Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Πώς να επιλέξετε μια γροθιά – τα κριτήρια για την επιλογή ενός puncher για ένα σπίτι ή μόνιμη δουλειά

May 20
No comments yet

Όταν υπάρχει μια επισκευή ή ένα σπίτι είναι χτισμένο, το puncher είναι ένα από τα πιο απαραίτητα εργαλεία. Με την εμφάνιση αυτής της συσκευής, ικανή να αντέξει σημαντικά φορτία, έγινε ευκολότερη η εργασία και πιο άνετη. Η επιλογή τέτοιων συσκευών σήμερα είναι τεράστια - προσφέρονται από κάθε εταιρεία-κατασκευαστή του οργάνου.

Και εδώ είναι πώς να επιλέξετε ένα puncher, το οποίο αποδεικνύεται ότι είναι υψηλής ποιότητας, βολικό και μακράς διαρκείας. Αυτό το ερώτημα είναι πλήρως δικαιολογημένο - στην πραγματικότητα, όταν αγοράζετε, πρέπει να περάσετε ένα αρκετά μεγάλο ποσό - η ευχαρίστηση αυτού δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ φθηνή. Για να κάνετε μια σωστή επιλογή, πρέπει να γνωρίζετε την αρχή της διάτρησης και τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της. Ας εξετάσουμε όλα αυτά λεπτομερώς για να μάθουμε πώς διαφορετικά μοντέλα παρόμοιων συσκευών διαφέρουν μεταξύ τους.

Πώς να επιλέξετε μια διάτρηση - κριτήρια για την επιλογή ενός puncher για ένα σπίτι

Αντίσταση και διάτρηση - δεν είναι το ίδιο πράγμα

Κάποιοι πιστεύουν λανθασμένα ότι ένα τρυπάνι με μηχανισμό κρουστών λειτουργεί ακριβώς σαν ένα puncher. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει - παρόλο που ονομάζουν ένα τρυπάνι ένα "τρυπάνι", αλλά η αρχή της δράσης αυτών των δύο ηλεκτρικών εργαλείων είναι εντυπωσιακά διαφορετική. Ναι, και οι δύο τρύπες τρύπημα, αλλά τα χτυπήματα έχουν διαφορετικές δυνάμεις, καθώς και διαφορετικές προελεύσεις.

Ένα τρυπάνι τύπου τρυπάνι λειτουργεί ως μια γροθιά λόγω της μετάδοσης των δύο τροχών, που ονομάζεται καστάνια. Με μια ορισμένη πίεση στο τρυπάνι, δημιουργείται μια ταλαντευτική κίνηση του άξονα του, πράγμα που καθιστά δυνατή την κατασκευή μιας οπής. Αλλά η απόδοση δεν μπορεί να είναι υψηλή, και τα χτυπήματα είναι μάλλον αδύναμα. Ως εκ τούτου, το σκληρό σκυρόδεμα, για παράδειγμα, δεν διεισδύει με ένα τέτοιο τρυπάνι.

Αλλά ο διατρητικός μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για τη διάτρηση πέτρας, τούβλου και σκυροδέματος. Επίσης με τη βοήθειά του, μπορείτε να μεταφέρετε τη δύναμη στην άκρη εργασίας της κορυφής, της λεπίδας ή του τρυπανιού, επιτρέποντας σε αυτά τα εργαλεία να λειτουργούν με τη μέγιστη απόδοση.

Στο διατρητικό μηχανισμό, ο μηχανισμός του ηλεκτρομηχανικού ή ηλεκτρο-πνευματικού τύπου χρησιμοποιείται ως βασικό στοιχείο του σχεδιασμού. Χάρη σε αυτό, δημιουργείται μια δύναμη κρούσης, επαρκής για τη διάτρηση σκυροδέματος ή πέτρας. Σε αυτή την περίπτωση, ο πλοίαρχος δεν χρειάζεται να πιέσει τη λαβή της γροθιάς. Σε ορισμένα μοντέλα, ο μηχανισμός μηχανικού κτυπήματος είναι παρόμοιος με αυτόν ενός τρυπανιού, αλλά είναι λιγότερο ανθεκτικός από έναν ηλεκτρομαγνητικό ή πνευματικό μηχανισμό.

