ή για χάλκινο και χρυσό. Είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα πάνω από την οροφή, διακοσμημένα με ροζέτες και καλουπώματα από γυψομάρμαρο.

25

Παραδείγματα συσκευών φωτισμού που κατασκευάζονται με μπαρόκ στυλ:

svet1m

svet3m

svet5m

svet2m

svet4m

svet6m

Σήμερα οι μπαρόκ εσωτερικοί χώροι γίνονται και πάλι μόδα. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να τονίσετε την κατάσταση και τον πλούτο των ιδιοκτητών. Όταν διακοσμείτε ένα σπίτι, χρειάζεστε μια λεπτή γεύση και τη συμμόρφωση με τις ιστορικά καθιερωμένες μπαρόκ παραδόσεις, ώστε να μην ενοχλείτε την αίσθηση της αρμονίας και της κομψής πολυτέλειας.

Φωτογραφικές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης σε μπαρόκ στυλ

gal1m

gal3m

gal5m

gal7m

gal9m

gal2m

gal4m

gal6m

gal8m

gal10m

Πάρτε μέρος στην έρευνα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − 31 =