Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Πώς να επιλέξετε ένα τρυπάνι, τις ποικιλίες τους και τα κριτήρια επιλογής

May 20
No comments yet

Ένα καλό τρυπάνι δεν μπορεί μόνο να κάνει τρύπες στους τοίχους, μπορεί να εκτελέσει πολλές άλλες χρήσιμες λειτουργίες. Ως εκ τούτου, είναι αρκετά δύσκολο για ένα άπειρο άτομο να κάνει μια επιλογή από τα πολλά μοντέλα που παρουσιάζονται στη σημερινή αγορά. Στη συνέχεια, ας μιλήσουμε για το πώς να επιλέξετε ένα τρυπάνι για οικιακή χρήση ή για μόνιμη χρήση για εργασία που ικανοποιεί πλήρως συγκεκριμένες απαιτήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα λάβουμε υπόψη το αναμενόμενο εύρος εργασίας, καθώς και τη λειτουργικότητα του εργαλείου.

Πώς να επιλέξετε ένα τρυπάνι, τις ποικιλίες και τα κριτήριά τους

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα επαγγελματικό τρυπάνι από το νοικοκυριό

Είναι αποδεκτό να διαιρέσετε όλες τις ασκήσεις σε νοικοκυριά και επαγγελματίες. Τα τελευταία προορίζονται για μόνιμη χρήση. Έχουν υψηλότερη τιμή, εργονομικό σχεδιασμό και όχι τόσο ευρύ πεδίο όπως οι οικιακές συσκευές. Αλλά μετά από όλα, ένα άτομο που χρειάζεται μόνο να τρυπήσει μερικές τρύπες μερικές φορές το χρόνο δεν χρειάζεται ένα εργαλείο για τους "υπέρ" καθόλου. Τα ερασιτεχνικά μοντέλα μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες εργασίες.

Ένα οικιακό εργαλείο παράγεται από όλους τους γνωστούς κατασκευαστές. Από τον επαγγελματία, διαφέρει ως προς το ότι είναι πιο οικουμενικό. Οι δείκτες της τιμής και της ποιότητας συνδυάζονται αρμονικά, και λειτουργικότητα - πάνω απ 'όλα έπαινος. Αυτό είναι μόνο μια τέτοια άσκηση μπορεί μόνο 4 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, περιοδικά αφήνοντας την ανάπαυσή της. Θα ήταν καλύτερο να αποσυνδεθείτε για ανάπαυση μετά από δεκαπέντε ή είκοσι λεπτά εργασίας. Ο χρόνος εργασίας και διαλείμματα πρέπει να είναι ο ίδιος.

Ένας τόσο σύντομος χρόνος συνεχούς λειτουργίας της συσκευής είναι αρκετά κατανοητός. Το γεγονός ότι στα μοντέλα των νοικοκυριών και του κινητήρα είναι χαμηλής ισχύος, και τα υλικά δεν χρησιμοποιούνται τα πιο εύρωστα. Σε αντίθεση με ένα επαγγελματικό εργαλείο, τα τρυπάνια αυτά προστατεύονται λιγότερο από το νερό και τη σκόνη κατά την εργασία. Ωστόσο, έχουν πολλές θετικές ιδιότητες.

Τα απαριθμούμε:

1. Ένα τρυπάνι για οικιακές ανάγκες είναι συνήθως καθολικό. Μπορεί να χρησιμεύσει ως εργαλείο κρουστά, και με αυτό μπορείτε όχι μόνο να τρυπήσετε τρύπες, αλλά και να σφίξετε τις βίδες και να σπάσετε ένα στερεό διαμέρισμα. Κατά κανόνα, όλα είναι εξοπλισμένα με αντίστροφη. Αλλά τα "δροσερά" επαγγελματικά μοντέλα έχουν πολύ πιο περιορισμένο σύνολο λειτουργιών.

2. Οι οικιακές συσκευές συναρμολογούνται από ελαφριά είδη, έτσι ζυγίζουν λίγο. Το στήριγμα για γρήγορη σύσφιξη του εργαλείου είναι πολύ βολικό, υπάρχει μαλακή επένδυση στο σώμα. Η εργονομική εμφάνιση προσθέτει ευκολία στη χρήση.