Σύστημα πνευματικών κραδασμών
Το έμβολο και ο μηχανισμός του συστήματος πνευματικής κρούσης είναι κατά κανόνα εξοπλισμένα με διατρητήρες σχήματος L.

Πόσιμο έδρανο
Ο μηχανισμός του τύπου "μεθυσμένου" ρουλεμάν, ο οποίος περιστρέφεται, κάνει τον επιθετικό να κάνει απεργίες, ένας τέτοιος μηχανισμός είναι εφοδιασμένος με στενούς διατρητήρες.

Έτσι, αν συγκρίνετε τους μηχανικούς και πνευματικούς μηχανισμούς, μπορείτε να δείτε ότι το τελευταίο διευκολύνει πολύ το έργο σε σκληρή επιφάνεια. Όταν χρησιμοποιείτε μηχανισμό μηχανικού σοκ, πρέπει να εφαρμόσετε μια δύναμη τρεις φορές περισσότερο από τη χρήση μιας πνευματικής συσκευής. Επομένως, όταν αποφασίζετε πώς να επιλέξετε ένα puncher για ένα σπίτι, είναι καλύτερο να κοιτάξετε προς πιο μοντέρνα μοντέλα και ξεχάστε μηχανικά με ασφάλεια.

 • Δείτε το υλικό >> Η διαφορά ανάμεσα σε ένα τρυπάνι και ένα τρυπάνι είναι ότι τα απλώσαμε όλα στα ράφια

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα puncher

Αυτό το εργαλείο μπορεί να είναι: με μία λειτουργία γεώτρησης, με δύο τρόπους (γεώτρηση και πρόσκρουση), καθώς και με τρεις τρόπους (με τους προηγούμενους δύο τρόπους, προστίθεται κοπή). Επιπλέον, οι διατρητήρες κατά βάρος ταξινομούνται σε βαρύ, μεσαίο βάρος και φως. Ο τελευταίος δεν θα είναι βαρύτερο από 4 χιλιόγραμμα, η μέση «τράβηξε» από 4 σε 5 kg, και το βαρύτερο συσκευές αυτού του τύπου μπορεί να ζυγίσει ή περισσότερα 5-10 χιλιογράμμων.

Ενεργειακή επίδραση

Μία από τις κύριες παραμέτρους της συσκευής είναι η ενέργεια κρούσης. Για να το μετρήσετε χρησιμοποιούνται joules. Τα ελαφριά μοντέλα έχουν δύναμη διάτρησης όχι μεγαλύτερη από 1-2 ζεύγη και οι "πιο σοβαρές" punchers μπορούν να χτυπήσουν με δύναμη από 8 έως 15 joules. Όσο μεγαλύτερη είναι η ενέργεια κρούσης, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος της οπής. Όταν η τιμή αυτή είναι αρκετά μικρή, η συσκευή δεν λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από ένα τρυπάνι τύπου τρυπανιού. Την ίδια στιγμή δεν θα χτυπήσει μια τρύπα, αλλά τρυπήστε το. Ως αποτέλεσμα, η τοποθέτησή του θα φθείρεται πολύ γρήγορα, αλλά δεν θα πρέπει να ονειρεύεστε για υψηλή απόδοση.

Μιλώντας για την ενέργεια κρούσης, πρέπει να ξέρετε ότι δεν εξαρτάται από το πόσο δύσκολο να ασκήσετε πίεση στη λαβή του σφυριού. Αλλά όταν εργάζεστε με ένα τρυπάνι, η κατάσταση είναι ακριβώς το αντίθετο. Εάν ένα επιχειρηματικό κατάστημα εργαλείων καταστήματος για να προσελκύσετε συζητήσεις προσοχής σχετικά με την αυξημένη ενέργεια του αντίκτυπου μιας διάτρησης, ακούστε τα λόγια του με σκεπτικισμό. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η τιμή αυτής της παραμέτρου, η οποία υπερβαίνει τα 10 joules, θα οδηγήσει σε γρήγορη αποτυχία του εργαλείου σας. Μετά από όλα, με τέτοια υψηλά φορτία, τα πυρίμαχα ένθετα θα καταρρεύσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Συχνότητα των επιπτώσεων

Αν υπολογίσουμε πόσες φορές σε ένα λεπτό το έμβολο της συσκευής χτυπάει τις μάχες του, έχουμε μια τιμή που ονομάζεται συχνότητα χτυπήματος. Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα διείσδυσης των οπών. Η διάταξη διάτρησης εξαρτάται τόσο από τη συχνότητα όσο και από την ενέργεια κρούσης. Οι κατασκευαστές που παράγουν τις πιο ανθεκτικές και αποτελεσματικά λειτουργούντες συσκευές στα μοντέλα τους συνδυάζουν αρμονικά αυτές τις δύο παραμέτρους. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη τι να επιλέξετε ένα puncher, είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή σε αξιόπιστες μάρκες των οποίων τα προϊόντα διακρίνονται από άριστη ποιότητα και εκπληκτική ανθεκτικότητα. Συγκεκριμένα, για τους καλύτερους κατασκευαστές, θα μιλήσουμε λίγο περισσότερο.

Power puncher

Οι τρυπητές είναι λιγότερο ισχυροί από τα ηλεκτρικά τρυπάνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η διάτρηση είναι πολύ πιο δύσκολη από τη διάτρηση. Επομένως, ο άξονας του πιστολέτου δεν απαιτεί μεγάλη ταχύτητα περιστροφής, όπως σε ένα τρυπάνι. Σε συσκευές με διαφορετικούς τύπους κασετών η ισχύς διαφέρει. Από 400 έως 800 W καταναλώνουν μοντέλα με φυσίγγια όπως το SDS-Plus. Οι διατρητήρες με δοχεία SDS-Max έχουν ισχύ από 1 έως 1,2 κιλοβάτ. Αυστηρά μιλώντας, όταν επιλέγετε αυτό το εργαλείο, η έμφαση δεν πρέπει να δοθεί στην εξουσία - αυτή δεν είναι η πιο σημαντική παράμετρος.

Power puncher

Ταχύτητα περιστροφής του άξονα

Η ταχύτητα περιστροφής του άξονα του διατρητήρα είναι χαμηλότερη από αυτή του τρυπανιού - αυτό έχει ήδη αναφερθεί παραπάνω. Ανάλογα με την κατηγορία της συσκευής, η τιμή αυτής της τιμής μπορεί να κυμαίνεται από 600 έως 1500 σ.α.λ. Η ταχύτητα περιστροφής μειώνεται με την αύξηση της ισχύος και της παραγωγικότητας του διατρητήρα - αυτό οφείλεται στα δομικά του χαρακτηριστικά. Εξάλλου, σε παραγωγικά μοντέλα, η βέλτιστη διάμετρος εργαλείων είναι αρκετά μεγάλη. Γενικά, ο άξονας της συσκευής περιστρέφεται μόνο έτσι ώστε η σκόνη να αφαιρείται μετά τη διάτρηση. Η μικρή οπή πρέπει να περιστρέφεται ταχύτερα και η μεγαλύτερη - αργότερα, αλλιώς θα φθείρεται πολύ γρήγορα.

Τα μοντέλα περιστροφικών σφυριών με υψηλή ταχύτητα περιστροφής του άξονα έχουν σημαντικό βάρος, γεγονός που δεν διευκολύνει την ευκολία χρήσης. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές υψηλής ταχύτητας φορούν σπειροειδή αυλάκια πολύ γρήγορα, με τη βοήθεια των οποίων αφαιρούνται τα απόβλητα διάτρησης από το εργοτάξιο. Εξαιτίας αυτού, η συσκευή αρχίζει να ζεσταίνεται και ως εκ τούτου μπορεί ακόμη και να μπλοκάρει στην τρύπα.