3. Κατά κανόνα, σε αυτές τις συσκευές υπάρχει καλή προστασία και περιορισμένα χαρακτηριστικά ισχύος, οπότε ακόμη και ένας άπειρος αρχηγός του σπιτιού δεν θα τραυματιστεί κατά την εργασία.

4. Στην περίπτωση του τρυπανιού υπάρχει ένα μεγάλο σύνολο εξαρτημάτων. Υπάρχουν επίσης ανταλλακτικά κομμάτια, τρυπάνια και κασέτα.

5. Η εγγύηση των οικιακών ασκήσεων είναι συνήθως υψηλότερη από την επαγγελματική - δύο χρόνια εναντίον ενός.

Όταν αποφασίζετε πώς να επιλέξετε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, ξέρετε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο συχνά θα χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Με όχι πολύ βαριά φορτία, οι οικιακοί τεχνίτες είναι αρκετοί για μια οικιακή συσκευή και για καθημερινή εργασία απαιτείται φυσικά μια επαγγελματική παραλλαγή. Στο διαβατήριο της συσκευής, συνήθως αναφέρεται σε ποια κλάση ανήκει. Και περισσότερο: εάν ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι το τρυπάνι μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να σβήσει για τουλάχιστον μία ώρα, τότε αυτό είναι σαφώς εργαλείο για τους "επαγγελματίες". Οι επαγγελματικές συσκευές έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια εργασία σε όλη την εργάσιμη ημέρα και αυτό είναι 7 - 8 ώρες.

Οικιακό τρυπάνι

Ποιοι είναι οι τύποι εξειδικευμένων ασκήσεων

Παρά την ευελιξία αυτού του εργαλείου, διαφορετικές τροποποιήσεις των τρυπανιών μπορούν να διαρθρωτικά διαφέρουν μεταξύ τους. Αυτό γίνεται για περισσότερη ευκολία κατά την εκτέλεση εργασιών συγκεκριμένου τύπου. Όταν επιλέγετε ένα τρυπάνι, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε προσεκτικά, για ποιους ειδικούς σκοπούς μπορεί να χρειαστείτε. Στη συνέχεια, απαριθμούμε τους τύπους των ασκήσεων για το σκοπό τους.

Τρυπάνι επιπτώσεων

Αυτή η συσκευή μπορεί να συμβουλεύεται να εργάζεται με αρκετά ισχυρά υλικά. Μπορούν να γροθιά ένα τσιμεντένιο τοίχο και τρυπάνι μια μεταλλική επιφάνεια. Αυτή η δυνατότητα δημιουργείται εξαιτίας του γεγονότος ότι ο άξονας της συσκευής όχι μόνο περιστρέφεται, αλλά και κάνει τα μαστίγια μπροστά και πίσω. Αυτή είναι η λειτουργία πρόσκρουσης, η οποία, αν είναι απαραίτητο, απενεργοποιείται και στη συνέχεια μπορεί να γίνει κανονική διάτρηση. Αν και η επιλογή αποσύνδεσης δεν είναι διαθέσιμη για όλα τα μοντέλα.

Κανένα στοιχείο πεπιεσμένου αέρα ούτε το έδρανο, που ονομάζεται "μεθυσμένος" - όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του διατρητή - το τρυπάνι πρόσκρουσης δεν έχει. Η αρχή του έργου της είναι εντελώς διαφορετική. Έχει αρκετούς συμπλέκτες ταχυτήτων μέσα σε αυτό, σε μια συνδεδεμένη μορφή που σχηματίζει έναν αναστολέα. Με τη δύναμη του συμπλέκτη να γλιστρήσει και να ξεχωρίσει, απελευθερώνοντας τον άξονα περιστροφής, ο οποίος αρχίζει να κινείται προς τα εμπρός. Προσπαθώντας να διαπεράσει ένα τέτοιο τρυπάνι κάτι βαρύτερο από ένα τούβλο ή σκυρόδεμα δεν αξίζει τον κόπο - δεν θα το αντέξει.