Τύπος συγκρατητήρα τσοκ

Συζητώντας με τους φίλους και τους γνωστούς που η διάτρηση είναι καλύτερο, ο αρχηγός του σπιτιού δεν λαμβάνει πάντοτε υπόψη μια σημαντική παράμετρο. Αυτός είναι ο τρόπος να αγκυρωθεί το τρυπάνι, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει τρία.

Εάν χρειάζεστε μια μικρή συσκευή που ζυγίζει μέχρι 4 κιλά, επιλέξτε ένα καλύτερο μοντέλο με το σύστημα στήριξης SDS plus. Οι οπές μιας τέτοιας συσκευής μπορούν να έχουν διάμετρο που δεν υπερβαίνει τα 3 εκατοστά. Συνήθως για τις εγχώριες ανάγκες αυτό είναι αρκετά αρκετό, και οι εν λόγω punchers είναι πιο ζήτηση από τους αγοραστές.

Τα επαγγελματικά μοντέλα, βάρους έως 11 κιλών, είναι εξοπλισμένα με σύστημα προσάρτησης τρυπανιού τύπου SDS max. Αυτές οι συσκευές είναι αρκετά μεγάλες σε μέγεθος. Ωστόσο, μπορούν να τρυπήσουν μάλλον μεγάλες τρύπες, μέχρι και 5,2 εκατοστά.

SDS Plus και SDS Max
Δύο τύποι τοποθέτησης, αριστερό SDS Plus, δεξί SDS Max.

Πρόσφατα, έχει χρησιμοποιηθεί ένας άλλος τύπος στερέωσης, SDS-top. Είναι αρκετά κατάλληλο για την κατασκευή οπών με διάμετρο 1,6 έως 2,5 εκατοστά. Αυτή η στερέωση χρησιμοποιείται συχνά σε συσκευές που κατασκευάζονται από τη Bosch.

Λειτουργίες λειτουργίας του puncher

Τώρα ας δούμε πιο προσεκτικά τη διαφορά μεταξύ των διατρητών με διαφορετικό αριθμό τρόπων λειτουργίας. Έτσι:

Τα απλούστερα όργανα είναι μονής λειτουργίας. Λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως ένα συνηθισμένο τρυπάνι. Εάν θέλετε να τρυπήσετε ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες, τότε είναι αρκετά κατάλληλες.

Σε μια συσκευή διπλής λειτουργίας, ο άξονας δεν μπορεί μόνο να περιστρέφεται, αλλά και να εκτελεί ταλαντευτικές κινήσεις κατά την περιστροφή.

Η τρύπημα τριών λειτουργιών ως πρόσθετη λειτουργία έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει χωρίς περιστροφή του άξονα. Μια τέτοια συσκευή είναι η πιο οικουμενική, μπορεί απλά να τρυπήσει, να τρυπήσει και να καλέσει και να σμίξει.

Η ποικιλία μοντέλων διατρητών προϋποθέτει ότι κάθε ένα από αυτά μπορεί να έχει διαφορετικές τροποποιήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να εκτελεστούν με έναν ή δύο ή τρεις τρόπους λειτουργίας. Αν μιλάμε για την τελευταία έκδοση, τότε είναι πιο ακριβό, φυσικά. Αλλά ένα τέτοιο όργανο θα είναι πολύ χρήσιμο, εάν είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα puncher για γεώτρηση τόσο διάτρησης όσο και σύνθλιψης, τότε είναι σίγουρα απαραίτητο να σταματήσετε σε μια συσκευή τριών τρόπων λειτουργίας.