Έτσι, αυτή η συσκευή είναι προσαρμοσμένη μόνο για σπάνιες εργασίες στις οπές διάτρησης στο σκυρόδεμα. Αυτό δεν είναι καθόλου ένας puncher, και με σταθερά τέτοια φορτία το τρυπάνι δεν θα διαρκέσει πολύ. Επιπλέον, η λειτουργία κρούσης συνεπάγεται αύξηση του βάρους και της αντίδρασης του άξονα, μείωση της ακρίβειας της συμβατικής διάτρησης. Έτσι, η ευελιξία δεν είναι πάντα ένα πλεονέκτημα, όπως μπορείτε να δείτε.

Τρυπάνι επιπτώσεων
Τρυπάνι με κούμπωμα.

Βίδα-κατσαβίδι

Αυτή η συσκευή είναι ικανή όχι μόνο να τρυπήσει οπές, αλλά και να περιστρέψει και να ξεβιδώσει τις βίδες, τις βίδες και τις βίδες. Εάν πρέπει να συναρμολογήσετε έπιπλα, ένα τέτοιο τρυπάνι είναι τέλειο. Και μια εικόνα στον τοίχο, μπορείτε να το κρεμάσετε εύκολα. Αλλά αν η εργασία είναι πιο σοβαρή - για παράδειγμα, κάνοντας τρύπες σε πολύ ισχυρό υλικό - τότε η δύναμη ενός τέτοιου εργαλείου μπορεί να μην είναι αρκετή. Τα τρυπάνια και τα κατσαβίδια έχουν τις ακόλουθες επιλογές:

  • Ρύθμιση ταχύτητας.
  • λειτουργία παλμών.
  • μεταβολή της δύναμης συστροφής ·
  • αντίστροφα.

Βιδωτό κατσαβίδι
Στη φωτογραφία: ένα απλό κατσαβίδι.

Γωνιακό τρυπάνι

Ο καθένας ξέρει πόσο δύσκολο είναι να τρυπήσει μια τρύπα σε δύσκολα και σε δύσκολα σημεία. Για τέτοιες περιπτώσεις, προορίζεται ένα γωνιακό τρυπάνι. Έχει ένα γωνιακό κιβώτιο ταχυτήτων, ως αποτέλεσμα του οποίου ο περιστρεφόμενος άξονας είναι κάθετος στο σώμα. Σε τέτοιες συσκευές, η λειτουργία σοκ δεν μπορεί να ενσωματωθεί και η ισχύς τους δεν είναι πολύ μεγάλη. Επομένως, μερικές φορές είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα ειδικό ακροφύσιο τύπου γωνίας αντί για ένα τέτοιο τρυπάνι. Είναι, αν χρειαστεί, φοριέται σε ένα συνηθισμένο ίσιο τρυπάνι. Ως εκ τούτου, σκεφτόμαστε πώς να επιλέξετε τρυπάνια για τη διάνοιξη γωνιακές τρύπες, δεν πρέπει πάντα να ψάχνει για πολύπλοκες και δαπανηρές επιλογές.

Γωνιακό τρυπάνι

Μίξερ τρυπανιών

Μερικά τρυπάνια γενικής χρήσης είναι εξοπλισμένα με ειδικό ακροφύσιο για την ανάμιξη υγρών και ημι-υγρών μαζών, μέχρι 10 λίτρων. Στις πλευρές του μίκτη τρυπανιού υπάρχουν στυλό και στο κιτ υπάρχουν συνήθως μερικά δολώματα. Η ισχύς των συσκευών αυτών είναι μικρή, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς υπερθέρμανση. Οι πιο ισχυρές συσκευές αυτού του τύπου έχουν πολλούς βαθμούς προστασίας, οι οποίες σας επιτρέπουν να εισάγετε μέσα τους και να χρησιμοποιήσετε κορώνες και μεγάλα τρυπάνια. Ένας συμπλέκτης ασυνεχούς τύπου χρησιμεύει για να αυξήσει την ασφάλεια της συσκευής - με μπλοκάρισμα και με τρυπάνι, και τίποτα δεν θα συμβεί στο άτομο.