Όταν επιλέγετε μια συσκευή, το σχήμα και ο σχεδιασμός της παίζουν σημαντικό ρόλο. Αφού κρατήσατε τη συσκευή στο χέρι σας, πρέπει να αισθανθείτε ότι θα είναι βολικό να εργαστείτε μαζί της. Σε αυτή την περίπτωση, δώστε προσοχή στην ύπαρξη πλευρικών χειρολαβών που μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν - εξαιρετική, αν υπάρχει τέτοια επιλογή. Θα βοηθήσει, αν πρέπει να τρυπήσετε σε μια στενή γωνία, για παράδειγμα. Έβγαλε τα χέρια του - και δούλευε με όλες τις ανέσεις.

Σχήμα του puncher

Σε μορφή, οι διατρητήρες είναι ευθύγραμμοι και σε σχήμα L. Στο τελευταίο, ο κινητήρας είναι τοποθετημένος κάθετα, έτσι ώστε η συσκευή να είναι πιο συμπαγής. Επιπλέον, η ψύξη του κινητήρα είναι ρυθμισμένη αρκετά αποτελεσματικά. Τέτοιες συσκευές μπορούν να λειτουργήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς υπερθέρμανση, και εξυπηρετούν πολύ. Αλλά το βάρος τους είναι πολύ αισθητό.

Σε σχήμα L
Με το διάτρηση L, ο κινητήρας βρίσκεται κάθετα.

Οι στενοί και μακρινοί διατρητήρες άμεσου τύπου ζυγίζουν λιγότερο, και λόγω του σχεδιασμού τους θα ανιχνεύονται σε οποιαδήποτε σχισμή. Ο κινητήρας σε αυτά τοποθετείται οριζόντια.

Στενό σφυρί
Ο στενός, μακρύς τρυπητής, ο κινητήρας βρίσκεται οριζόντια.

Οι ακόλουθες λειτουργίες μπορούν να ενσωματωθούν στο puncher:

 • Ο περιοριστής βάθους διάτρησης θα σας βοηθήσει να μάθετε αν το τρυπάνι έχει φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο.
 • Ο μηχανισμός αλλαγής ταχύτητας είναι χρήσιμος όταν χρειάζεται να περάσετε από ένα τρυπάνι σε ένα τρυπάνι ή πίσω. Μετά από όλα, πρέπει να κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες.
 • Η αντίστροφη περιστροφή του άξονα θα βοηθήσει όταν το τρυπάνι κολλήσει σε οποιαδήποτε επιφάνεια.
 • Η μαλακή εκκίνηση και η συσκευή που προστατεύει από την υπερθέρμανση, θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε προβλήματα που υπόσχονται διακοπή της συσκευής.
 • Η σταθεροποίηση της συχνότητας περιστροφής του άξονα με κυμαινόμενες δυνάμεις φορτίου είναι μια πολύ χρήσιμη λειτουργία.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Σκεπτόμενος πώς να επιλέξουμε μια καλή γροθιά, ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν βολικές προσθήκες.

1. Έτσι, για παράδειγμα, η προστασία από τη σκόνη δεν βλάπτει καθόλου - μετά βίας κανείς δεν πρέπει να εργάζεται σε στείρες συνθήκες.

Προστασία της σκόνης του ιδρώτα κατά τη διάτρηση
Ένα εργαλείο για την προστασία από τη σκόνη κατά τη διάτρηση.

2. Δεν είναι λιγότερο βολικό το σύστημα αντι-δονήσεων, το οποίο μαλακώνει και αντισταθμίζει την ανάδευση της συσκευής κατά τη διάτρηση, την κοπή ή τη διάτρηση.

Βλάβη κραδασμών
Σύστημα προστασίας από κραδασμούς.

3. Ένα άλλο χρήσιμο "τσιπ" είναι ένα κουμπί στερέωσης που ασφαλίζει τη διάτρηση στην κατάσταση λειτουργίας.

Ωστόσο, κάθε μία από τις πρόσθετες λειτουργίες δεν μειώνει τη συσκευή, γι 'αυτό επιλέξτε μόνο τι χρειάζεστε πραγματικά. Μην, σωστά, πληρώστε υπερβολικά για τις λειτουργίες που δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά στο μέλλον.

Εξοπλισμός διάτρησης

Και τώρα ας μιλήσουμε για τη διαμόρφωση του puncher - όσο πιο ολοκληρωμένη είναι, τόσο λιγότερες συσκευές θα πρέπει να αγοραστούν αργότερα. Έτσι, τι πρέπει να συμβαίνει στην περίπτωση της συσκευής:

1. Αντικαταστήστε τις βούρτσες με τον ηλεκτροκινητήρα.

2. Μια ειδική κασέτα, που είναι ένας προσαρμογέας, θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε τα συνηθισμένα τρυπάνια για τρυπάνια, αντί για ταχεία σύσφιξη. Μετά την διάτρηση τρυπάνια είναι πιο ακριβά, και απουσία μιας τέτοιας κασέτας θα πρέπει να δαπανώνται δίκαια.

3. Το τρυπάνι είναι το βασικό κιτ. Για τις εγχώριες ανάγκες θα είναι αρκετό με μια εκδίκηση, αλλά τα επαγγελματικά μοντέλα χρειάζονται ένα πιο εντυπωσιακό κιτ.

Κατασκευαστής

Τώρα ας μιλήσουμε λίγο για το ποια επιχείρηση θα επιλέξει μια γροθιά. Τα πιο αξιόπιστα εμπορικά σήματα, για τα οποία πιθανότατα σχεδόν όλοι ακούστηκαν - η BOSCH και η MAKITA. Είναι προς την κατεύθυνσή τους να εστιάσουν τα μάτια τους, επιλέγοντας ένα επαγγελματικό μοντέλο ενός puncher. Και για το σπίτι, εκτός από αυτές τις δύο επιχειρήσεις, μπορείτε επίσης να συμβουλεύετε τις ακόλουθες εταιρείες παραγωγής WATT, STERN, EINHELL, VT.

Και όμως: ένα μοντέλο νοικοκυριού ή ένα επαγγελματικό;

Οι ακριβότερες και ισχυρότερες επαγγελματικές συσκευές είναι εξοπλισμένες με πολλές λειτουργίες. Είναι αξιόπιστα και ανθεκτικά. Για να τα ξεχωρίσετε είναι εύκολο: συνήθως όλοι οι κατασκευαστές μοντέλων για επαγγελματική χρήση είναι ζωγραφισμένοι σε διαφορετικό χρώμα από τους οικιακούς. Και υπάρχουν επιγραφές που τους αντιστοιχούν. Αλλά το πιο σημαντικό, η διαφορά τους είναι ο χρόνος της συνεχούς εργασίας, η οποία διαρκεί για 7-8 ώρες, δηλαδή, ολόκληρη την εργάσιμη ημέρα. Ωστόσο, γιατί στο σπίτι είναι μια βαριά και ογκώδης συσκευή για τους "υπέρ"; Κατά κανόνα, δεν είναι απαραίτητο να εκτελέσετε μια έξοχη εργασία, αλλά για την πιο συνηθισμένη επισκευή ή κρέμονται τα ράφια, τα μοντέλα μεσαίας τάξης είναι αρκετά.

Ας απαριθμήσουμε τα βέλτιστα χαρακτηριστικά του puncher, το οποίο σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί για οικιακές ανάγκες. Με αυτές τις παραμέτρους, είναι δυνατή η εύκολη και γρήγορη διάνοιξη οπών σε σκυρόδεμα με διάμετρο 1,6 έως 2,8 εκατοστών, καθώς και άλλες εργασίες. Έτσι, ένας καλός διάτρητος έχει τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Ισχύς - από 0,5 έως 0,9 κιλοβάτ.
 • Η αντοχή στην κρούση είναι από 1,2 έως 2,2 joules.
 • Λειτουργικοί τρόποι λειτουργίας - τρεις (εκτός από τη διάτρηση, τη σμίλευση και τη διάτρηση).
 • Ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής του άξονα.
 • Πρέπει να υπάρχει προστατευτικό περίβλημα - θα προστατεύσει τη συσκευή από το μπλοκάρισμα.
 • Το τρυπάνι πρέπει να στερεωθεί με το σύστημα SDS plus - χωρίς να χρησιμοποιείτε τα πλήκτρα για να σφίξετε ή να ξεμπλοκάρετε το σφιγκτήρα.