Μίξερ τρυπανιών

Επαναφορτιζόμενο τρυπάνι

Χρησιμοποιείται, κατά κανόνα, σε εκείνους τους χώρους όπου δεν είναι δυνατή η σύνδεση με πηγή ενέργειας. Το κύριο πράγμα είναι ότι εδώ είναι απαραίτητο να δώσουμε προσοχή σε αυτό το είδος μπαταρίας. Οι μπαταρίες νικελίου καδμίου δεν είναι πολύ ανθεκτικές και απαιτούν συνεχή λειτουργία, επομένως δεν θα είναι κατάλληλες για οικιακή χρήση, όπου το τρυπάνι μπορεί να παραμείνει στο ράφι για μήνες, ενώ είναι χρήσιμο. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου και μεταλλικού υδριδίου διαρκούν περισσότερο. Συνήθως, η ισχύς των τρυπανιών αυτών δεν είναι υψηλή και είναι κατάλληλα για εργασία μόνο με μαλακά υλικά.

Επαναφορτιζόμενο τρυπάνι

Συμβουλές για την επιλογή ενός τρυπανιού

Ισχύς.

Έτσι, ποιο τρυπάνι για να επιλέξετε για το σπίτι: πιο ισχυρό ή να σταματήσει στις μεσαίες παραμέτρους; Η μέση ισχύς αυτών των συσκευών κυμαίνεται από 500 έως 900 Watt. Ναι, δεν χρειάζονται περισσότερα εάν το έργο δεν αναμειγνύει συνεχώς τις ιξώδεις μάζες ή να τρυπά πολύ μεγάλες τρύπες. Αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι απαραίτητο να αγοράσετε τη συσκευή πιο αποτελεσματικά - μόνο η ροπή της θα επιτρέψει την αντιμετώπιση των φορτίων κατά τη διάτρηση μεγάλων και βαθιών οπών. Και περισσότερο: λάβετε υπόψη ότι με την αύξηση της χωρητικότητας της συσκευής αυξάνεται και το βάρος της. Ως εκ τούτου, για συνηθισμένη εργασία, είναι τελείως δυνατό να επιλέξετε ένα τρυπάνι με ισχύ 600-700.

Συχνότητα περιστροφής του άξονα.

Μια παράμετρος όπως η ονομαστική ταχύτητα άξονα στις στροφές βραδυπορείας αναφέρεται στο φύλλο δεδομένων προϊόντος. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα αυτή, τόσο πιο ομαλά είναι τα τείχη της τρύπας. Για οικιακές συσκευές, η υψηλή ταχύτητα σάς επιτρέπει να έχετε περισσότερες λειτουργίες με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Για άλεση, στίλβωση ή κρουστά, η αυξημένη ταχύτητα είναι επίσης ανεκτίμητη βοήθεια. Βιδώστε όμως καλύτερα τον κοχλία με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη από 400 ή 500 rpm. Επομένως, η ρύθμιση της ταχύτητας πρέπει να λειτουργεί καλά.

Δράση γεώτρησης

Η διάμετρος της μέγιστης οπής που μπορεί να κάνει το τρυπάνι καθορίζεται στο διαβατήριο για τρία διαφορετικά υλικά. Είναι σκυρόδεμα, μέταλλο και ξύλο (μερικές φορές μόνο χάλυβας και ξύλο). Και ένα τρυπάνι τρυπάνι προσθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά με την πέτρα και τούβλο. Επίσης σημειώνεται η διάμετρος του τρυπανιού. Όσον αφορά την ελάχιστη διάμετρο των τρυπών που προκύπτουν, είναι συνήθως 0,6 εκατοστά. Το μέγιστο μπορεί να φθάσει τα 30 cm, όταν τρυπά με μια κορώνα διαμαντιού.

Ο τύπος του τσοκ τρυπάνου έχει επίσης σημασία.

Μπορεί να είναι γρήγορη σύσφιξη ή κλειδί. Ο τελευταίος τύπος μπορεί να ξεβιδωθεί μόνο με ένα ειδικό κλειδί. Αλλά το κρατά εγγυημένο, γι 'αυτό το λόγο μια τέτοια κασέτα χρησιμοποιείται σε ισχυρές συσκευές. Αξίζει τον κόπο και σε τρυπάνια με κρούση - επειδή το φορτίο είναι υψηλό. Αυτό δεν είναι πολύ βολικό - το κλειδί χάνεται μερικές φορές και είναι απαραίτητο να συνδεθεί και ο μηχανισμός του γραναζωτού μπορεί επίσης να τραυματίσει τα χέρια. Οι εύχρηστες κασέτες γρήγορης σύσφιξης δεν χρειάζονται πρόσθετο εργαλείο και είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Έχουν επίσης τα μειονεκτήματά τους: σπάνε ταχύτερα από τα βασικά και δεν διαρκούν πολύ.

Επίσης, είναι σημαντική η παράμετρος, όπως η μεγαλύτερη τιμή της διαμέτρου της προσαρμογής της κασέτας. Για την ελάχιστη τιμή, δεν υπάρχουν περιορισμοί - οι τσοκ του φυσιγγίου μπορούν να συγκλίνουν στο μηδέν αν είναι απαραίτητο, αν και συνήθως δεν είναι απαραίτητο να τις συμπιέσετε λιγότερο από 1,5 χιλιοστά. Η μέγιστη τιμή αυτής της παραμέτρου μπορεί να είναι 16, 13 ή 10 χιλιοστά. Το ισχυρό τρυπάνι είναι εξοπλισμένο με ένα φυσίγγιο με διάμετρο 16 χιλιοστών, τα μοντέλα μεσαίας κατηγορίας είναι εξοπλισμένα με ένα φυσίγγιο 13 και η μικρότερη διάμετρος φέρει φυσίγγια για ελαφρά τρυπάνια.

Τσάντα ταχείας αποδέσμευσης
Κασέτα τύπου quick-clamping.

Ο τσοκ
Παράδειγμα κασέτας κλειδιού.

Η αλλαγή της ταχύτητας περιστροφής ενός άξονα - ένα κομμάτι χρήσιμο.

Ειδικά αν πρέπει να βιδώσετε τρύπες ή βίδες. Αφού η διάτρηση είναι καλύτερη σε υψηλή ταχύτητα και σφίξτε τους κοχλίες ή τις βίδες - χαμηλά. Περισσότερο από οκτώ, η ταχύτητα του τρυπανιού δεν συμβαίνει.

Ηλεκτρονικός επιλογέας ταχύτητας

Ο ηλεκτρονικός διακόπτης ταχύτητας τους επιτρέπει να ρυθμίζονται ομαλά. Γι 'αυτό, χρησιμοποιείται ένας ρεοστάτης ή ένας θυρίστορας. Σε αυτή την περίπτωση, το κουμπί εκκίνησης του τρυπανιού αντιδρά ευαισθητά στο πάτημα. Εάν πιέζετε σκληρότερα, η ταχύτητα αυξάνεται, τόσο ασθενέστερη - μειώνεται. Για βαθμιδωτό έλεγχο ταχύτητας, το περίβλημα διαθέτει ειδικό διακόπτη.

Σε μερικά ακριβά μοντέλα, είναι δυνατό να σταθεροποιηθεί η ταχύτητα στο φορτίο. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται το απόθεμα ισχύος κινητήρα. Μια τέτοια λειτουργία καθιστά δυνατή την προσαρμογή του τρυπανιού για να λειτουργήσει με συγκεκριμένα υλικά και επίσης αποκλείει την εμπλοκή του κατά τη διάρκεια της υπερφόρτωσης εξαιτίας μιας πιο σκληρής δομής.