Στη συνέχεια, δείτε μόνοι σας - κρατήστε το όργανο στα χέρια σας, προσπαθήστε να κάνετε μια τρύπα δοκιμής. Εάν αισθάνεστε ότι θα είναι βολικό να εργαστείτε - πάρτε το. Σε γενικές γραμμές, η απάντηση στην ερώτηση, η οποία διάτρηση είναι καλύτερα να επιλέξει, είναι προφανής. Φυσικά, αυτό που θα είναι το πιο κατάλληλο για τα καθήκοντά σας. Λάβετε υπόψη ότι κατά τη διεκπεραίωση αυτών των εργασιών, η συσκευή πρέπει να χειρίζεται τακτοποιημένα. Σχετικά με αυτό ακριβώς κάτω.

Χρησιμοποιήστε σωστά τον διατρητή

Αυτοί οι λίγοι απλοί κανόνες θα βοηθήσουν το αγαπημένο σας εργαλείο να διαρκέσει πολύ καιρό, αποφεύγοντας τις ενοχλητικές αναλύσεις.

Έτσι:

 • Είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε μόνο "φυσικά" φυσίγγια, τρυπάνια και λιπαντικά, τα οποία παρέχονται από τον κατασκευαστή.
 • Η συντήρηση, ο καθαρισμός και η λίπανση συνιστώνται τακτικά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη λίπανση του εργαλείου στέλεχος SDS για εργασία.
 • Μην λειτουργείτε τη συσκευή για πολύ καιρό χωρίς να σταματήσετε. Πρέπει να του παρέχουμε περιοδικά χρόνο για να κρυώσει.
 • Κατά τη γεώτρηση μιας βαθιάς τρύπας, η εργασία πρέπει να γίνεται σε διάφορα στάδια, κάθε φορά που τραβάτε το τρυπάνι και καθαρίζετε την τρύπα. Αυτό θα οφείλεται στην απομάκρυνση των αποβλήτων γεωτρήσεων.
 • Αν πιέσετε το εργαλείο, τότε ο μηχανισμός κλονισμού ανησυχεί πριν από το χρόνο. Επίσης είναι γεμάτη με υπερθέρμανση του οπλισμού του κινητήρα.
 • Η λειτουργία τεμαχισμού δεν διαρκεί πολύ με το περιστροφικό τρόπο, τουλάχιστον για 2 λεπτά. Αυτό θα ψύξει τη συσκευή και θα δώσει επίσης το λιπαντικό ομοιόμορφα κατανεμημένο στα σωστά σημεία. Έτσι, το σύστημα αναγκαστικής λίπανσης θα λειτουργήσει.
 • Για να μην σπάσει το φυσίγγιο, είναι απαραίτητο να δουλέψετε αυστηρά κάθετα προς τον άξονα της τρύπας που τρυπιέται, αποφεύγοντας την κακή ευθυγράμμιση του εργαλείου.
 • Ο Anther και οι βούρτσες του ηλεκτροκινητήρα θα πρέπει να επιθεωρούνται περιοδικά, να τοποθετούνται σε τάξη και να αντικαθίστανται, εάν είναι απαραίτητο.
 • Μην περιμένετε μέχρι το μικρό σφάλμα να μετατραπεί σε σοβαρή βλάβη. Είναι καλύτερο να εφαρμοστεί αμέσως σε ένα κέντρο εξυπηρέτησης - θα είναι πολύ φθηνότερο.

Έτσι, πιστεύουμε ότι έχετε λάβει μια απάντηση στο ερώτημα πώς να επιλέξετε σωστά τον σωστό puncher.

Βίντεο: Επιλογή του puncher

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6