Μαλακή εκκίνηση

Ο μηχανισμός μαλακής εκκίνησης, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με πολλά ισχυρά τρυπάνια, επιταχύνει τον άξονα από χαμηλή ταχύτητα σε υψηλή. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρξουν τραντάγματα κατά την εκκίνηση, υπερφόρτωση ισχύος και σφάλματα κατά τη διάνοιξη οπών.

Κλείδωμα κουμπιού

Βολική λειτουργία - όταν ενεργοποιείτε το κουμπί "έναρξη" μπορεί να διορθωθεί. Αυτό είναι πολύ καλό - το χέρι που κρατάει το εργαλείο δεν χρειάζεται να τεντώνεται συνεχώς. Και μπορείτε επίσης να γυρίσετε το τρυπάνι σε μηχανή γεώτρησης, αν το στερεώσετε στο ράφι.

Τα μικρά κομμάτια είναι επίσης σημαντικά

Καθορίζοντας ποιο τρυπάνι για να επιλέξετε για δική σας χρήση, δεν χρειάζεται μόνο να διαβάσετε τα χαρακτηριστικά του. Είναι επίσης απαραίτητο να κρατήσετε το όργανο, βεβαιώνοντας ότι είναι τέλεια στο χέρι και θα είναι βολικό να εργαστείτε μαζί του. Κοιτάξτε τη λαβή του τρυπανιού, αν είναι βολικό για σας να τον κρατήσετε. Μετά από όλα, κάποιος συμπαθεί μια πένα παχύτερο, και κάποιος - λεπτότερο. Οι κυματοειδείς και αντιολισθητικές τακάκια θα ευχαριστήσουν όλους - είναι πιο ασφαλή.

Αφού δοκιμάσετε τη συσκευή για το βάρος, προσδιορίστε εάν είναι δύσκολο να τη διατηρήσετε. Μερικές φορές είναι πολύ άνετη η εργασία με ένα τρυπάνι στο οποίο η λαβή του τύπου πιστόλι μετατοπίζεται ελαφρώς προς τα εμπρός.

Τρυπάνι με λαβή μετατόπισης
Ένα παράδειγμα ενός τρυπανιού με μετατοπισμένη χειρολαβή.

Και αγγίξτε και ενεργοποιήστε όλα τα κουμπιά και τα κουμπιά. Δεν πρέπει να είναι σφιχτά - η ομαλή λειτουργία είναι πολύ πιο ευχάριστη και βολική. Ελέγξτε επίσης εάν υπάρχει κάποιο παιχνίδι στον άξονα.

Εάν το τρυπάνι μπορεί να τοποθετηθεί μόνιμα σε μια ειδική σχάρα για ένα τρυπάνι - αυτό είναι ένα πλεονέκτημα. Τυπικά, η διάμετρος του καθίσματος για τη στερέωση σε τρίποδο έχει διάμετρο 4,3 εκατοστών.

Βάση γεώτρησης
Σταθείτε για τη στερέωση του τρυπανιού.

Ολοκλήρωση της συσκευής - η πιο σημαντική στιγμή

Η σκέψη για το πώς πρέπει να επιλέξουμε το σωστό τρυπάνι πρέπει να συγκριθεί, τι συμβαίνει στην περίπτωση των διαφόρων μοντέλων από τα οποία γίνεται η επιλογή. Εκτός από το ίδιο το τρυπάνι - διαφορετικοί κατασκευαστές ολοκληρώνουν τα προϊόντα τους με διάφορους τρόπους. Εάν υπάρχει μια ανταλλακτική κασέτα, ένας μετρητής βάθους από μέταλλο, ένα τρυπάνι - αξίζει να αγοράσετε αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο. Μετά από όλα, αγοράζοντας το μόνος του είναι πολύ ακριβό, ειδικά εάν πρόκειται για ποιοτικά επώνυμα προϊόντα. Είναι καλύτερο να πληρώσετε για ολόκληρο το σετ αμέσως - θα έχετε ουσιαστική εξοικονόμηση.

Βίντεο: Ποιο τρυπάνι για να επιλέξετε

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 + = 85